۲۲ دی ۱۳۹۳، ۱۶:۳۹
کد خبر: 81461822
T T
۰ نفر
روستاها به كانون اشتغال تبديل مي شوند

كرج-ايرنا- معاون سرمايه گذاري و اشتغال معاونت توسعه روستايي و مناطق محروم نهاد رياست جمهوري اعلام كرد: با اختصاص بسته حمايتي ويژه از سوي دولت تدبير و اميد ، روستاها كانون توسعه و اشتغال خواهند شد.

به گزارش ايرنا/ ' ناصر زرگر ' روز دوشنبه در نشست شوراي اداري شهرستان ساوجبلاغ استان البرز افزود: دولت تدبيرواميد براي تحقق اقتصاد مقاومتي و بهبود وضعيت اقتصادي، برنامه هاي مدوني در دو بخش كلان توسعه اي و مشاركتي به ويژه در روستاها دارد.

وي اظهار كرد: از ابتداي پيروزي انقلاب تاكنون برنامه هاي مختلفي از سوي دولت ها در بخش اقتصاد ، اشتغال و محروميت زدايي اجرا شده است اما بيشتر آنها رضايت ساكنان روستاها را در مناطق مختلف كشوربه دنبال نداشته است.

زرگر گفت: پيامد توسعه نيافتگي روستاها، مهاجرت روستاييان به شهرها بوده بطوريكه اكنون حدود 30 درصد جمعيت كشور در اين مناطق ساكن هستند .

وي يادآور شد: تا پيش از پيروزي انقلاب اسلامي ، 70 درصد جمعيت كشور روستايي بودند اما در سالهاي گذشته 40 درصد روستاييان روانه شهرها شده اند.

زرگر، مهاجرت و حاشيه نشيني در كنار شهرهاي بزرگ با معضلاتي اجتماعي همراه بوده و سهم روستاييان در توليد كاهش يافته است.

معاون سرمايه گذاري و اشتغال معاونت توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري ، بازنگري مديران ارشد كشور و نمايندگان مردم در خانه ملت در تعريف جديد از روستا در قانون اساسي ضروري دانست و يادآورشد : روستا يك واحد اقتصادي، توليدي ، فرهنگي ، اجتماعي و كالبدي است كه نيازبه نگرش جديد دارد تا بتواند در شاخص هاي اقتصادي و اشتغال فعال شود.

وي بيان كرد: توزيع منابع بايد از روستاها آغاز شود تا شاهد جان گرفتن دوباره روستاها در نقاط مختلف كشور باشيم.

زرگر گفت: اولويت قرار دادن روستاها در بحث محروميت زدايي مي تواند در بازگشت روستائيان به زادگاهشان و ايجاد اشتغال موثر واقع شود ضمن آنكه مشوق مشاركت قشر تحصيلكرده روستايي در توليد خواهد بود.

معاون سرمايه گذاري ، اشتغال ، توسعه روستايي و مناطق محروم كشور ادامه داد: در زمان حاضر روستاها تبديل به سكونتگاه شده اند و دولت تدبير و اميد با بسته حمايتي از روستا ها در تلاش است فضاي كسب و كار را در مناطق متحول كند به گونه اي كه انگيزه توليد و اشتغال در بين مردم روستايي مضاعف شود.

وي گفت : در قالب اين بسته حمايتي و توسعه اي، دولت با مشاركت روستاييان، تعاوني هاي مشاركتي در15 هزار روستا تاسيس خواهد كرد كه اعضاي هر تعاوني با ارائه طرح اقتصادي و سهم آورده مي توانند وارد ميدان كار و توليد شوند.

زرگر، برخورداري اين تعاوني هاي از تسيهلات ويژه با سود چهار درصدي و كوتاه كردن مسير استعلام ها و پرداخت وام به روستاييان از برنامه هاي توسعه اي دولت دراين مناطق برشمرد.

وي ادامه داد: تا كنون دوهزار نفر براي عملياتي كردن اين طرح در كشور آموزش ديده اند تا در استانهاي مختلف بر اساس شرايط و توانمندي هاي منطقه اي زمينه شروع بكار تعاوني هايي مشاركتي در روستا شكل بگيرد.

وي ، راه اندازي شبكه خدمات مهندسي - تجاري سيار در روستاها را به منظور تسهيل در فرايند توليد محصولات كشاورزي و باغي، عرضه مستقيم محصولات به بازار و حتي بازاريابي در سطح جهاني را از برنامه هاي دولت تدبير و اميد براي حمايت از روستاييان برشمرد.

فرماندار ساوجبلاغ نيزدراين نشست گفت : براي عملياتي شدن بسته توسعه روستايي دولت 10 نشست با حضور مديران و كارشناسان عضو كميته برنامه ريزي در اين شهرستان تشكيل شده است.

' ابوالقاسم پاليزگير ' افزود: تاكنون 27 طرح توليدي با سرمايه 80 ميليارد ريال

درزمينه هاي مختلف در اين شهرستان بررسي شده است.

وي يادآورشد : به زودي براي ترويج فرهنگ كار و توليد در روستاها، نشست هاي تخصصي با مشاركت مديران ، روحانيان، بسيج و دانشگاهيان در مناطق روستايي اين شهرستان كه داراي آمار جمعيتي بيشترين روستا دراستان البرز است برگزار مي شود.

وي از شهرستان ساوجبلاغ به عنوان قطب كشاورزي ، صنعتي و گردشگري استان البرز ياد كرد و افزود: مشاركت مردم و مسوولان در اين شهرستان در سطح مطلوبي است كه اجراي اين طرح حمايتي دولت مي تواند نقش موثري در فعال سازي فضاي روستاها و ايجاد اميد و نشاط در بين مردم اين مناطق داشته باشد.

شهرستان ساوجبلاغ با جمعيت 250 هزار نفرجمعيت در 35 كيلومتري غرب كرج مركز استان البرز قرار دارد.ك/2

2819/ 691