۲۷ دی ۱۳۹۳، ۱۱:۰۷
کد خبر: 81467390
T T
۰ نفر
شناسایی مبتلایان به اوتیسم با تصویربرداری سه بعدی از چهره

تهران- ایرنا- محققان دانشگاه میسوری با استفاده از روش های تصویربرداری سه‌ بعدی موفق شدند ویژگی ‌های چهره كودكان مبتلا به بیماری اوتیسم را شناسایی كنند. از این طریق می توان به عوامل ژنتیكی موثر در بروز این بیماری دست یافت.

به گزارش گروه علمی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی هلث، محققان امیدوارند با شناسایی ویژگی های خاص مبتلایان به اوتیسم، بتوان ساختار چهره كودكان مبتلا به این بیماری را توصیف كرد و بیماری را سریعتر تشخیص داد.

به همین منظور محققان از دوربین ‌های مخصوصی برای عكسبرداری و تولید تصاویر سه ‌بعدی از چهره كودكان 8 تا 12 ساله استفاده كردند.

در این تحقیق دو گروه از كودكان اوتیسمی به عنوان گروه شاهد و مداخله انتخاب شدند. گروه مداخله به اوتیسم مبتلا بودند اما گروه دیگر كودكان سالم بودند.

محققان چهره این كودكان را با استفاده از تصویربرداری سه ‌بعدی ثبت كردند؛ در این روش دانشمندان موفق شدند فواصل بین انحناهای صورت را به جای استفاده از خط صاف كه در آزمایش های قبلی مورد استفاده بود، اندازه گیری كنند.

بررسی ‌ها نشان داد كه كودكان اوتیسمی، از الگوهای سنجش مشابه در ویژگی‌ های چهره خود برخوردار بودند.

آنها با استفاده از تصاویر سه‌ بعدی و بررسی‌ های آماری توانستند نقشه دقیقی از صورت كودكان را ایجاد كنند و سنجش های به دست آمده را با علایم موجود مقایسه كنند.

به گفته محققان، شناسایی ژن های مرتبط با هر زیرگروه اوتیسم می‌ تواند به تولید درمان ‌ها و داروهای موثرتر منجر شود.

بیماری اوتیسم در اوایل دوره كودكی و بیشتر قبل از سه سالگی ظاهر می شود. اگرچه علایم و شدت آن در افراد مختلف، متفاوت است، اما همه انواع اوتیسم بر توانایی برقراری ارتباط كودك با دیگران تاثیر می گذارد.

هرچند درمان كاملی برای اوتیسم وجود ندارد، اما شناسایی و درمان به موقع اوتیسم تغییرات بزرگی در زندگی كودكان مبتلا به این بیماری ایجاد می ‌كند.

كودك مبتلا به اوتیسم در یادگیری صحبت كردن تاخیر دارد، كودك ممكن است ناشنوا به نظر برسد، كودك به انجام رفتارهای خاص یا بازی های تكراری علاقه نشان می دهد، ناتوانی در گفتن اسم، برقراری ارتباط چشمی، اجتناب از نوازش شدن، ناتوانی از شروع مكالمه و صحبت با دیگران یا عدم توانایی در حفظ مكالمات، حساس بودن به نور، صدا و بی توجه بودن نسبت به درد از جمله علایم این بیماری است.

همچنین این كودكان عادات غذایی عجیب، همچون خوردن تعداد كمی از انواع غذا یا خوردن مواد غیرخوراكی همچون گچ یا خاك دارند و انجام رفتارهای خودزنی مانند كوبیدن سر به زمین یا دیوار از دیگر علایم رفتاری این بیماران است.

علمی1834**1599
۰ نفر