دكتر «كريم نيكخواه» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: بيماري پاركينسون از بيماري هاي نسبتا شايع مغز و اعصاب است كه اغلب در سنين 50 سال به بالا مشاهده مي شود.
وي خاطر نشان كرد: پژوهش تاثير باقلا بر پاركينسون توسط محققان دانشگاه علوم پزشكي مشهد بر روي 30 بيمار مبتلا به اين بيماري انجام شده است.
اين متخصص مغز و اعصاب با بيان اينكه گياه باقلا به ويژه باقلاي جوانه زده حاوي مقدار بسياري «دوپامين» است، افزود: در مغز بيماران مبتلا به پاركينسون اين ماده (دوپامين) كاهش مي يابد، لذا فرد مبتلا بايد اين ماده را مانند انسولين در بيماران ديابتي، دريافت كند.
نيكخواه اظهار كرد: هم اكنون دوپامين به صورت داروي خوراكي از ديگر كشورها وارد مي شود، اما با توليد عصاره باقلا مي توان دوپامين را به صورت دارويي براي بيماران مبتلا توليد كرد.
به گفته وي، هم اكنون گياه باقلا به وفور در شهرستان نيشابور كشت مي شود.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد افزود: با توجه به فوايد بسيار گياه باقلا، مي توان از آن براي توليد عصاره خوراكي باقلا، پيشرفت طب سنتي و در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي در كشور استفاده كرد.
بيماري پاركينسون كه براي اولين بار توسط دكتر «جيمز پاركينسون» دانشمند بريتانيايي در سال ۱۸۱۷ ميلادي كشف شد، همان لرزش در وضعيت استراحت است كه بيشتر در سنين پيري شايع است.
اين بيماري كه گاهي در جوانان هم ديده ميشود، بر اثر از بين رفتن سلول هاي ترشح كننده ماده اي به نام دوپامين كه يك انتقال دهنده عصبي است، رخ مي دهد.
7487 / 664 /1539
مشهد - ايرنا - دانشيار دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: بر اساس تحقيقات انجام شده در اين دانشگاه، باقلا نقش موثري در درمان بيماري پاركينسون دارد.