۸ بهمن ۱۳۹۳، ۱۲:۵۲
کد خبر: 81482738
T T
۰ نفر
مصرف روزانه شير و لبنيات در خراسان رضوي يك سوم مورد نياز بدن است

مشهد- ايرنا- مدير بهبود تغذيه دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: هم اكنون مصرف روزانه شير و لبنيات در استان خراسان رضوي به ميزان يك سوم مورد نياز بدن است.

زهرا اباصلتي روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: بر اساس استانداردهاي جهاني يك فرد بزرگسال روزانه نيازمند مصرف سه واحد شير و لبنيات است.

وي خاطر نشان كرد: بر اين اساس يك ليوان شير يا دو ليوان دوغ و يا يك قوطي كوچك پنير به اندازه قوطي كبريت، معادل يك واحد مصرف شير و لبنيات است.

وي اظهار كرد: بنابراين اگر فردي سه ليوان شير در روز و يا شش ليوان دوغ در روز و يا يك قوطي پنير به همراه يك ليوان شير و دو ليوان دوغ در روز مصرف كند، به ميزان مورد نياز بدن شير و لبنيات در روز استفاده كرده است.

وي با بيان اينكه بخش زيادي از كلسيم و ويتامين D بدن از طريق مصرف شير و لبنيات تامين مي شود، افزود: كمبود اين ويتامين ها باعث پوكي استخوان در دوران ميانسالي و كهنسالي خواهد شد.

اباصلتي مصرف لبنيات كم چرب را توصيه كرد و افزود: شير و لبنيات پر چرب كاهش جذب كلسيم را بدنبال دارند.

وي با اشاره به اينكه مصرف شير و لبنيات در هر دوران از زندگي ضروري است، گفت: مصرف زياد شير و لبنيات در سه دهه اول زندگي،نقش مهمي در ذخيره استخواني و پيشگيري از ابتلا به پوكي استخوان در سنين پيري دارد.

به گفته وي، از سن 30 سالگي به بعد ذخيره استخواني بدن به تدريج كاهش مي يابد.

آمارهاي منتشره حاكي از آن است كه هم اكنون حدود نيمي از جمعيت كشور مبتلا به استئوپروز يا پوكي استخوان هستند و از سوي ديگر مصرف روزانه شير و لبنيات در ايران كه تامين كننده كلسيم بدن مي باشند، نسبت به كشورهاي پيشرفته فاصله بسياري دارد.

در اين راستا ضرورت مصرف منظم و روزانه شير و لبنيات براي پيشگيري از پوكي استخوان از سوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي همواره مورد تاكيد قرار گرفته است.

/7487/522