۱۱ بهمن ۱۳۹۳، ۱۴:۵۴
کد خبر: 81486491
T T
۰ نفر
تنها 10 درصد از آب زاینده رود در چهارمحال و بختیاری مصرف می شود

شهركرد-ایرنا- مشاور امور اجرائی و برنامه ریزی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: برخلاف فرافكنی برخی استانها در زمینه هدر رفت آب زاینده رود در استان سرچشمه(چهارمحال و بختیاری)، این استان در بهترین شرایط تنها 10 درصد آب زاینده رود را مصرف می كند.

'ملك محمد قربانپور' روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: البته مصرف 10 درصدی از منابع حوضه زاینده رود نیز در صورت بهره برداری از تمام پروژه های تامین آب در دست اجرای چهارمحال و بختیاری امكانپذیر است و در حالت طبیعی، مصرف آب زاینده رود در این استان كمتر از این میزان است.

به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام وزارت نیرو، در حالت خوشبینانه، میزان ورودی رودخانه زاینده رود در چهارمحال و بختیاری یك میلیارد و200 میلیون مترمكعب برآورد شده كه در این استان حدود 80 میلیون مترمكعب آن مصرف می شود.

وی ادامه داد: استان پایین دست حوضه رودخانه زاینده رود با سوء مدیریت خود در مصرف آب باعث خشك شدن این رودخانه و كاهش حجم آب آن شده است اما با فرافكنی، این مشكل را ناشی از سوء مصرف در استان بالادست(چهارمحال و بختیاری) معرفی می كند.

قربانپور بیان داشت: این عامل باعث شده است در یك بازه طولانی مدت با مقصر جلوه دادن استان دیگر و تبرئه خود و بدون مدیریت مصرف، حوضه زاینده رود را در پایاب خشكانده و با ارائه طرح تونل 'گلاب 2 ' (پروژه ای برای انتقال آب رودخانه زاینده رود از چهارمحال و بختیاری به فلات مركزی و استان اصفهان) درصدد حل مشكل برآید.

وی تصریح كرد: بررسی اولیه نشان می دهد، بخشی از نیاز آبی استان پایین دست از رودخانه زاینده رود و بخش عمده دیگر(حدود دو برابر منابع سطحی) از منابع زیرزمینی تامین می شود كه مدیریت آن در دست خود مسوولان اصفهان است.

به گزارش ایرنا، بر اساس آمار دهه اخیر شركت آب منطقه ای اصفهان، میانگین آب مصرفی سطحی در بخش كشاورزی این استان در سال 85، یك میلیارد و 400 میلیون مترمكعب و مصرف منابع زیرزمینی دو میلیارد و 982 میلیون مترمكعب بوده است.

مشاور امور اجرائی و برنامه ریزی استانداری چهارمحال و بختیاری، فشار بر منابع آبی بجای مدیریت تقاضا و مصرف آب را یكی از راهبردی ترین اشتباهات در حاكمیت آب كشور خواند و افزود: این در حالی است كه با مدیریت مصرف آب می توان بدون انتقال حتی یك قطره آب با ساخت تونل و یا ایجاد خللی در ساختار زاینده رود، این رودخانه را تا 20 سال زنده نگه داشت.

وی همچنین با اشاره به سكوت سازمان محیط زیست كشور برغم اثرات تخریب زیست محیطی پروژه 'گلاب 2' بر حوضه آبخیز زاینده رود، از مشاوره این سازمان در اجرای این طرح گلایه كرد.

ملك محمد قربانپور ادامه داد: ساخت این تونل، لكه ای بر پیشانی محیط زیست كشور است كه باید جوابگوی نیاز و مطالبات نسل آینده باشد.

به گزارش ایرنا، پروژه تونل گلاب 2، طرحی برای انتقال آب از چهارمحال و بختیاری بعنوان سرچشمه این رودخانه به استان اصفهان و فلات مركزی است كه به گفته فعالان و مسوولان حوزه آب، بدلیل غیركارشناسانه بودن باعث خشكاندن رودخانه زاینده رود تا 10 سال آینده و آوارگی 45 هزار بهره بردار در منطقه 'سامان' چهارمحال و بختیاری می شود.

543/8125