چهارمحال و بختیاری نیازمند ۶ ایستگاه ژئودینامیک است

شهرکرد- ایرنا - رییس سازمان نقشه‌برداری کشور با اشاره به موقعیت جغرافیایی چهارمحال و بختیاری گفت:این استان حداقل به ۶ ایستگاه ژئودینامیک نیاز دارد.

به‌گزارش خبرنگار ایرنا، علی جاودانه روز چهارشنبه در نخستین شورای برنامه‌ریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری در دولت چهاردهم تاکید کرد: برای سه ایستگاه تجهیزات و امکانات خریداری شده است‌ و در این راستا باید تعداد ایستگاه‌های مورد نیاز برای تکمیل شبکه ایستگاه ژئودینامیک با همکاری منابع استانی و ملی تامین شود.

وی سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و توسعه ایستگاه‌های دائمی را باعث پیشرفت چهارمحال و بختیاری دانست و افزود: این استان در زمینه زیرساخت اطلاعات مکانی و تعداد دستگاه‌های مشارکت کننده جزو استان‌های پیشرو کشور است.

جاودانه به تهیه نقشه‌های بزرگ‌مقیاس تا کوچک‌مقیاس اشاره و تصریح کرد: ۱۰ شهر در چهارمحال و بختیاری با مساحت یک‌هزار و ۴۸۰ هکتار در حال تهیه نقشه و ۳۳ شهر دیگر این استان بدون نقشه است.

وی یادآور شد: عکس‌برداری با پهپاد از این ۳۳ شهر انجام شده با توجه به مساحت این شهرها ۸۰ میلیارد ریال اعتبار برای تهیه نقشه با پهپاد نیاز است.

جاودانه با اشاره به زیرساخت اطلاعات مکانی اظهار داشت: زیرساخت اطلاعات مکانی با راهبری سازمان نقشه‌برداری در کشور مستقر شده است و این زیرساخت مبنایی برای سامانه‌های حیاتی کاربردی مانند اطلس سرمایه‌گذاری پنجره واحد مدیریتی به‌شمار می‌رود.
ایستگاه‌های دائمی GNSS دارای کاربردهای زیادی در علوم زمینی هستند که از آن جمله می‌توان به تعیین حرکات و تغییر شکل‌های پوسته،گسل‌ها، علوم هواشناسی و کاربردهای عمرانی در استان‌ها نام برد.
وجود نقشه و نقاط مبنایی نقشه‌برداری یکی از عوامل کلیدی طرح‌ها و برنامه‌های توسعه و عمران بوده و به یکی از ابزارهای موثر برای شروع هر کار مطالعاتی و عمرانی و اجرایی تبدیل شده است؛ به نحوی که اکنون میزان تولید نقشه و اطلاعات مکانی از شاخص‌های اصلی رشد و توسعه یک کشور محسوب می‌شود.

۲۳ هزار و ۹۱۰ میلیارد ریال اعتبار به چهارمحال و بختیاری ابلاغ شد

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: ۲۳ هزار و ۹۱۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع مختلف به این استان ابلاغ شده است.

یحیی رمضانی تاکید کرد: از این مبلغ پنج هزار و ۳۲۶ میلیارد ریال اعتبار سرمایه‌ای و چهار هزار و ۳۲۱ میلیارد ریال از اعتبارات مربوط به دوسوم درآمد حاصل از فروش نفت خام و گاز طبیعی است.

وی سهم چهارمحال و بختیاری از محل اعتبار محرومیت‌زدایی و راه روستایی و عشایری و مسکن محرومان را سه هزار و ۶۴۵ میلیارد ریال دانست و افزود: همچنین از محل توازن ملی پنج هزار و ۲۲۳ میلیارد ریال اعتبار به استان ابلاغ شده است.

رمضانی تصریح کرد: ۴۶۳ میلیارد ریال کمک‌های فنی و اعتباری برای فعال‌سازی واحدهای راکد و غیرفعال، ۴۹۴ میلیارد ریال برای طرح‌های ورزشی همگانی و مدارس، ۱۶ میلیارد ریال تبصره ۶ ماده ۴ قانون اصلاح معادن، پنج هزار و ۲۲۲ میلیارد ریال اعتبارات متوازن استانی و یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در اختیار نمایندگان مردم چهارمحال و بختیاری در مجلس شورای اسلامی قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به جمعیت ۷۰ درصدی شهری در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: میانگین سنی جمعیت استان ۳۰ تا ۳۴ سال است.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.


اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha