به گزارش ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، دكتر' نصرت الله ضرغام' در جمع اساتيد و محققان دانشگاه هاي مشهد افزود: با راه اندازي مراكز نوآوري، پژوهشگراني كه صاحب يافته پژوهشي و يا ايده خلاقانه باشند، مي توانند در كنار يك صاحب صنعت، يافته يا ايده خود را تبديل به توليد محصول كنند.
وي اظهاركرد: اين روش براي توسعه علمي وهمچنين اشتغال فارغ التحصيلان كشور، راهگشا خواهد بود.
وي ادامه داد: اكنون آئين نامه مالكيت فكري در كشور نيز در حال تدوين است تا حمايت از تحقيقات بنيادي بهتر و بيشتر انجام شود.
ضرغام همچنين به توسعه كمي آموزش عالي طي سال هاي اخير و وجود چهار و نيم ميليون دانشجوي شاغل به تحصيل در كشور اشاره كرد و افزود: همراه با توسعه كمي آموزش عالي ، بايد امكانات مورد نياز براي كيفي سازي آموزش و توسعه تحقيقات، فراهم كنيم.
وي گفت: اگر مراكزعلمي، خوب مديريت كنند و تنوع در جذب منابع بودجه اي خود ايجاد كنند مي توانند شاخص هاي كيفي درحد استانداردهاي جهاني را كسب نمايند.
رييس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمي به ورود دانشگاه هاي علوم پزشكي به ساختار وزارت بهداشت در سال هاي گذشته و انجام تحقيقات بنيادي توسط اين دانشگاه ها اشاره كرد و ادامه داد: اكنون معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري با همكاري دو وزارت بهداشت وعلوم بر روي ابعاد زيرساخت هاي پژوهشي و تجهيز آزمايشگاه هاي كشور فعاليت مي كند، ولي مراكز علمي نيز بايد متناسب با اين فعاليت، ضعف ساختاري، عدم تنوع در تامين بودجه وعدم استفاده بهينه از امكانات را اصلاح كنند.
ضرغام با اشاره به اينكه ثروت اصلي كشور، منابع انساني و فرزندان اين مملكت است، تصريح كرد: بنياد ملي نخبگان براساس اساسنامه و برنامه ريزي انجام شده ، شناسايي استعداد، پرورش و رشد استعدادها و در نهايت بهره برداري از استعدادها و ظرفيت هاي علمي كشور را مدنظر دارد.
وي اظهاركرد: در كشورهاي پيشرفته دنيا ، نه تنها از استعدادها و ظرفيت هاي داخل كشورخود بلكه از ظرفيت هاي خارجي ها بنفع اهداف خود و انجام تحقيقات بنيادي استفاده مي كنند.
رييس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمي يادآورشد: در كشوراكنون حمايت معاونت علمي، فناوري رياست جمهوري از شركت هاي دانش بنيان و همچنين حمايت صندوق نوآوري و شكوفايي ، در همين راستا انجام مي شود.
وي تاكيد كرد:اصل 44 اجرا شده است اما بايد تاثيرات اجراي آن را روي آموزش عالي و پژوهش ببينيم و براي تحقق اين هدف، مي بايست آموزش دانشجويان مان به گونه اي انجام شود كه در هركجاي دنيا بتوانند از دانش آنان استفاده كنند.
ضرغام به مراحل تغيير نام ' صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور' به ' بنياد علم ايران ' اشاره كرد و گفت:با تائيد مقام رياست جمهوري، اين تغيير نام صورت مي گيرد و بهترمي توانيم با بنيادهاي علم دنيا ارتباط برقرار كنيم چون ما به اين ارتباط نياز داريم همانطور كه هيچ كشوري در دنيا پيدا نمي شود كه فقط به توان علمي خود متكي باشد.
رييس صندوق حمايت از پژوهشگران، همچنين درباره چگونگي و نحوه حمايت هاي اين صندوق يا بنياد علم ايران گفت: اكنون اين صندوق ، از 62 هزار هيات علمي كشور، با 33 هزار عضو هيات علمي مراكز علمي و دانشگاه هاي معتبر كشور، ارتباط دارد و از توان علمي آنان به عنوان پژوهشگر، داور و ناظر استفاده مي كند، و در نظر دارد تا از اساتيد دانشگاه هاي سراسر كشور در اين جايگاه ها استفاده كند.
وي افزود: صندوق حمايت از پژوهشگران با اعطاي كرسي هاي پژوهشي ، گرنت و پسا دكتري، از فعاليت هاي پژوهشي اساتيد ومحققان حمايت مي كند، با كرسي پژوهشي ، استادان بنام و دانشمندان ايراني در داخل و خارج از كشور كه به لحاظ علمي شناخته شده باشند و نگاه راهبردي به تحقيقات خود داشته باشند، به مدت ده سال مورد حمايت مالي قرار مي گيرند كه تاكنون 21 كرسي پژوهشي از سوي صندوق حمايت از پژوهشگران به تيم هاي تحقيقاتي و يا دانشمندان ايراني مقيم داخل و خارج از كشور اعطا شده است.
ضرغام علاوه بر اعطاي 69 كرسي علامه طباطبايي و شهيد آويني از سوي بنياد ملي نخبگان، به حمايت صندوق حمايتي پژوهشگران از پژوهشهاي كاربردي ، از طريق پسا دكتري اشاره كرد و گفت: براي اعطاي پسا دكتري و حمايت از پژوهشگران ، تاكنون با سازمانها و نهادهاي ديگر مانند وزارت بهداشت ، سازمان حفاظت محيط زيست ، پژوهشكده غدد و متابوليسم ، دانشگاههاي تهران ، شريف و صنعتي اصفهان ، يزد ، قراردادهايي منعقد كرده است و درحال انعقاد تفاهم نامه و قرارداد با بنيادهاي علم دنيا و مراكز اجرايي و علمي هستيم.
رييس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمي درباره همكاري با پژوهشگران از طريق گرنت ، نيز گفت: منابع مالي از طريق گرنت ، در اختيار دانشمندان و محققان برجسته داخل و خارج از كشور كه فعاليت آنان مورد تائيد كميته هاي تخصصي صندوق پژوهشگران باشد، قرارمي گيرد، همانطور كه تاكنون 36 گرنت به پژوهشگران داده شده است.
وي همچنين به ' ثبت اختراع '، به عنوان بخش ديگري از فعاليت هاي صندوق حمايت از پژوهشگران اشاره كرد و اظهارداشت: با حمايت اين صندوق تاكنون 38 اختراع درخارج از كشور به ثبت رسيده كه هشت اختراع به مرحله فروش رسيده و 54 اختراع نيز تائيد شده و در حال انجام مراحل مربوطه مي باشد.
ضرغام در بخش ديگري از سخنانش افزود: صندوق حمايت از پژوهشگران، تاكنون طرح هاي پيشنهاد شده پژوهشگران و محققان كشورمان را پس از بررسي و تصويب در كميته هاي تخصصي ، مورد حمايت هاي مالي قرار مي داد اما هم اكنون علاوه براين رويه، براساس سياست جديد صندوق و استفاده بيشتر از ظرفيت هاي علمي ، نسبت به سفارش تحقيقات به دانشمندان اقدام مي كند.
رييس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمي براي تحقق اين هدف ، اظهاركرد: 13 كارگروه تخصصي در صندوق حمايت از پژوهشگران ايجاد شده وهر كارگروه ، 10 موضوع را براساس نيازهاي كشور مشخص كرده اند كه براي انجام كار تحقيقاتي روي اين موضوع ها و استفاده از نتايج آن توسط سازمان ها و نهادها، اطلاع رساني خواهد شد تا از بهترين پروژه هاي پژوهشي در اين زمينه ها حمايت شده و به رفع مشكلات جامعه منجر شود.
علمي(1)** 9340**1440
رييس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران:
نخستين مركز نوآوري در بخش دارو راهاندازي ميشود
۱۳ بهمن ۱۳۹۳، ۱۵:۳۰
کد خبر:
81489705
تهران- ايرنا-رييس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران گفت: نخستين مركز نوآوري در بخش دارو در آينده نزديك راه اندازي خواهد شد.