۱۴ بهمن ۱۳۹۳، ۱۴:۲۱
کد خبر: 81491160
T T
۰ نفر

5500 محدوده معدني در استان كرمان وجود دارد

۱۴ بهمن ۱۳۹۳، ۱۴:۲۱
کد خبر: 81491160
5500 محدوده معدني در استان كرمان وجود دارد

كرمان - ايرنا - معاون امور معدن و صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان گفت: پنج هزار و 500 محدوده معدني در استان ثبت شده است.

به گزارش ايرنا، مهدي حسيني نژاد روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: استان كرمان به عنوان بهشت زمين شناسي ايران با 181 هزار كيلومتر مربع وسعت و با پنج هزار و 500 محدوده معدني ثبت شده براي انجام فعاليت هاي معدني شناخته مي شود.

وي خاطرنشان كرد: از اين تعداد نزديك به يكهزار و 490 محدوده درخواست انجام فعاليت هاي معدني است و نزديك به 790 مورد مربوط به پروانه هاي اكتشاف در حال انجام است.

وي گفت: تقريبا 151 هزار كيلومتر مربع از وسعت استان توسط متقاضيان انجام فعاليت هاي معدني درخواست شده و به ثبت رسيده است كه در حال انجام مراحل كار خود هستند.

معاون امور معدن و صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان افزود: تعداد دو هزار و 390 محدوده معدني مربوط به درخواست هايي بوده است كه متقاضيان نتوانستند به تعهدات خود عمل كنند و پروانه آنها باطل شده است و مي بايست از طريق مزايده به اشخاص ديگري واگذار شود.

وي گفت: 293 پروانه اكتشاف هم وجود دارد كه صاحبان آنها هم نتوانستند به تعهدات خود عمل كنند و مي بايست واگذار شوند و مابقي 112 گواهي كشف است كه بايد از طريق مزايده واگذار شود.

حسيني نژاد خاطرنشان كرد: 98 پروانه بهره برداري هم باطل شده است و مي بايست از طريق مزايده واگذار شوند.

وي گفت: نظر بر اين است كه بيش از سه هزار محدوده از طريق مزايده تعيين تكليف شود.

وي افزود: از سال 89 طرح مزايده در استان بطور جدي شروع و تا امروز نزديك به 450 محدوده از طريق مزايده به اشخاص جديد واگذار شده است.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان اظهار كرد: در روش مزايده متاسفانه ضعفي وجود دارد و به هر حال محدوده هايي كه درخواست ثبت شده است را مي بايست قبل از مزايده توسط كارشناسان بتوان ارزش ريالي براي آنها تعيين كرد و بايد معادني را به مزايده گذاشت كه ذخيره آنها مشخص شده باشد.

وي گفت: در استان مجوزي مبني بر اينكه 20 درصد از سطح استان را به عنوان پهنه اكتشافي واگذار كرد اخذ شده است و بايد ابتدا كار اكتشاف و در گام بعدي واگذاري انجام شود.

حسيني نژاد افزود: اين كار يكي از اقدامات موثري است كه شركت هاي توانمند كار اكتشاف را انجام دهند و بعد مرحله واگذاري انجام شود.

وي گفت: 13 پهنه در استان تعريف شده است و با برنامه ريزي هاي انجام شده قرار است در آينده نزديك اين عدد به 20 برسد.

وي درباره براي پروانه هاي بهره برداري كه در استان استخراج را انجام مي دهند، افزود: نزديك به 70 ميليون تن انواع مواد معدني استخراج مي شود و عمده مواد آن مربوط به شركت هاي بزرگ است.

حسيني نژاد گفت: نزديك به 99.6 درصد استخراج مربوط به شركت هاي بزرگ و فقط چهار دهم درصد براي ساير معادن است.

7439/3028