۱۵ بهمن ۱۳۹۳، ۱۷:۱۴
کد خبر: 81493220
T T
۰ نفر
میراث گرانبهای زبان فارسی به تمام بشریت تعلق دارد

دهلی نو- ایرنا- رایزن فرهنگی كشورمان در دهلی نو گفت: میراث گرانبهای زبان و ادبیات فارسی تنها به كشورهای فارسی زبان تعلق ندارد بلكه متعلق به تمام بشریت است .

به گزارش ایرنا، 'علی فولادی' روز چهارشنبه در همایش فرهنگ و تمدن فارسی در دانشگاه دهلی افزود: تمام كشورهای فارسی زبان و دیگر اندیشمندان و صاحب نظران باید در حفظ فرهنگ گرانقدر زبان فارسی تلاش كنند.

وی تصریح كرد كه در این همایش وضعیت زبان فارسی در دوره سلطنت كه از سال 1206 تا 1526 میلادی همزمان با حكومت مسلمانان در شش سلسله مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو گفت: در این 320 سال شش سلسله در هند حاكم بود درحالی كه دراین مدت 17 سلسله در ایران حكومت كردند.

وی با بیان اینكه در این دوره ها زبان و ادب فارسی با افت و خیزهایی همراه بوده است، ادامه داد: دراین دوره بزرگانی چون امام فخررازی ،امام محمد غزالی ،شیخ شهاب الدین سهررودی ،خاقانی ،انوری و خواجه عبدالله انصاری پرورش یافتند.

'اختر مهدی' یكی از برگزاركنندگان این همایش گفت كه دراین همایش فرهنگ و تمدن فارسی در دوره سلطنت كه از محمود غزنوی آغاز می شود مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

وی توضیح داد: این همایش از سوی دانشگاه دهلی برای شناسایی هرچه بیشتر زبان فارسی برگزار شده است .

'چندی شكر' رییس بخش فارسی دانشگاه دهلی نیز در این همایش بر اهمیت زبان فارسی در نزدیكی ایران و هند و گسترش هرچه بیشتر این زبان در هند تاكید كرد.

همایش فرهنگ و تمدن فارسی روز چهارشنبه برای 3 روز با حضور استادان ،كارشناسان ، سفیر تاجیكستان در هند ، رییس خانه فرهنگ ایران در دهلی نو و تعدادی از دانشجویان زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه دهلی برگزار شده است.

زبان و ادب فارسی در هند سابقه دیرینه‌ای دارد. درباره پیشینه‌ رواج زبان و ادب پارسی در شبه‌قاره، از مدارك تاریخی چنین برمی‌آید كه در سده سوم هجری، برای نخستین بار هندوان فرصت یافتند تا با فارسی‌زبانان آشنا شوند.

زبان فارسی پیش از آنكه هندوستان مستعمره انگلستان شود، دومین زبان رسمی این كشور (در دوره گوركانیان زبان رسمی) و زبان فرهنگی و علمی بشمار می‌رفت. اما پس از استعمار، انگلیسی‌ها درسال ۱۸۳۲با زور انگلیسی را جایگزین فارسی كردند.

زبان فارسی در دوره غزنویان به هند راه یافت در آن دوره پارسی، زبان ادبیات، شعر، فرهنگ و دانش بود. با تاسیس امپراتوری مغول هندوستان به اوج پیشرفت خود در هند رسید و زبان رسمی هندوستان شد.

زبان فارسی هندوستان شاعران بزرگی همچون بیدل دهلوی، و امیر خسرو دهلوی و دستگاه شعری سبك هندی را در خود پروراند.

از دیگر شاعران نامدار فارسی زبان شبه قاره هندوستان، می‌توان از اقبال لاهوری نام برد.

همچنین پارسی‌گویان هندوستان، واژه‌نامه‌های ارزشمندی برای زبان پارسی گردآوری كردند كه از آنجمله می‌توان به فرهنگ ابراهیمی از ابراهیم قوام‌الدین فروغی، فرهنگ آنندراج از محمد پاشا، اشاره كرد

*آساق*4*265 *1600 **1010