۱۹ بهمن ۱۳۹۳، ۱۳:۲۹
کد خبر: 81498164
T T
۰ نفر

تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در حالی كه ایرانیان یك درصد از جمعیت دنیا را تشكیل می دهند؛ 1.6درصد از تولید علم دنیا متعلق به كشورمان است.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه ایرنا، محمدرضا مخبردزفولی صبح امروز و در مراسم افتتاح و رونمایی از دستاوردهای جدید حوزه علوم پزشكی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: در روزهای ابتدایی انقلاب و قبل از انقلاب فرهنگی در دانشگاه ها، حدود 170 هزار دانشجو با 5 هزار عضو هیات علمی داشتیم، ولی در حال حاضر تعداد دانشجویان ما به بیش از 4 میلیون و 500 هزار نفر رسیده است.

وی افزود: ایران امروز جزو كشورهایی است كه استاندارد بالایی از نظر نسبت دانشجو به جمعیت دارد و بار زیادی از این جمعیت را نیز دانشگاه آزاد بر دوش می كشد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با یادآوری حمایت امام خمینی (ره) و بسیاری از بزرگان انقلاب از تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی در سال 1364 خاطرنشان كرد: شكل گیری دانشگاه آزاد براساس تصمیمی ملی رخ داد و امام راحل و مسوولین تراز اول كشور موافق ایجاد این دانشگاه بودند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، با بیان اینكه تمامی كارهای بزرگ ممكن است اشكال و ایراد نیز داشته باشد، گفت: حجم زیادی از جوانان ما در سال های قبل امكان ورود به دانشگاه ها را نداشتند و دانشگاه آزاد این امكان را برای آنها به وجود آورد كه خود را در معرض آموزش عالی قرار دهند.

وی تاكید كرد: كسانی كه در ابتدای انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد را قبول نداشتند امروز به دایه دلسوزتر از مادر تبدیل شده اند.

مخبردزفولی، در بخش دیگری، تحولات علمی ایران بعد از انقلاب اسلامی را مایه مباهات و فخر دانست و اظهار كرد: بعضی از پایگاه های علمی اگر سخنی درباره جایگاه علمی ایران می گویند، از سر كینه است و از پیشرفت های علمی ما اظهار نگرانی شدید می كنند در حالی كه در حوزه علم و فناوری نباید نگاه سیاسی داشت.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران تصریح كرد: یكی از پایگاه های علمی،اخیرا درمورد پیشرفت علمی كشورمان نوشته بود؛ در خلیج فارس 3 جنگ رخ داد و تنها كشوری كه سربلند از آنها بیرون آمد و توانست خود را بازسازی و نوسازی كند و تحولات شگرف علمی در آن رخ داد، ایران بود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر موضوع آمایش سرزمینی در آموزش عالی كشور تاكید كرد و گفت: نكته مهمی كه در تدوین نقشه جامع علمی كشور وجود دارد این است كه مزیت های نسبی خود را بشناسیم و براساس ظرفیت ها و مزیت های نسبی هر منطقه، برای راه اندازی رشته ها اولویت گذاری كنیم.

همچنین در مراسمی از مجموعه كتاب میراث مكتوب علوم و فنون در تمدن دوره اسلامی با حضور محمدرضا مخبردزفولی، حمید میرزاده رییس دانشگاه آزاد اسلامی، باقر لاریجانی قائم مقام رییس دانشگاه آزاد در حوزه علوم پزشكی و حجت الاسلام سیدمحمود دعایی رییس موسسه اطلاعات شامل 27 جلد كتاب در 12 عنوان رونمایی شد.

فراهنگ**9129**1027
۰ نفر