به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، در حال حاضر بیش از 180 میلیون نفر در سراسر جهان به هپاتیت C مبتلا هستند؛ در حالیكه تعداد مبتلایان به ایدز 34 میلیون نفر و تعداد مبتلایان به ابولا حدود 30 هزار نفر است.
این آمار نشان می دهد كه هپاتیت نیازمند توجه بیشتری است. متاسفانه بودجه اختصاص داده شده به این بیماری و اطلاع رسانی و آگاهی عمومی در این زمینه بسیار كم است.
به التهاب كبد هپاتیت گفته می شود. التهاب كبد می تواند به فیبروز، سیروز یا سرطان كبد منجر شود. ویروس هپاتیت مهمترین عامل بروز این بیماری است ولی عفونت های دیگری مانند مواد سمی (مصرف الكل و مواد مخدر) و بیماری های خود ایمنی نیز جزو دلایل هپاتیت محسوب می شوند.
تا كنون پنج ویروس اصلی هپاتیت شناخته شده است كه به عنوان هپاتیت نوع A، B، C، D و E شناخته می شوند. احتمال سیروز كبدی و سرطان در دو نوع B و C بیشتر است. هپاتیت نوع A و E معمولا بر اثر مصرف آب و غذای آلوده ایجاد می شوند. هپاتیت نوع B، C و D معمولا نتیجه تماس با مایعات آلوده بدن هستند.
دریافت خون آلوده، تماس با تجهیزات آلوده، انتقال از مادر به نوزاد و تماس جنسی مهمترین روش های انتقال این ویروس كشنده هستند. این بیماری می تواند با علایمی چون یرقان (زردی پوست و چشم)، تیرگی ادرار، خستگی مزمن، تهوع، درد و استفراغ همراه باشد یا بدون هیچ علامت اولیه ای بروز كند.
چندی پیش در مجمع جهانی بهداشت قطعنامه ای برای پیشگیری، تشخیص و درمان هپاتیت صادر شد و 194 كشور آن را تایید كردند. تاكید قطعنامه بر تدوین برنامه جامع ملی برای مقابله با هپاتیت است.
یك از مناطقی كه به شدت تحت تاثیر هپاتیت قرار دارد، غرب آفریقا است. در این گزارش آمده است كه وجود زخم باز در افراد قبیله، تولد در خانه و به روش های سنتی و پخش عفونت از طریق آب و غذای آلوده، مهمترین دلایل این بیماری در مناطق دور افتاده آفریقا است.
علمی (6) **9259**1440
تهران - ایرنا - آمارها نشان می دهد كه هپاتیت C بسیار شایع تر از ایدز و ابولا است، ولی كمتر به آن توجه می شود.