«مسعود هنديان» يكشنبه در مصاحبه با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: سه ميليارد و 281 ميليون دلار از اين مبلغ جذب و به مرحله بهره برداري و اجرا رسيده است.
وي اضافه كرد: يك ميليارد و 900 ميليون دلار نيز در زمينه واحدهاي صنعتي و معدني، پتروشيمي و زنجيره هاي صنايع بالا و پايين دستي انرژي بر در مرحله ساخت يا نصب تجهيزات است.
مديرعامل منطقه ويژه اقتصادي صنايع معدني و فلزي خليج فارس از تعدادي طرح هاي سرمايه گذاري آماده شروع عمليات اجرايي به ارزش سه ميلياردو 700ميليون دلار بعنوان بخشي ديگر از فعاليت هاي در دست انجام نام برد.
مدير عامل منطقه ويژه اقتصادي صنايع معدني و فلزي خليج فارس ميزان سرمايه گذاري جذب شده در اين منطقه را طي يك دهه اخير هشت ميليارد و900ميليون دلار ذكر و ابرازداشت: مذاكرات متعددي نيز با سرمايه گذاران براي اجراي چند پروژه به ارزش دو ميليارد دلار درحال انجام است كه چند مورد آن وارد مرحله انعقاد قرارداد شده اند.
وي يادآورشد: وجود زيرساختهاي مناسب و امكانات بالقوه راهبردي موجب شده تا منطقه ويژه اقتصادي خليج فارس بعنوان مهم ترين بستر براي سرمايه گذاري در زمينه صنايع انرژي بر مطرح شود طوريكه تاكنون تعداد زيادي از سفرا، كارداران اقتصادي و همچنين اكيپ هاي اقتصادي اعزامي از كشورهاي مختلف از آن بازديد كرده اند.
اين مقام مسوول ابراز داشت: در اين سفرها و بازديدها، مقدمات همكاري هاي اقتصادي، بازرگاني و صنعتي فراهم شده طوريكه تعدادي از سرمايه گذاران خارجي راغب به سرمايه گذاري در اين منطقه شده اند.
هنديان از اسكله هاي اختصاصي منطقه ويژه اقتصادي صنايع معدني و فلزي خليج فارس با طول 655 متر و آبخور 14 متر بعنوان تنها اسكله تمام مكانيزه مجهز به نوار نقاله تخليه و بارگيري به طول 32كيلومتر در مناطق ساحلي كشورنام برد و گفت: كشتي ها با ظرفيت 100 هزار تن درآن پهلوگيري مي كنند.
وي از واحدهاي تصفيه و آب شيرينكن، سه نيروگاه توليد برق، راه آهن، لوله كشي گاز، مجاورت با نيروگاه و پالايشگاه نفت بندرعباس و مجتمع بندري شهيد رجايي بعنوان ديگر مزيت هاي منطقه ويژه اقتصادي صنايع معدني و فلزي خليج فارس نام برد.
در اطلاعات منتشره هدف از ايجاد مناطق آزاد و ويژه اقتصادي و تجاري جذب سرمايه گذاري، پشتيباني از فعاليتهاي اقتصادي ، انتقال فنآوري، صادرات غير نفتي، ايجاد اشتغال مولد، افزايش و توسعه فنآوري مدرن در حوزه توليد، بالا بردن مهارتهاي مديريتي، ارتقاء كيفيت توليدات و تقويت مزيت هاي رقابتي و افزايش توان صادراتي ذكر شده است.
دراين اطلاعات از ايجاد چهار واحد توليد كننده فولاد با ظرفيت پنج و نيم ميليون تن و صنايع آلومينيوم با توليد 240هزارتن شمش در سال بعنوان صنايع انرژي اين منطقه ياد شده است.
طبق برنامه هاي اعلام شده ميزان توليد فولاد درهرمزگان با محوريت منطقه ويژه اقتصادي صنايع معدني و فلزي خليج فارس در سالهاي آينده به بيش از 10 ميليون تن افزايش مي يابد.
منطقه ويژه اقتصادي صنايع معدني و فلزي خليج فارس در 13كيلومتري غرب شهر بندرعباس قرار دارد..ك/3
6149/6048
پنج ميليارد و 181ميليون دلار در منطقه ويژه اقتصادي خليج فارس سرمايه گذاري شده است
۱۹ بهمن ۱۳۹۳، ۱۸:۲۲
کد خبر:
81498748
بندرعباس - ايرنا - مدير عامل منطقه ويژه اقتصادي صنايع معدني و فلزي خليج فارس گفت: پنج ميلياردو 181ميليون دلار در زمينه ايجاد صنايع انرژي بر، در اين منطقه (غرب شهر بندرعباس) سرمايه گذاري شده است.