به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، همایون حائری روز دوشنبه در نشست خبری در خصوص مشكلات زیست محیطی نیروگاه شازند اراك، افزود: تبدیل واحدهای بخار نیروگاه ها به سیكل تركیبی از جمله اولویت های كاری وزات نیرو است كه از چند سال گذشته در دستور كار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: نیروگاه شازند نیز از جمله نیروگاه هایی است كه با همكاری وزارت نفت و ارائه گاز مورد نیاز سبب شد تا 34 درصد بیشتر از زمان مشابه قبل به این نیروگاه گاز تزریق شود.
وی با بیان آنكه این سوخت در مقایسه با سایر سوخت های فسیلی سوخت پاك به حساب می آید و این امر نشانگر توجه به مسائل زیست محیطی است، ادامه داد: صنعت برق 2700 میلیارد تومان پروژه احداث شده دارد و این در حالی است كه این صنعت با كمبود بودجه نیز مواجه می باشد.
مدیرعامل توانیر اظهار داشت: گسترش انرژی های نو از دیگر اولویت های وزارت نیرو است كه در سال جاری 400 مگاوات از این نوع انرژی به بهره برداری می رسد و طبق برنامه ریزی ها هر ساله 400 مگاوات به این ظرفیت افزوده خواهد شد.
وی با اشاره به میثاق كاهش تلفات به زیر 10 درصد كه میان نیروهای صنعت برق بسته شده، گفت: این یك حركت ملی، جهادی و تخصصی است كه از آبان ماه سال جاری آغاز شده است.
حائری افزود: در طول این مدت به عدد مناسبی از كاهش دست یافتیم كه در اولین فرصت اعلام و با تحقق كاهش تلفات به زیر 10 درصد سالانه هزینه ای بیش از هفت میلیارد لیتر معادل ارزش سوخت صرفه جویی خواهد شد.
وی در خصوص برنامه های افزایش قیمت برق برای سال آینده نیز اظهار داشت: قیمت را دولت مشخص می كند و وزارت نیرو نیز تابع دولت است.
مدیرعامل شركت توانیر در خصوص حضور سرمایه گذاران خارجی در پروژه ها نیز گفت: انرژی های نو از استقبال خوبی برخوردار است و یكی از هدف گذاری های ما این است كه در كنار سرمایه گذاری انتقال تكنولوژی نیز صورت گیرد.
حائری افزود: در رابطه با انرژی های نو 900 مگاوات قرارداد بیع متقابل با سرمایه گذاران داخلی منعقد شده است.
وی در زمینه صادرات برق توسط وزارت نفت نیز گفت: برق یك عملیات تخصصی است كه از ویژگی های آن حفظ تعادل تولید و مصرف است بنابراین چون برق را نمی توان ذخیره نمود هرگونه فعالیتی در زمینه برق باید با هماهنگی وزارت نیرو صورت گیرد.
مدیرعامل شركت توانیز در خصوص ظرفیت تبدیل نیروگاهها به سیكل تركیبی نیز اظهار داشت: حدود 20 هزار مگاوات واحد نیروگاه گازی داریم كه از این میزان 16 هزار مگاوات قابلیت تبدیل شدن به سیكل تركیبی را دارند كه از این تبدیل حدود هفت هزار مگاوات نیروگاهی برق تولید می شود.
حائری افزود: سال گذشته سه هزار و700 مگاوات قرارداد با بخش خصوصی برای تبدیل نیروگاه های فسیلی به سیكل تركیبی منعقد شد كه نیروگاه پرند، سبلان و سمنان كارهای خود را آغاز كرده اند و تا سال های 95 و96 وارد مدار خواهند شد.
وی ادامه داد: بیش از سه هزار مگاوات نیز در بودجه برای بخش دولتی در نظر گرفته شده تا نیروگاهها را به سیكل تركیبی تبدیل كنند كه در مجموع شش هزار و700 مگاوات می شود كه با این اقدام راندمان تولید از 37 به 41 درصد می رسد.
مدیرعامل شركت توانیر در خصوص صادرات برق به روسیه نیز گفت: كیفیت شبكه برق كشور از نظر قدرت و قابلیت پایداری به حد مطلوب و قابل توجهی رسیده كه می تواند با كشورهای اروپایی و روسیه به صورت مستقیم كار كند.
حائری افزود: این موضوع در دست بررسی است چرا كه این اتصال باید از طریق یكی از كشورها از جمله آذربایجان یا ارمنستان صورت گیرد و چون قدرت شبكه آنها پایین است این مساله در دست بررسی است.
وی در خصوص اولویت صنعت برق برای تابستان سال آینده نیز گفت: باید روی موضوع، توازن كارهای فرهنگی و اجرایی صورت گیرد چرا كه صنعت برق خدمت رسانی را در سالهای گذشته تجربه كرده و با موفقیت از آن بیرون آمده است.
مدیرعامل شركت توانیر با اشاره به اینكه 60 درصد تعمیرات نیروگاهی نیز تاكنون به اتمام رسیده است، تصریح كرد: مردم نیز باید كمك كنند تا با اصلاح الگوی مصرف منطقی از این تولید استفاده نمایند.
حائری در زمینه میزان برق بدون درآمد نیز افزود: این میزان قابل مشاهده نیست چرا كه اگر این موضوع از سوی مصرف كننده ای مشخص شود، قابل پیگیری است ولی مجموع آن را می توان حدود سه تا چهار درصد در نظر گرفت.
وی در خصوص تامین برق واحدهای مسكن مهر نیز اظهار داشت: بخشی از هزینه های تامین برق مسكن مهر برعهده وزارت نیرو، بخشی وزارت راه وشهرسازی و بخش دیگر استانداری ها است و وزارت نیرو سهم خود را در این مساله تامین نموده است و مسكن مهری نبوده كه به اتمام برسد و برق آن تامین نشده باشد.
اقتصام (3)د.ت/1053**1558
تهران - ایرنا – مدیرعامل شركت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران با بیان اینكه صنعت برق كشور در راستای افزایش پایداری فنی و اقتصادی است، پایداری زیست محیطی را اولویت می داند، گفت: نیروگاه شازند از ابتدای سال از سوخت مازوت استفاده نكرده و 98 درصد سوخت این نیروگاه از گاز تامین شده است.