به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، طبق روال هر ساله در مراسم اختتامیه جشنوارههای موسیقی فجر از هنرمندان مطرح كشورمان تجلیل میشود و امسال در این دوره از اردشیر كامكار نوازنده كمانچه، فخرالدین فخرالدینی عكاس، محمدعلی بهمنی ترانه سرا و مرجان قنبری مهر نوازنده ویلن تجلیل میشود.
محمدعلی بهمنی متولد سال 1321 شاعر و غزال سرایی است كه اولین شعر او در سال 1330 وقتی كه فقط 9 سال داشت در مجله روشنفكر به چاپ رسید و از آن زمان تا كنون اشعار او در بسیاری از نشریات كشور و مجموعههای متعدد منتشر میشود.
از جمله آثار بهمنی میتوان به باغ لال (١٣5٠)، عامیانهها (١٣55)، گیسو، كلاه، كفتر (١٣56)، گاهی دلم برای خودم تنگ میشود (١٣6٩)، شاعر شنیدنی است (١٣٧٧)، عشق است (١٣٧٨)، نیستان (١٣٧٩)، كاسۀ آب دیوژن، امانم بده (١٣٨٠)، این خانه واژههای نسوزی دارد (١٣٨٢) و من زندهام هنوز و غزل فكر میكنم (1388) اشاره كرد.
محمدعلی بهمنی در سال 1378 موفق به دریافت تندیس خورشید مهر بهعنوان برترین غزلسرای ایران شد.
در سال 1383 با همت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان، همزمان با برگزاری ششمین كنگره سراسری شعر و داستان جوان در بندرعباس نكوداشتی برای این شاعر برگزار شد و در كنگره سراسری شعر دفاع مقدس از او تقدیر شدهاست.
اردشیر كامكار نوازنده ویولن و كمانچه و از اعضای گروه كامكارها است. وی از كودكی، ویلن را نزد پدرش فرا گرفت و چندی بعد به عنوان نوازنده ویولن و كمانچه به عضویت اركستر فرهنگ و هنر سنندج درآمد.
اردشیر كامكار استعداد موسیقایی شگرفی داشت و قطعات دشوار ویلن ابوالحسن صبا را با كمانچه اجرا میكرده و جدا از نواختن كمانچه، ویلن و قیچك را نیز استادانه تمام مینوازد.
اردشیر كامكار با استفاده از تكنیكهای خاص ویلن و پوزیسینهای ویلن بروی ساز كمانچه توانست چهرهای دیگر از این ساز به نمایش بگذارد و قطعات استاد صبا را در دو اثر با نام 'به یاد صبا' و 'بر تارك سپیده' به كمك كمانچه و اركستر به اجرا در آورده است.
وی در آلبوم 'بر تارك سپیده' دست به ابتكارات بدیعی زده و از این رهگذر كمانچه را به سازی فوقالعاده تأثیرگذار و وجدآور مبدل كردهاست.
بر اساس گفته بزرگان موسیقی ایران نوع وسبك نوازندگی اردشیر كامكار و تلاشهای وی برای شناساندن تكنیكهای ناشناخته ساز كمانچه، سرمشق والهام بخش نوازندگان جوان كمانچه و ویلن در ایران شده است به طوری كه ساز كمانچه در میان نوازندگان و مردم جایگاه ویژهای پیدا كرده است.
از شاخصههای مهم او در نوازندگی میتوان به لحن و بیان مستقل، صدای زیبای ساز و ارشه كشی شفاف و تكنیك فوقالعاده و اجرای قوی اشاره كرد.
از آلبومهای مستقل اردشی كامكار میتوان به 'ناشكیبا' با خوانندگی همایون شجریان، 'راز نگاه' و آلبوم 'بیغبار عادت' اشاره كرد.
همایون شجریان، مهدی باقری، شروین مهاجر، بابك شهركی و سینا جهان آبادی از جمله شاگردان اردشیر كامكار هستند.
فخرالدین فخرالدینی اسفند 1311 در آذربایجان و در خانوادهای هنردوست بدنیا آمد. پدرش شاعر بود و عكاس، برادرانش نیز به هنر گرایش داشتند. برادر او فرهاد فخرالدینی از موسیقیدانان و آهنگسازان بنام است.
از 18 سالگی عكاسی را در كنار پدرش كه عكاس بود شروع كرد و عكاسی پرتره را نزد او آموخت.
بعد از تجربههای محدودی در ایران، به كشورهای آمریكا و آلمان سفر كرد و در زمینه شخصیتگرایی در عكاسی پرتره كار كرد ، مطالعه چندین جلد كتاب از عكاسان معاصر جهان عامل گرایشاش به عكاسی پرتره بود.
مرجان قنبریمهر متولد 1330 از برجستهترین اساتید نوازندگی ویلن كلاسیك در ایران است. از كودكی در كنار پدرش ابراهیم قنبری مهر، استاد سازنده سازهای موسیقی كه در نوازندگی نیز از شاگردان مرحوم استاد ابوالحسن صبا بود، گوشش با موسیقی آشنا شد.
قنبریمهر در دوران تحصیل با اساتیدی چون حشمت سنجری، سرژ خوتسیف، والد تارخانیان و ژرژ مرادیان به كسب تجربه و كار نوازندگی پرداخت.
وی فعالیت حرفهای خود را در سال 1347 به عنوان نوازنده ویلن كلاسیك در اركستر مجلسی تلویزیون آغاز كرد و در سال 1374 همكاری خود را با اركستر سمفونیك تهران آغاز كرد.
وی همزمان به آموزش ویلن كلاسیك به هنرجویان این رشته در هنرستانهای موسیقی و دانشكده هنر در دانشگاه تهران پرداخت.
قنبری مهربه مدت 16 سال عضو شورای برگزاری آزمونهای عملی موسیقی دانشگاههای هنر و تهران بوده و در شورای ارزشیابی هنرمندان كشور در رشته نوازندگی ویلن كلاسیك ارزیابی و در ردیف هنرمندان درجه یك شناخته شده است.
مراسم تجلیل از این هنرمندان 1 اسفندمه در اختتامیه سی امین جشنواره موسیقی فجر برگزار خواهد شد.
سال گذشته نیز در جشنواره بیست ونهم موسیقی فجر از فریماه قوام صدری و اردوان كامكار بعمل آمد.
فراهنگ**9252**1440
تهران - ایرنا- سی امین جشنواره موسیقی فجر در مراسم اختتامیه خود از چهار هنرمند پیشكسوت كشورمان تجلیل میكند.