«امير انصاري» روز شنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار كرد: هر سال پرندگان مهاجر در اواسط آبان ماه از زادگاه خود در سيبري به سمت زيستگاه هاي طبيعي استان مركزي پر مي گشايند و با اولين بارش برف در آذر و دي ماه، مهاجرت خود را به سمت مناطق جنوبي و آفريقا ادامه مي دهند.
وي افزود: امسال بيش از 30 هزار قطعه پرنده مهاجر در 140 گونه به تالاب كويري ميقان اراك و ساير منابع آبي اين استان پرگشودند كه به دليل گرماي هوا و در دسترس بودن منابع غذايي و نباريدن برف در استان ماندگار شده اند.
مديركل حفاظت محيط زيست استان مركزي بيان كرد: ماندگاري پرندگان مهاجر در تالاب كويري ميقان اراك و كوتاه شدن مسير كوچ آن ها ضمن جلوگيري از خستگي اين پرندگان، از خطرهاي احتمالي در مسير مهاجرت نيز پيشگيري كرده و در مجموع به نفع اين پرندگان است.
تالاب ميقان اراك، سد الغدير ساوه، سد پانزده خرداد دليجان و درياچه سد كمال صالح، چهار زيستگاه آبي مهم پرندگان استان مركزي است.
تالاب كويري ميقان اراك در 15 كيلومتري شمال شرق اراك و از زيستگاه هاي مهم پرندگان كشور است كه درياچه فصلي آن علاوه بر نقش محوري در تنوع زيستي در مهار آلايندگي گرد و غبار منطقه نيز اثرگذاري مستقيم دارد.
تالاب كويري ميقان اراك با وسعت 25 هكتار داراي سطح آبگير 10 تا 12 هكتاري است.
علاوه بر پرندگان مهاجر، بين 60 تا 70 گونه پرنده بومي نيز در زيستگاه هاي استان مركزي مشاهده شده است.
بيش از 205 گونه پرنده در استان مركزي شناسايي شده است.
«خوتكا»،«فلامينگو»، «اردك سرسبز»، «غاز خاكستري» ، «فاخته» ، «هوبره» و «كاكايي» از جمله پرندگان مهاجر استان مركزي هستند.
درناي خاكستري از گونه هاي خاص و مهم تحت حمايت بين المللي است كه تالاب ميقان هر ساله با آغاز فصل سرما در آبان ماه ميزبان كوچ موقت اين گونه است و با بارش اولين برف زمستاني اين پرندگان به سمت مناطق گرمسيري جنوب ايران و آفريقا پر مي گشايند و در بهار در مسير بازگشت به زادگاه اصلي خود (سيبري) دوباره در زيستگاه هاي استان اقامت كوتاه دارند.ك/3
6013/6012
شرايط آب و هوايي زمان كوچ پرندگان مهاجر را دراستان مركزي تغيير داد
۲۵ بهمن ۱۳۹۳، ۱۱:۲۱
کد خبر:
81505328
اراك - ايرنا - مديركل حفاظت محيط زيست استان مركزي گفت: شرايط آب و هوايي زمان كوچ پرندگان مهاجر از اين استان را تغيير داده است.