به گزارش ايرنا، پروفسور ديويد دمروش (David Damrosch) يكشنبه در نشست علمي ادبيات تطبيقي با عنوان ادبيات جهان و ترجمه و ادبيات ملي در دانشگاه شيراز افزود: يكي از مشكلات و معضلات دنياي امروز، نبود شناخت صحيح فرهنگي مردم جهان است چنانكه امروز غرب شناخت صحيحي از ساير فرهنگ ها ندارد و غرب نيز نزد ساير فرهنگ ها به خوبي شناخته نشده است.
نويسنده كتاب «ادبيات جهان چيست؟» اظهار كرد: فرهنگ ها و ملت ها در دنياي امروز نياز دارند همديگر را بشناسند كه يكي از راهكارهاي آن مطالعه آثار و متون ادبي است.
دمروش ادامه داد:آنچه امروزشاهدهستيم مطالعه سطحي آثار ادبي است و حال آن كه به عنوان نمونه اگر كسي آثار حافظ شيرازي را مي خواند بايد فرهنگ ايراني را نيز مطالعه كند، همانگونه كه بايد فرهنگ ساير ملت ها را نيز بداند تا شناخت عميق فرهنگي حاصل شود.
استاد دانشگاه هاروارد آمريكا گفت:در دنياي امروز نمي توان بدون شناخت فرهنگ هاي اسلامي، غربي، چيني و ... با يكديگر ارتباط برقرار كرد، بايد در تعامل بود و چه ارتباطي بهتر از ارتباطات فرهنگي و ادبيات مي توان سراغ داشت؟
اين نشست علمي در دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه شيراز برگزار شد.
بنا بر اعلام دست اندركاران اين نشست علمي، اين نظريه پرداز ادبيات تطبيقي جهان قرار است سه شنبه 28 بهمن مقاله اي علمي با موضوع 'قرآن و نقد ادبي' در همايش دو سالانه 'ادبيات تطبيقي، امروز' در دانشگاه تهران ارايه كند.
ديويد دمروش پيش از اين سال 1390 به دعوت فرهنگستان زبان و ادب فارسي براي ايراد سخنراني هاي علمي به تهران سفر كرد.
اين استاددانشگاه هاروارد آمريكا از نظريه پردازان برجسته ادبيات تطبيقي است كه نظريات خود را سال 1974 در كتاب 'ادبيات جهان چيست؟' در آمريكا منتشر كرد.
اين كتاب كه بيانگر منظومه فكري او درباره مفهوم 'ادبيات جهاني' است، در فاصله زماني اندكي از چاپ نخست به 12 زبان زنده دنيا منتشر شد. ترجمه اين كتاب به زبان فارسي تاكنون منتشر نشده است.
ادبيات تطبيقي شاخهاي از نقد ادبي است كه از روابط ادبي ملل و زبانهاي مختلف و از تعامل ميان ادبيات ملتها با يكديگر سخن ميگويد و در اصطلاح، حوزه مهمي از ادبيات است كه به بررسي و تجزيه و تحليل ارتباطها و شباهتهاي بين ادبيات، زبان ها و مليتهاي مختلف ميپردازد. ك/2
2027 / 1876
نظريه پرداز ادبيات تطبيقي جهان: ادبيات مي تواند به صلح پايدار كمك كند
۲۶ بهمن ۱۳۹۳، ۱۳:۰۲
کد خبر:
81506846
شيراز- ايرنا- نظريه پرداز ادبيات تطبيقي جهان و استاد دانشگاه هاروارد گفت: ادبيات مي تواند به درك بهتر ملت هاي جهان از يكديگر و نزديكي آنها به يكديگر و در نتيجه، ايجاد صلح پايدار در سطح جهان كمك كند.