به گزارش خبرنگار ايرنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني استانداري آذربايجان غربي عليرضا رادفر روز سه شنبه در نشست هم انديشي فعالان اجتماعي، فرهنگي و مدني شهرستانهاي ماكو، شوط و پلدشت افزود: دولتها نتوانسته اند تاكنون به علت منابع محدود در مقابل خواسته هاي نامحدود افراد جامعه جوابگو باشند و مسائل و مشكلات را رفع كنند و لازم است سازمانهاي مردم نهاد در حل آنها دولت را ياري كنند.
وي اظهار كرد: جايگاه مهم سازمانهاي مردم نهاد در جامعه داوطلبانه، غيردولتي، غير سياسي بودن و در نظر نگرفتن منفعت شخصي است.
وي ادامه داد: انسان توسعه يافته بزرگترين سرمايه يك جامعه و توسعه يافتگي آرزوي هر فرد و جزو مطالبات اصلي مردم يك جامعه است.
وي، انسانهاي توسعه يافته را لازمه توسعه پايدار يك جامعه عنوان كرد و اضافه كرد: كساني كه نسبت به محيط اطراف خود بي تفاوت نيستند و خود را در برابر تمامي انسانها و مسائل اجتماعي موظف و مسئول ميدانند، انسانهاي توسعه يافته هستند و اين بزرگترين سرمايه يك جامعه است.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار آذربايجان غربي افزود: امروز مسئولان بايد كمك كنند تا افراد با گذر از نيازهاي زيستي به نيازهاي اجتماعي برسند و در اين صورت است كه انسانها شكوفا و توسعه يافته مي شوند و با در كنار يكديگر قرار گرفتن مي توانند معضلات و مسائل اجتماعي پيش رو را حل كنند.
رادفر عدم آگاهي مردم از حقوق شهروندي خود را ريشه بسياري از مشكلات موجود عنوان كرد و گفت: مي توان با استفاده از ظرفيت و پتانسيل سمن ها در رفع اين نقيصه گامهاي اساسي و مثبتي برداشت.
وي با تاكيد بر اينكه بايد بسياري از مسائل مربوط به مردم را به خود مردم واگذار كنيم، گفت: بايد اعتراف كنيم كه در دولت توان پاسخگويي به تمام خواسته هاي مردم وجود ندارد و ما اين موضوع را در گذشته تجربه كردهايم، در هر زمان كه نظام و حاكميت به مشكل برخورده اين مشكل با حضور و مشاركت مردم حل شده است كه رشادتها و دلاورمرديهاي هشت سال دفاع مقدس و قيام مردم براي سرنگوني رژيم طاغوت و بسياري از مسائل ديگر خود گواه اين امر مهم است.
** كشش و جذبه مردم براي حضور در سازمانهاي مردمنهاد بيشتر از سازمانهاي سياسي است
مديركل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري آذربايجان غربي نيز در اين نشست، سياست اصلي دولت تدبير و اميد در حوزه اجتماعي را ارتقاء مشاركت عمومي جهت تمركززدايي عنوان كرد و گفت: سياست دولت يازدهم، تقويت، توسعه، توانمندي و نظارت بر سازمانهاي مردم نهاد است و سعي ميكند با بسترسازي مناسب و برطرف كردن موانع، زمينه تشكيل و گسترش آنها را فراهم كند.
هوشنگ عطاپور افزود: تعداد سازمانهاي مردم نهاد فعال استان 215 مورد است كه با تلاش مسئولان استان اين تعداد در حال افزايش به 318 مورد است و اميدواريم با استقبال مردم و فعالين اجتماعي و حمايت مسئولان اين آمار روبه رشد باشد.
وي اظهار كرد: برگزاري دوره هاي توانمندسازي و مديريتي براي سمن ها مهم است و با برگزاري چنين دورههايي مي توانيم تعداد بيشتري از آحاد مختلف مردم را آموزش دهيم.
مديركل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري آذربايجان غربي اضافه كرد: مطالعات اخير نشان داده است كه كشش و جذبه مردم براي حضور در سازمانهاي مردم نهاد بيشتر از سازمانهاي سياسي است به طوري كه در اتحاديه اروپا از هر هفت نفر يك نفر عضو سازمانهاي مردم نهاد هستند.
** حضور فعال مردم در تشكلهاي غيردولتي يكي از شاخصهاي كليدي توسعه و پيشرفت است
شاهين عليزاده، فرماندار ماكو نيز در اين نشست با بيان اينكه رشد و توسعه اقتصادي و بالارفتن درجه رفاه نمي تواند به تنهايي جامعه سالم و متوازن را به همراه داشته باشد، افزود: نيازهاي فكري و حتي معنوي انسان و حضور اجتماعي او در عرصه هاي مختلف زندگي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي بسيار مهم و يكي از شاخص هاي كليدي توسعه و پيشرفت به شمار ميآيد.
وي، حضور فعال مردم در قالب تشكل هاي سازمان يافته را يكي از شاخص هاي كليدي توسعه و پيشرفت جامعه عنوان كرد و ادامه داد: بر اين اساس امروزه بيشتر كشورهاي پيشرفته براي رشد و توسعه همه جانبه، مشاركت مردم و نهادهاي مردمي در امور كشور را سرلوحه برنامه خود قرار داده و به عنوان يك ارزش از آن ياد ميكنند؛ به گونه اي كه كوفي عنان دبير كل سابق سازمان ملل، قرن بيست و يكم را عصر سازمان هاي مردم نهاد مي نامد.
** سازمانهاي مردم نهاد پيگير مطالبات مردم از دولت باشند
جواد جبارزاده فرماندار شوط نيز در اين نشست اظهار اميدواري كرد با درايت مسئولان نظام و بهرهگيري از ظرفيتهاي علمي و اقتصادي جامعه و عزم ملي و انديشه و خردورزي در مسائل مختلف جامعه علي الخصوص مسائل اجتماعي و فرهنگي قدمهاي موثر و مفيدي برداريم.
وي افزود: سازمانهاي مردم نهاد بر اساس نيازهاي موجود جامعه و درك مردم از مسائل و مشكلات تشكيل ميشوند و با رصد كردن مسائل فرهنگي و اجتماعي جامعه بدون استفاده از بودجه عمومي كشور به صورت داوطلبانه در جهت رفع آنها اقدام مي كنند.
فرماندار شوط اظهار كرد: سازمانهاي مردم نهاد مي توانند منتقد دولت بوده و پيگير مطالبات مردم از دولت باشند و بعنوان رابط جهت انتقال مسائل و مشكلات فرهنگي و اجتماعي بين مردم و مسئولان عمل كنند.
در ادامه اين نشست تعدادي از فعالان اجتماعي شهرستانهاي ماكو، شوط و پلدشت به طرح مسائل و مشكلات حوزه فعاليت خود پرداختند.
8137/6008
معاون استاندار آذربايجان غربي:
سازمانهاي مردم نهاد براي حل مشكلات مردم دولت را ياري كنند
۲۸ بهمن ۱۳۹۳، ۱۱:۲۳
کد خبر:
81509489
اروميه - ايرنا - معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار آذربايجان غربي گفت: سازمانهاي مردم نهاد براي حل مشكلات مردم دولت را ياري كنند.