به گزارش روز سه شنبه ايرنا، نسرين محسني افزود: قصههاي جذاب و زيبا، بسياري از مفاهيم را به كودك ميآموزند و قصهگويي ميتواند ارزشهاي يك ملت را به مخاطب منتقل كند.
وي اظهار داشت: كمك به پرورش قدرت بيان، عواطف و افكار، تقويت قوه ابداع، ابتكار، تخيل و ايجاد علاقه به مطالعه و جستجوگري از نكات مثبت و مهم قصهگويي براي كودكان است.
محسني با اشاره به اينكه داستان و قصه در رشد شخصيت كودك نقش چشمگيري دارد، خاطرنشان كرد: از طريق قصهها و داستانهاي خوب، كودك با بسياري از ارزشهاي اخلاقي چون پايداري، شجاعت، نوعدوستي، اميدواري، آزادگي، جوانمردي، طرفداري از حق و استقامت در مقابل زور آشنا ميشود كه اين موضوعها هسته بسياري از قصهها و داستانها را تشكيل ميدهد.
اين قصهگوي برگزيده يادآور شد: جشنواره قصهگويي، مكاني براي تبادل تجربه و كسب شيوههاي برتر قصهگويي است و بهتر است اين جشنوارهها با تاكيد فراوان بر يادگيري و بهتر شدن قصهگويي در بين مربيان اجرا شود.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و امور بين الملل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، اين مربي درباره تفاوتهاي بين قصهگويي كتابخانهاي براي كودكان و جشنوارهاي گفت: داوران قصهگويي كتابخانهاي كودكان هستند، ما بارها در زمان قصهگويي در مركز با سوالها و همراهي شاد كودكان مواجه هستيم كه اين امر قصهگو را ترغيب به زيبا تعريف كردن قصه ميكند.
وي افزود: با توجه به تجربهاي كه در مسير كانون پشت سر گذاشتهام شاهد مربياني هستيم كه قصهگوي خوب كتابخانه و مورد علاقه كودكان هستند اما در امر جشنواره هيچگاه موفق نبودهاند و همينطور برعكس قصهگوياني را ديدهام كه در كتابخانه با استقبال كودكان مواجه نميشوند اما در جشنوارهها موفق ظاهر ميشوند.
محسني ادامه داد: رقابتي بودن جشنواره، ارزيابي قصهگو، رقابت و احساس اين كه ديگر مخاطبان شما بزرگسال هستند و شما بايد قصهاي كودكانه را براي مخاطب بزرگسال تعريف كنيد ضمن رعايت تمام اصول قصهگويي، كمي از آزادي و شيريني قصهگويي براي مربيان ميكاهد و اين تفاوت ميان بيان قصههاي كتابخانهاي براي كودكان با اجراي قصههاي جشنوارهاي بسيار است.
هفدهمين جشنواره بينالمللي قصهگويي 27 بهمن 1393 كار خود را در مجتمع فرهنگي و هنري آفرينش كانون كرمانشاه آغاز كرده است و تا 30 بهمنماه ادامه دارد.
فراهنگ ** 1883 ** 1569
تهران - ايرنا - قصهگوي برگزيده بخش كتاب خانهاي هفدهمين جشنواره بينالمللي قصهگويي معتقد است قصه تلاشي هنرمندانه براي هدايت و تربيت كودك، رشد زبان و شيوهاي درخور فهم او بوده كه در وسعت تخيل و قوت تصور او موثر است.