۲۹ بهمن ۱۳۹۳، ۹:۲۰
کد خبر: 81510738
T T
۰ نفر
دعوای كره جنوبی و ژاپن بر سر جزایر «دوكدو» بالا گرفت

پكن - ایرنا - اعلام موضع جدید توكیو در خصوص مالكیت بر جزایر «دوكدو»، فصل جدیدی را در اختلاف تاریخی دو كشور كره جنوبی و ژاپن گشود.

رشته جزایر «دوكدو» كه در ژاپن «تاكه شیما» نامیده می شود، در دریای ژاپن قرار دارد و ژاپن آن را به عنوان بخشی از قلمرو سرزمینی خود می داند.

اختلاف‌های ژاپن و كره جنوبی بر سرمالكیت این جزایر هر از گاهی بالا می گیرد و تكرار مجدد این موضوع از سوی رسانه های ژاپنی كه اخیرا اعلام شده، موضع گیری سئول در خصوص آن را در پی داشته است.

رسانه های توكیو بتازگی اعلام كردند كه یك مقام ژاپنی برای شركت در جشن الحاق «دوكدو» به ژاپن، به این جزیره می رود و انتشار این خبر باعث شد، سخنگوی وزارت امور خارجه كره جنوبی امروز (چهارشنبه) ضمن اتخاذ موضع تند نسبت به ژاپن اعلام كند كه «سئول دفاع از اراضی خود را حق طبیعی خود می داند.»

این جزایر، در مجموع حدود 19هكتار وسعت دارد و در دریای ژاپن و در فاصله ای كم و بیش مساوی از دو كشور واقع شده و عملا زیر نظر كره جنوبی قرار دارد چون از سال ١٩٥٤ یك واحد كوچك گارد ساحلی كره ای در آن مستقر بوده

است.

ژاپن با چین دیگر همسایه خود نیز در باره تعدادی از جزایر مورد مناقشه اختلاف دارد.

جزایر بدون سكنه اما راهبردی 'دیائویا' در دریای چین شرقی كه ژاپن آنها را 'سنكاكو' می نامد، سالهاست محل مناقشه دو كشور همسایه شده است. این جزایر سرشار از منابع سوخت فسیلی و ماهیگیری است.

«هان های جین» گفت: جزایر «دوكدو» ازنظر تاریخی و جغرافیایی، بخش جدایی‌ناپذیر سرزمین كره جنوبی محسوب می شود و این موضوع نیازی به اثبات و گفت وگو ندارد.

این دیپلمات كره ای، تكرار مواضع توكیو در خصوص الحاق این جزایر به ژاپن برای سومین سال متوالی را تقبیح كرد و اظهار داشت: بدون شك سئول نسبت به تحریكات طرف ژاپنی نسبت به اراضی سرزمینی خود پاسخی قاطع و شدید خواهد داد.

وی در عین حال اقدام دولت توكیو را غیرقابل توجیه دانست و گفت مستندات تاریخی موجود بخوبی بر حق حاكمیت سئول بر جزایر یاد شده، صحه می گذارد.

كره جنوبی اوایل بهمن ماه 93 نیز به ادعای ژاپن مبنی بر مالكیت بر جزایر مورد مناقشه در دریای ژاپن، اعتراض كرد.

دولت سئول در واكنش به این اقدام ژاپن، وابسته نظامی سفارت ژاپن در كره جنوبی را احضار كرد و در مورد گنجانده شدن نام این جزایر در كتاب دیپلماتیك ژاپن، رسما به این كشور اعتراض كرد.

پیشتر وابسته نظامی ژاپن در كره جنوبی، رونوشت پنجاه صفحه ای از كتاب دیپلماتیك ژاپن را به ستاد مشترك كره جنوبی تحویل داده بود.

در این رونوشت جزایر مورد مناقشه دو كشور به بخشی از قلمرو سرزمینی ژاپن تبدیل شده است.

سئول اقدام دولت توكیو را غیرقابل توجیه می داند و لذا در چارچوب تلاشهای دیپلماتیك، در پی آن است تا بطور جدی برای بازگشت حاكمیت خود بر جزایر اقدام كند.

اختلافهای ژاپن و كره جنوبی بر سرمالكیت این جزایر هر از گاهی بالا می گیرد اما اقدام سال گذشته ژاپن در خصوص به ثبت رساندن نام این جزایر در كتاب دیپلماتیك و ارائه یك نسخه پنجاه صفحه ای آن به ستاد مشترك كره جنوبی، نشان دهنده آن است كه توكیو قصد عقب نشینی از مواضع خود را ندارد.

آساق*1*1597*1577