۲ اسفند ۱۳۹۳، ۱۲:۲۶
کد خبر: 81514269
T T
۰ نفر
تجليل وزير از چهار چهره هنري/اردشير كامكار چهره نامدار موسيقي و هنر

سنندج - ايرنا- 'اردشير كامكار' نوازنده چيره دست ويولن و كمانچه و از اعضاي گروه كامكارها به عنوان يكي از چهار چهره نامدار موسيقي و هنر كشور از سوي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي مورد تجليل قرار گرفت.

به گزارش ايرنا، همزمان با برگزاري اختتاميه سي امين جشنواره موسيقي فجر كه شامگاه جمعه اول اسفند در تالار وحدت تهران برگزار شد، محمد علي بهمني شاعر و ترانه ساز نامدار كشور، اردشير كامكار نوازنده چيره دست ويولن و كمانچه، فخرالدين فخرالديني عكاس و مرجان قنبري مهر از برجسته ترين اساتيد نوازندگي ويولن كلاسيك توسط وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي مورد تقدير قرار گرفتند.

اردشير كامكار، متولد 28 آبان 1341محله چهار باغ سنندج است، وي از دوران خردسالي نزد پدرش 'حسن كامكار' به فراگيري تئوري موسيقي و ساز ويولن پرداخت و در همان اوان كودكي به عنوان نوازنده ويولن و كمانچه به عضويت اركستر فرهنگ و هنر سنندج درآمد.

او در سال 1359 در تهران همكاري اش را با گروه هاي شيدا و عارف آغاز نمود و همزمان نكات و ظرايف رديف هاي سازي و آوازي موسيقي سنتي ايران را نزد اساتيدي چون محمد رضا لطفي، پشنگ كامكار، داوود گنجه اي، محمد رضا شجريان و اصغر بهاري فرا گرفت.

اردشير كامكار همواره بر اين اعتقاد بوده است كه ساز كمانچه قابليت هاي بسياري در اجراي قطعات تكنيكي و پيچيده دارد و در همين راستا مي توان به انتشار آلبوم 'به ياد صبا ' در سال 1365 كه شامل گزيده اي از آثار 'ابوالحسن صبا' با اجراي كمانچه است اشاره نمود، همچنين است، تاليف آثاري مانند 'بي غبار عادت' و يا قطعات 'بر تارك سپيده' و كنسرتينو كمانچه.

وي به منظور ارتقا سطح فني نوازندگي ساز كمانچه، با مد نظر قرار دادن متد نوازندگي در مراكز آكادميك موسيقي كشورهاي آذربايجان و ارمنستان از يك سو و نيز شيوه هاي نوازندگي كمانچه در موسيقي مقامي ايران به ويژه كردستان از سوي ديگر تلاش داشته است تا به اين مهم دست يابد.

شايسته است تا به نقش بي بديل هوشنگ كامكار و ارسلان كامكار در دستيابي به اين اهداف اشاره نمود. اردشير كامكار علاوه بر عضويت در گروه كامكارها ،از دير باز در پي عملي ساختن پروژه هايي نظير ايجاد اركستر بزرگ كمانچه (آنسامبل) و نيز گروه آنسامبل موسيقي ملي بوده است در اين زمينه مي توان ضبط و اجراي آثاري مانند ناشكيبا با صداي همايون شجريان و اجراهايي در تهران و شهرستان ها در سال 93 با گروه اردشير كامكار و خوانندگي وحيد تاج و حشمت اله رجب زاده را ذكر نمود.

اردشير كامكار استعداد موسيقايي شگرفي داشت و قطعات دشوار ويلن ابوالحسن صبا را با كمانچه اجرا مي كرده و جدا از نواختن كمانچه، ويلن و قيچك را نيز استادانه تمام مي نوازد.

وي در آلبوم «بر تارك سپيده» دست به ابتكارات بديعي زده و از اين رهگذر كمانچه را به سازي فوق العاده تأثيرگذار و وجدآور مبدل كرده است.

براساس گفته بزرگان موسيقي ايران نوع وسبك نوازندگي اردشير كامكار و تلاش هاي وي براي شناساندن تكنيك هاي ناشناخته ساز كمانچه، سرمشق و الهام بخش نوازندگان جوان كمانچه و ويلن در ايران شده است به طوري كه ساز كمانچه در ميان نوازندگان و مردم جايگاه ويژه اي پيدا كرده است.

از شاخصه هاي مهم او در نوازندگي مي توان به لحن و بيان مستقل، صداي زيباي ساز و ارشه كشي شفاف و تكنيك فوق العاده و اجراي قوي اشاره كرد.

از آلبوم هاي مستقل كامكار مي توان به «ناشكيبا» با خوانندگي همايون شجريان، «راز نگاه» و آلبوم «بي غبار عادت» اشاره كرد.

همايون شجريان، مهدي باقري، شروين مهاجر، بابك شهركي و سينا جهان آبادي از جمله شاگردان اردشير كامكار هستند.

براي اهداي لوح تقدير و تنديس تجليل اردشير كامكار، داود گنجه اي پيشكسوت موسيقي و هوشنگ كامكار نيز روي صحنه حضور يافتند و جوايز اردشير كامكار را به وي اهدا كردند.ك/3

3033/1904