۲ اسفند ۱۳۹۳، ۱۴:۲۵
کد خبر: 81514540
T T
۰ نفر
شهيد حميد باكري سرداري كه مرگ و هراس بر سيماي مردانه اش سايه نينداخت

ايرنا - سوم اسفند ماه سالروز شهادت سردار رشيد سپاه اسلام شهيد «حميد باكري» قائم مقام فرماندهي لشكر 31 عاشورا در سال 1362 است، سردار سرافرازي كه مرگ و هراس بر سيماي مردانه اش سايه نينداخت.

عمليات خيبر هنوز شروع نشده بود كه «حميد باكري» مخفيانه به همراه يك گروه پيشتاز و بدون درگيري به عمق نيروهاي دشمن بعثي نفوذ كرد.

خبر تصرف پل مجنون را شهيد «حميد باكري» با بي سيم اطلاع داد و راه را براي شروع عمليات ظفرمندانه خيبر باز كرد.

نفوذ شهيد «حميد باكري» به عمق نيروهاي دشمن و تصرف پل 'شحيطاط' باعث شد ارتباط نيروهاي عراقي موجود در جزيره با عقبه قطع شود.

عمليات خيبر، به دليل اينكه نخستين عمليات گسترده آبي و خاكي رزمندگان دلير جمهوري اسلامي بود كه براي نخستين بار انجام مي شد از اهميت تاكتيكي بسيار بالايي برخوردار بود.

اين عمليات از سوم تا بيست و دوم اسفند ماه سال 62 با پيروزي رزمندگان اسلام در منطقه هورالهويزه و جزيره مجنون انجام شد كه حاصل اجراي آن منهدم شدن بيش از 23 يگان دشمن به طور متوسط از 20 تا 100 درصد، كشته و زخمي شدن 15هزار نفر از نيروهاي دشمن، تخريب و انهدام 150 دستگاه تانك و نفربر و 200 دستگاه خودرو و انهدام كامل تيپ 56 زرهي دشمن به ميزان 100 درصد بود.

در اين عمليات براي نخستين بار دو برادر شهيد «حميد باكري» و شهيد «مهدي باكري» فرماندهان لشكر 31 عاشورا در آن نقش موثري داشتند، پل خيبر با ابتكار متخصصان داخلي به طول 13 كيلومتر ساخته و با تلاش رزمندگان و جهادگران نصب شد.

يگان دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي نيز در اين عمليات شكل گرفت و به انجام ماموريت مشغول شد.

لشكر 31 عاشورا به فرماندهي شهيد «مهدي باكري» يكي از لشكرهاي خط شكن و پيروز عمليات خيبر بود كه طي آن عمليات يك هزار كيلومترمربع در منطقه هور و 180كيلومتر مربع در جزاير مجنون و طلاييه آزاد شد.

در عمليات خيبر، حميد باكري برادر كوچك فرمانده لشگر عاشورا و جانشين وي، علاوه بر انجام عمليات نفوذ به عمق نيروهاي دشمن، ماموريت هدايت و راهنمايي چرخ بال هايي را كه شبانه به جزيره مجنون پرواز مي كردند، برعهده داشت.

حميد باكري سردار دلاور اسلام در عمليات خيبر به شهادت رسيد و بعد از شهادت اين سرباز رشيد اسلام بود كه آقا مهدي در مقابل درخواست معاون دومش شهيد «مرتضي ياغچيان» براي انتقال پيكر حميد كه در زير آتش دشمن قرار داشت، گفت: هيچ فرقي بين حميد و ديگر شهيدان نيست، اگر ديگران را نمي شود انتقال داد، پس حميد هم پيش ديگران بماند، اين طور بهتر است.

سردار شهيد «مهدي باكري» به خاطر درك موقعيت و نياز جبهه، موفق به شركت در مراسم برادر شهيدش كه در اروميه تشييع شد، نگرديد.

شهيد سرافراز سپاه اسلام شهيد «حميد باكري» در سال 1334 در شهرستان اروميه ديده به جهان گشود.

او از همان اوان كودكي با وجود اينكه يك سال با برادر بزرگش مهدي فاصله داشت ولي همواره مطيع برادر بود.

حميد، خيلي زود به همراه برادرش وارد فعاليتهاي سياسي بر ضد رژيم پهلوي شد و در سال 1355 به تركيه و از آنجا به سوريه رفت تا دوره چريكي ببيند.

بعد براي ادامه تحصيل به آلمان رفت و با عزيمت امام خميني (ره ) به پاريس مثل يك پرنده، به آن ديار بال گشود.

با شروع جنگ تحميلي در اولين روزهاي دفاع مقدس عازم جبهه آبادان شد و پس از مراجعت از جبهه براي مدتي در جهاد سازندگي به فعاليت پرداخت اما چون دلش در هواي جبهه مي تپيد دوباره عازم ميدانهاي نبرد شد.

حميد، در عمليات بيت المقدس نقش موثر و جانانه اي را در گشودن دژهاي محكم دشمن، هنگام ورود به خرمشهر ايفا كرد.

حميد باكري به خاطر حفظ پل مجنون و جلوگيري از عبور دشمن تا پاي جان ايستاد و سرانجام به آرزوي ديرينه اش يعني شهادت نايل آمد.

روح اين شهيد سرافراز سپاه اسلام غريق رحمت واسعه الهي و ياد و نامش براي هميشه در تاريخ سراسر حماسه رزمندگان دفاع مقدس جاودانه باد.

اجتمام(2)**7029**1436

2093