۲ اسفند ۱۳۹۳، ۱۶:۲۸
کد خبر: 81514759
T T
۰ نفر
بررسي تفاهم نامه همكاري علم و فناوري ايران و زيمبابوه

تهران- ايرنا- زمينه هاي اجرايي شدن تفاهم نامه همكاري علم و فناوري ايران و زيمبابوه در نشستي با حضور دكتر سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رييس جمهور و دكتر هان ماچينگوري وزير آموزش، علوم و توسعه فناوري زيمبابوه بررسي شد.

به گزارش گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري‌ رياست جمهوري، ستاري در اين نشست با مثبت ارزيابي كردن توافق هاي صورت گرفته ميان دو طرف گفت: طي چند ماه گذشته اقدامات مثبتي در راستاي گسترش همكاري ها بين دو كشور ايران و زيمبابوه صورت گرفته است.

وي با اعلام آمادگي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري ايران در راستاي همكاري‌هاي اقتصادي و فناوري بين دو كشور افزود: اين معاونت به منظور تحقق مفاد تفاهم نامه همكاري علم و فناوري امضاشده بين دو طرف، آمادگي اجراي اقدامات لازم را دارد.

ستاري با بيان اينكه ايجاد شركت هاي دانش بنيان از طرف دانشگاهيان تجربه‌اي است كه در راستاي توسعه اقتصاد دانش‌بنيان، ضروري است، ادامه داد: ايران علاوه بر آمادگي براي انتقال تجربيات به زيمبابوه، از همكاري در راستاي توسعه اقتصاد دانش بنيان با بهره گيري از توانمندي دانشگاهيان و فناوران زيمبابوه استقبال مي كند.

ستاري اظهار كرد: ايران در تلاش براي تحقق اقتصاد دانش بنيان است، چراكه تنها بر مبناي اين اقتصاد است كه در شرايط سختي همچون تحريم‌ها، ادامه توسعه كشور در تمام حوزه ها فراهم مي شود.

معاون علمي و فناوري رييس جمهور با يادآوري اينكه ايران جزو معدود كشورهاي برتر و صاحب فناوري هاي نو در حوزه هايي مانند نانو و بايو در سطح دنيا است، بر ضرورت ايجاد زيست بوم كارآفريني براي تحقق اقتصاد دانش بنيان تاكيد كرد و افزود: پارك هاي فناوري يكي از بسترهاي ايجاد زيست بوم كارآفريني است از اين رو آمادگي داريم نمونه اي از اين فضا را با كمك دولت زيمبابوه در اين كشور ايجاد كنيم.

ستاري با بيان اينكه نفوذ فناوري در حوزه هاي مختلفي همچون كشاورزي علاوه بر ايجاد اشتغال، موجب تحقق اقتصاد مبتني بر دانش و فناوري مي شود، گفت: با ديدگاه مثبتي كه در دو طرف وجود دارد، زمينه گسترده اي براي همكاري در اين زمينه ايجاد شده است.

وي با يادآوري اينكه تجهيزات آزمايشگاهي به عنوان بخش مهم در توسعه فناوري ايفاي نقش مي كند، افزود: درحال حاضر بخش عمده اي از تجهيزات آزمايشگاهي مورد نياز كشور در داخل توليد مي شود و آمادگي داريم در كنار صادرات اين تجهيزات، دانش و فناوري بومي آن را به كشورهايي همچون زيمبابوه انتقال دهيم.

در ادامه اين نشست، ماچينگوري نيز با قدرداني از اعلام آمادگي ايران براي كمك و همكاري با زيمبابوه، كشاورزي و حوزه زيست فناوري را يكي از زمينه هاي مهم همكاري بين دو طرف دانست و بر اهميت ايران در گسترش توسعه اقتصادي در اين حوزه ها بر اساس همكاري هاي دوجانبه و گسترش همكاري هاي علمي و فناوري ميان دو كشور تاكيد كرد.

علمي(1)9340**1834
۰ نفر