۳ اسفند ۱۳۹۳، ۲۲:۳۰
کد خبر: 81516477
T T
۰ نفر
مديريت جامع حوزه هاي آبخيز از سال آينده پيگيري مي شود

مشهد - ايرنا - مدير ‌‌كل دفتر ترويج و مشاركت ‌هاي مردمي سازمان جنگل ‌ها و آبخيزداري كشور گفت: مديريت جامع حوزه هاي آبخيز از سال آينده به عنوان دستور كار اين سازمان با جديت دنبال مي شود.

غلامرضا هادربادي يكشنبه شب در همايش -فرهنگ سازان منابع طبيعي- در مشهد افزود: رويكرد سازمان جنگل ‌ها و آبخيزداري كشور جلب مشاركت بهره برداران و جوامع محلي، تشكل ها، تعاوني ها و سازمان هاي غير دولتي در حفظ و حراست از منابع طبيعي و ملي است.

وي اظهار كرد: اگر مردم احساس تعلق و مالكيت داشته باشند، در حفظ و احياي منابع طبيعي مشاركت مي كنند لذا اين سازمان مصمم است مشاركت و توانمند سازي جوامع محلي در حوزه منابع طبيعي را عملياتي كند.

وي با بيان اينكه خراسان رضوي در اجراي پروژه هاي مشاركتي در اين حوزه پيشتاز است، افزود: سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخيزداري اقدامات موثري را براي نهادينه كردن مشاركت مردم در دستور كار دارد كه از جمله آنها ايجاد و تقويت تعاوني هاي منابع طبيعي، توسعه آموزش مجريان و بهره برداران و ايجاد تعاوني هاي فراگير مي باشد.

وي با تاكيد بر اينكه آموزش و ترويج پايه نگهدارنده مشاركت و عامل اصلي پايداري مشاركت ها است، اظهار كرد: دو مركز آموزش در اين حوزه فعال است و دبيرخانه سازمان هاي مردم نهاد در بخش جنگل، مرتع و آبخيزداري هم شكل گرفته كه اميد است در شهرستان ها هم سريعتر به انجام برسد.

هادربادي با بيان اينكه فعالان و دلسوزان منابع طبيعي بايد در جهت كمك به احياي اين منابع ارزشمند، ساماندهي شوند، گفت: مديريت جامع حوزه هاي آبخيز هم با هدف تمركز فعاليت ها و پرهيز از پراكنده كاري در دستور كار سال آينده اين سازمان است.

وي توزيع اعتبارات ترويج در سرفصل هاي ارزيابي ظرفيت جوامع محلي، انجام آموزش هاي قبل از اجرا، ايجاد سازمان هاي محلي، صندوق هاي خرد اعتباري، آموزش و ارتقاي مهارت و پايش و ارزيابي را از ديگر اقدامات براي توانمند سازي جوامع محلي دانست.

وي افزود: هم اكنون پروژه هايي به صورت آزمايشي در قالب مشاركت مردم در كشور انجام مي شود كه از جمله آنها اجراي پروژه ترسيب كربن در 18 استان و مناريد در 10 استان است كه علاوه بر تقويت و توانمند سازي جوامع محلي ، انسجام بخشي سازماني را نيز به دنبال دارد.

وي گفت: در حوزه زاگرس هم كه شامل 12 استان كشور مي باشد، پروژه جنگل كاري با مشاركت مردم دنبال و اجرا مي شود.

مدير كل دفتر ترويج و مشاركت هاي مردمي سازمان جنگل ها و مراتع كشور افزود: در راستاي جلب مشاركت مردم در حوزه زاگرس 22 سازمان محلي در عرصه 40 هزار هكتار از جنگل هاي منطقه شكل مي گيرد كه اين تشكل ها به احيا و حفظ درختان و نيز كنترل و جلوگيري از تشديد خشك شدن آنها اقدام مي كنند.

وي با اشاره به اعتبارات 60 ميليارد ريالي بخش ترويج اظهار كرد: اين اعتبارات در پروژه هاي توانمندسازي و فرهنگ سازي جوامع محلي، مردم و بخش هاي ترويجي هزينه مي شود.

وي با تاكيد بر اينكه اين اعتبار نمي تواند نياز ترويجي اين حوزه را پوشش دهد، گفت: اين كار اگر با مشاركت مردم تلفيق نشود در عمل كارايي لازم را نخواهد داشت.

1906 / 6053**1565
۰ نفر