به رغم سرمای هوا هزاران زائر و مجاور در این شب عزیز به بارگاه مقدس امام رضا(ع) آمدند تا ولادت پیام رسان كربلا و خواهر دلسوخته حضرت سیدالشهدا(ع) را به ساحت مقدس امام رئوف و امام عصر(عج) تبریك و تهنیت عرض كنند.
بوی مشك و عود در صحن و سرای آستان ملك پاسبان رضوی پیچیده و زمزمه شكر عاشقان ایزد متعال و صدای نجواهای دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت(ع) از گوشه و كنار حرم قدسی به گوش می رسد.
به مناسب شب میلاد حضرت زینب كبری(س) مراسم ویژه ای در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر برگزار شد و در آن ذاكران اهل بیت(ع) به مولودی خوانی پرداختند.
همچنین سخنران این مراسم ضمن تبریك سالروز میلاد آن بانوی گرانقدر اسلام گفت: حضرت زینب(س) را 'عقیله بنی هاشم' لقب دادند كه به معنای زنی بزرگ منش و در بین خاندان ارجمند است همچنین از آن جهت كه نام مادرشان صدیقه كبری بود حضرت زینب را به دلیل راستگویی صدیقه صغری لقب دادند.
حجت الاسلام والمسلمین 'محمدكاظم راشد یزدی' افزود: حضرت زینب(س) در اخلاق و رفتار مانند مادر و مادربزرگش بود به این صورت كه وقار و جمال را از حضرت خدیجه و عصمت و حیا را از حضرت فاطمه(س) به ارث برده بود.
وی گفت: حضرت زینب(س) را از آن جهت زینب نام گذاشتند كه زینت و افتخار پدر و پیوندی ناگسستنی بین او و پدرش امام علی(ع) برقرار بود و آن امام همام همواره از دخترش با افتخار نام می برد.
او اظهار كرد: حضرت زینب(س) در خاندان دارای مقام ولایت و امامت پرورش یافت و دانش آموخت لذا الگوی سایر بانوان اسلام بوده و هست و چون مادرش فاطمه الزهرا(س) و پدرش امیرمومنان(ع) پاك متولد شد و پاك چشم از جهان فرو بست.
وی فصاحت و بلاغت، شجاعت و قوت قلب و حلم و بردباری را از صفات برجسته حضرت زینب(س) ذكر و بیان كرد: حضرت در تاریخ مظلوم واقع شده و چهره و عظمتش آنچنان كه باید برای مسلمین شناخته و تبیین نشده است.
این استاد اخلاق حوزه علمیه مشهد ادامه داد: شهامت، شجاعت و بردباری حضرت زینب(س) از ارتباط و اتكا او به خدا سرچشمه می گیرد و سخنان كوبنده اش در كاخ یزید، نهی از منكر در آن فضای مسموم، حمایت و پاسداری از حیا و عفت، انجام وظیفه در مقابل مشركین جلوه هایی از زندگی حضرت است.
راشد یزدی افزود: خداوند چشمه های زلال معرفت را بر دل حضرت زینب(س) روان ساخته و او سرآمد بانوان اسلام در دانش و معرفت بود، همچنین در خشوع و خضوع، عبادت و بندگی مانند پدر و مادر بزرگوارش بود و در تمام طول دوران زندگی لحظه ای از یاد خدا غافل نشد.
وی گفت: علاقه و محبت امام حسین(ع) و زینب(س) به یكدیگر در تمام مراحل زندگی شان جلوه گر بود لذا وداعی دلخراش با یكدیگر در كربلا داشتند و پس از آن حضرت زینب(س) با بصیرت سیاسی خویش پیام كربلا را به همه جهانیان ابلاغ كرد بطوری كه انعكاس پیامش تا به امروز باقی است.
7489/1858
مشهد - ایرنا - همزمان با شب پنجم جمادی الاول سالگرد میلاد دخت مكرم امیرمومنان علی(ع) حضرت زینب(س) حرم مطهر ثامن الحجج علی ابن موسی الرضا(ع) در مشهد غرق در نور و شادی شد.