محمد كاظم زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود:ريز مغذي يد در سبد غذايي براي پيشگيري از كم كاري تيروييد ضروري است.
وي با بيان اينكه يد همچون كلسيم، روي و آهن از عناصر شيميايي مورد نياز بدن است اظهار داشت: مهمترين نقش يد شركت در ساختمان هورمون هاي تيروييدي است كه اين هورمون ها براي رشد، كار كرد دستگاه عصبي،انجام سوخت و ساز بدن و توليد گرما و انرژي مورد نياز است.
وي گفت:عارضه كمبود يد از جمله مشكلات مهم بهداشتي در جهان است و كودكان، افراد در سن بلوغ، زنان باردار، شيرده و ساكنين مناطق كوهستاني از افراد در معرض خطر هستند.
كاظم زاده با بيان اينكه گواتر شايع ترين عارضه كمبود يد و به معني بزرگ شدن غده تيروييد در جلوي گردن است اظهار كرد: عقب ماندگي ذهني و جسمي ناشي از كم كاري غده تيروييد در كودكان، سقط جنين، مرده زايي، لوچي چشم، كري و لالي از ديگر عوارض كمبود يد است.
مدير نظارت بر مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي همدان بهترين راه پيشگيري از كمبود يد را استفاده از نمك يد دار بيان كرد و افزود: استفاده از آب و مواد غذايي غني از يد نيز از را هاي تامين اين عنصر حياتي هستند.
وي عنوان كرد: توجه به بسته بندي نمك و عبارت يد دار در هنگام خريد ، قرار ندادن نمك يد دار در معرض نور مستقيم خورشيد و يا رطوبت، نگهداري نمك يد دار در ظروف درب بسته و بدون منفذ شيشه اي، پلاستيكي يا چوبي از نكات مهم در نگهداري و مصرف نمك يد دار است.
مدير نظارت بر مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي همدان همچنين با بيان اينكه كمبود روي در افراد نيز از ديگر مشكلات بسياري از شهروندان همداني است گفت:وجود جوش شيرين در مواد غذايي از مهمترين موانع جذب ريز مغذي روي است.
كاظم زاده با اشاره به اهميت روي در ايمني بدن، بهبود زخم ها و كاركرد حواس بويايي و چشايي افزود: روي همچنين براي رشد و نمو دوران جنيني، كودكي و نوجواني ضروري است.
وي اضافه كرد:گوشت قرمز، ران مرغ، حبوبات، مغزها و لبنيات از منابع غني روي بوده و دريافت ناكافي غذاهاي حاوي روي و مصرف موادي مانند جوش شيرين از علت هاي اصلي كمبود روي در افراد است.
كاظم زاده كند شدن رشد، بي اشتهايي، كند شدن روند بهبود زخم ها، ريزش مو و ضايعات پوستي را از علايم و نشانه هاي كمبود روي در بدن عنوان كرد.
وي ادامه داد: گوشت قرمز گوساله و گوسفند حاوي روي بيشتري در مقايسه با ماهي است همچنين گوشت ران مرغ در مقايسه با سينه مرغ در داشتن روي غني تر است.
با توجه به چرخه گردش يد در طبيعت، اين عنصر موجود در خاك در اثر ريزش باران و جاري شدن سيلاب از سطح زمين شستشو شده و به سمت آب هاي درياها و اقيانوسها روان ميشود در نتيجه خاك و آب مناطق مرتفع زمين با كمبود يد روبرو هستند.
طبق اعلام روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، در نتايج حاصل از نشست اخير راهكارهاي حذف كمبود يد در كشور كه با حضور كارشناسان وزارت بهداشت و پژوهشكده علوم غدد درون ريز و متابوليسم در اين دانشگاه برگزار شد اعلام شد عارضه كمبود يد دوباره در حال بازگشت به كشوراست.
7530/1181
مديرنظارت بر موادغذايي همدان:
عارضه كمبود يد در ساكنان مناطق سردسيري، بيشتر است
۵ اسفند ۱۳۹۳، ۱۱:۰۷
کد خبر:
81518315
همدان-ايرنا-مدير نظارت بر موادغذايي دانشگاه علوم پزشكي همدان گفت:عارضه كمبود يد به عنوان يكي از مهمترين عناصر سازنده بدن در ساكنان مناطق سردسيري و كوهستاني بيشتر از ساير مناطق است.