۷ اسفند ۱۳۹۳، ۱۱:۵۲
کد خبر: 81521209
T T
۰ نفر
همايش شعر كردي استاد هه ژار مكرياني در بوكان برگزار شد

مهاباد - ايرنا - همايش شعر و موسيقي كردي به مناسبت بيست و چهارمين سالگرد وفات شاعر و نويسنده كرد، عبدالرحمان شرفكندي مشهور به هه ژار مكرياني در دانشگاه پيام نور بوكان برگزار شد.

نماينده مردم بوكان در مجلس شوراي اسلامي روز پنجشنبه در اين همايش كه با حضور جمعي از صاحب نظران و انديشمندان حوزه فرهنگ و ادب برگزار شد، گفت: استاد هه ژار با وجود اينكه مدرك دانشگاهي نداشت ولي توانست آثار بسيار فاخر و ارزشمندي از خود به جاي بگذارد.

محمد قسيم عثماني افزود: در حال حاضر بسياري از دانشگاههاي معتبر جهان از آثار و ترجمه هاي ارزشمند اين دانشمند كرد استفاده مي كنند.

وي اضافه كرد: هه ژار مكرياني در عرصه هاي علمي و ادبي نقش چند بعدي داشت و علاوه بر كار نويسندگي در زمينه هايي چون ترجمه، تاليف و شعر نيز از توانايي بسيار بالايي برخوردار بود .

عثماني ادامه داد: هه ژار علاوه بر اينكه در ادبيات كردي و شعر دست توانايي داشت، با ترجمه كتاب قانون بوعلي سينا در تاريخ ادبيات عرب نيز ماندگار شد.

وي با اشاره به سفرهاي برون مرزي اين دانشمند گفت: اين دانشمند تواناي ايراني، سفير علم و ادب براي اين مناطق بود.

رييس دانشگاه پيام نور بوكان نيز در اين همايش اظهار كرد: در همايش شعر كردي، دانشجوياني از دانشگاه هاي سردشت، پيرانشهر، اشنويه، نقده، مهاباد، بوكان، سقز، مريوان و بانه حضور دارند.

نادر پروين افزود: 45 اثر از دانشجويان به همايش ارسال شده بود كه از اين تعداد 18 اثر به مرحله دوم داوري رسيد و از ميان اين آثار نيز 10 اثر به همايش راه يافت كه از آنها تجليل مي شود.

عبدالرحمان شرفكندي معروف به هژار، نويسنده، محقق، مترجم و شاعر نامدار كرد ايراني در سال 1369 در سن 69 سالگي دارفاني را وداع گفت .

اين نويسنده و شاعر نامدار در طول سالياني كه به كار نويسندگي و پژوهش پرداخت، آثاري در زمينه هاي مختلف ادبي، فرهنگي و ديني خلق كرد.

ترجمه قرآن كريم به زبان كردي، ترجمه كتاب قانون شيخ الرييس بوعلي سينا، تهيه فرهنگ كردي فارسي هه نبانه بورينه، ديوان شعر بو كوردستان، چيشتي مجيور (زندگي نامه خودنوشت)، شرح ديوان ملاي جزيري به كردي و ترجمه چهاربيتي هاي حكيم عمر خيام به زبان كردي از ديگر آثار اين شاعر نامدار مهابادي است.

وي در سرودن شعر، تحت تاثير شاعران برجسته كرد نظير احمد خاني، وفايي، ملاي جزيري و قادر كويي بود.

آرامگاه اين نويسنده كرد فقيد در مهاباد است .

بوكان با 225 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي قرار دارد .

7510/6185/2093