۱۰ اسفند ۱۳۹۳، ۲۱:۱۳
کد خبر: 81524301
T T
۰ نفر

با علل و راه های جلوگیری از ریزش مو آشنا شویم

۱۰ اسفند ۱۳۹۳، ۲۱:۱۳
کد خبر: 81524301
با علل و راه های جلوگیری از ریزش مو آشنا شویم

تهران - ایرنا - متخصص تغذیه و رژیم درمانی، شرایط ارثی، تغییرات هورمونی مانند مشكلات تیروئیدی، بارداری، قطع مصرف داروهای ضد بارداری و شروع یائسگی، بیماری های پوستی و لوپوس را از جمله علل ریزش مو در افراد عنوان كرد.

دكتر سیدمهدی شادنوش روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: ریزش مو از جمله اختلالات شایعی است كه افراد مختلف بویژه در زمان افزایش سن با آن مواجه هستند.

وی گفت: مصرف برخی داروها برای درمان بیماری سرطان، آرتریت، افسردگی، مشكلات قلبی، فشار خون بالا، استرس، شوك های جسمی و روانی و عدم مراقبت فیزیكی از موها نیز منجر به ریزش مو می شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامهداد: در كنار این موارد، كمبود ویتامین های خاص مانند كمبود پروتئین، آهن و روی نیز می تواند از علل ریزش مو باشد.

شادنوش افزود: آن دسته از اختلالات ریزش مو كه با كمبودهای غذایی همراه هستند معمولا در افراد دارای تغذیه نامناسب به همراه اختلالات خوردن و رژیم های غذایی ناسالم مشاهده می شود.

وی ادامه داد: اختلالات جذب گوارشی و برخی بیماری ها نیز ممكن است بر دریافت ناكافی مواد مغذی موثر باشد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی خاطرنشان كرد: با توجه به علل گسترده برای ریزش مو، در درجه اول تشخیص علت و سپس درمان متناسب حائز اهمیت است.

وی گفت: كمبود آهن بویژه در خانم ها از جمله شناخته شده ترین علل تغذیه ای ریزش مو است، ضمن اینكه در اغلب اوقات هنگامی كه فردی كمبود آهن دارد، كمبود سایر مواد مغذی مانند روی نیز در او دیده می شود.

شادنوش افزود: كمبود آهن و سایر مواد معدنی می تواند ناشی از كمبود كیفیت پروتئین باشد. منابع گوناگون پروتئین شامل انواع گوشت ها، غذاهای دریایی، تخم مرغ، حبوبات و لبنیات كم چرب باید به تناوب مورد استفاده قرار گیرد.

این متخصص تغدیه و رژیم درمانی تصریح كرد: مصرف شكر و غذاهای فراوری شده زیاد نیز می تواند باعث كاهش دریافت مواد معدنی شود. بیوتین نیز از جمله ویتامین هایی است كه نقش آن بر سلامت موها مورد تاكید قرار گرفته است.

شادنوش با بیان اینكه مصرف مناسب اسیدهای چرب ضروریست، افزود: غذاهای دریایی، روغن های گیاهی و انواع مغزهای آجیلی نیز می تواند تكمیل كننده برنامه غذایی برای سلامت موها باشد.

وی ادامه داد: ویتامین «دی» - D - نیز در حفظ موها بویژه در افراد دارای اختلالات اتوایمیون تیروئیدی مورد تاكید قرار گرفته است.

شادنوش تصریح كرد: برای تامین مواد مغذی ذكر شده، استفاده از مواد متنوع در همه گروه های غذایی شامل غلات كامل، گوشت ها و لبنیات، میوه ها و انواع سبزی های تازه به افراد توصیه می شود.

وی مصرف ماهی هایی مانند سالمون، گردو، تخم مرغ، حبوبات از جمله عدس، سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و انواع توت ها را برخی غذاهای مورد تاكید برای سلامت موها برشمرد.

اجتمام ** 7364 ** 1436 ** 1071
۰ نفر