احمد پويافرسه شنبه درنشست هم انديشي نحوه پخت نان در بندرعباس با اشاره به اينكه ابزارهاي تشويقي براي نانوايان خوش پخت پيش بيني شده افزود: هرنانوايي با توجه به ظرفيت و سهميه خود نسبت به پخت نان اقدام كند.
وي، نبود سيلو براي نگه داري گندم واستفاده بيش حد از دستگاه هاي پخت نان و تعويض پياپي كارگران نانوايي ازدلايل افت كيفيت پخت نان دربندرعباس دانست.
فرماندار بندرعباس با بيان اينكه برخي نانوايي ها ( لواش و سنگك) تنها نان با كنجد پخت مي كردند كه گاهي تفاوت نرخ نان با كنجد و بدون كنجد به سه هزار ريال مي رسيدياد آور شد: برخي ازخانواده هاي كم درآمد توان پرداخت اين مبلغ را براي تهيه نان ندارند.
پويافر خاطر نشان كرد: براي جلوگيري از ورود نان هاي بسته بندي شده از ساير نقاط كشور به بندرعباس، اتحاديه نانوايان و نانوايي هاي بندرعباس بايستي متعهد شوند نان با كيفيت و بسته بندي شده براساس اصول بهداشتي در اختيار مردم قرار دهند.
معاون برنامه ريزي فرماندار بندرعباس نيز دراين هم انديشي ابراز داشت: با توجه به اهميت پخت نان و جايگاه آن در سفر غذايي همه خانواده ها، دستگاه ها بر نحوه پخت نان نظارت مي كنند.
نويد احمدي ادامه داد: امسال دولت در راستاي افزايش كيفيت پخت نان و جبران هزينه هاي نانوايان اجازه افزايش 30 درصدي نان را صادر كرد.
وي با اشاره به افزايش قدرت انتخاب مردم در تهيه نان، اظهار داشت: بايد براي تنوع در پخت نان برنامه ريزي شود و نانوايان به اين سو حركت كنند.
معاون برنامه ريزي فرماندار بندرعباس افزود: در ماه هاي گذشته بازديد هاي متعددي از نانوايي هاي سطح شهرستان بندرعباس صورت گرفت و نانوايي ها به خصوص نانوايي هاي درون شهرك هاي نظامي كه بدون مجوز بودند ، ساماندهي شدند.
رييس اتحاديه نانوايان بندرعباس نيز دراين هم انديشي با اشاره به اينكه تنوع پخت نان در حال از بين رفتن است، گفت: با توجه به ذائقه مردم شهرستان و شهر بندرعباس به سمت نان لواش و هزينه و زمان كم تهيه اين نان ، نانوايي ها به سوي توليد اين نان سوق يافته اند.
ابراهيم احترامي ادامه داد: يكي ديگر از دلايل اين امر پايين بودن قيمت نان لواش در مقايسه با ساير نان هايي است كه توسط نانوايي ها پخت مي شود.
وي از اتحاديه نانوايي هاي بندرعباس از دستگاه هاي متولي و فرمانداري شهرستان خواست جلوي ورود نان هاي بسته بندي از ساير نقاط كشور به اين شهرستان را بگيرند زيرا برخي از اين نان هاي بسته بندي شده پس از گذشت چهار روز از توليد شان برچسب تاريخ توليد مي خورند.
احترامي اظهار داشت: نيازي به ورود نان از ساير نقاط كشور وجود ندارد و نانوايان بندرعباس مي توانند با تهيه مجوز از مركز بهداشت استان، نان را در بندرعباس بسته بندي كرده و براي عرضه در اختيار مغازه ها قرار دهند.
معاون شركت غله هرمزگان نيز در اين نشست گفت: ساليانه 240 تن گندم در استان مصرف مي شود و نياز ماهانه اين استان نيز 20 تن است اين درحالي است هرسال 40 تن گندم در هرمزگان توليد مي شود كه با اين ميزان تنها براي مصرف دو ماه كافي است و بقيه نياز استان از گندم هاي وارداتي تامين مي شود.
علي مرادي ادامه داد: از يك هزار و 200 نفرنيروي آموزش ويژه پخت نان ، تنها دو دصرد آنان در استان باقي مانده وبقيه به شهرهاي ديگر عزيمت كرده اند.
درشهرستان بندرعباس با 588هزار نفر جمعيت ، 300 نانوايي كار پخت انواع نان شامل تافتون، لواش ، بربري ، سنگك وصنعتي را برعهده دارند .
در بر گيرنده نانوايي هاي تافتنون، لواش، بربري، سنگك و صنعتي مي باشد.ك/3
8145/6048
بندرعباس – ايرنا – فرماندار بندرعباس از نانوايان اين شهرستان خواست كيفيت پخت نان خود را افزايش دهند تا مورد تشويق قرار گيرند.