۱۴ اسفند ۱۳۹۳، ۱۶:۱۸
کد خبر: 81530247
T T
۰ نفر
گزارش رسانه های تركیه از دیدار هیات این كشور با بشار اسد

آنكارا- ایرنا- سفر هفته جاری یك هیات 13 نفره از تركیه به دمشق متشكل از مخالفان سرسخت سیاست های دولت آنكارا و دیدار با بشار اسد رییس جمهوری سوریه و اعلام همبستگی آنها با دولت قانونی آن كشور در مبارزه با تروریستها، بازتاب گسترده ای در رسانه های تركیه داشته است.

به گزارش ایرنا، رسانه های تركیه این بخش از سخنان بشار اسد در دیدار با هیات تركیه كه گفته است «تجزیه سوریه تجزیه تركیه خواهد بود»، برجسته كرده و از تمایل اسد برای عادی سازی روابط با آنكارا در صورت تغییر رویكرد دولت اردوغان از حمایت معارضان سوری، خبر داده اند.

رسانه های تركیه همچنین سفر هیات این كشور به دمشق را كه به دنبال سفر اخیر هیاتی از نمایندگان فرانسه به سوریه و دیدار آنها با بشار اسد انجام شد، تحولی مهم ارزیابی كرده اند.

هیاتی از مخالفان دولت آنكارا به سرپرستی «دوغو پرینچك» رهبر حزب وطن (كارگر سابق) یكشنبه گذشته به دعوت بشار اسد رییس جمهوری سوریه عازم دمشق شدند تا با مقام های این كشور در مبارزه با تروریست ها اعلام همبستگی كنند.

در این سفر «عبدالطیف شنر» معاون پیشین اردوغان و از موسسان حزب حاكم تركیه كه به دنبال اختلاف با اردوغان از این حزب كناره گیری كرده است، پروفسور «امید آق قویونلو» رییس تشكل مدنی موسوم به پارلمان تركمنها، «بارلاس دوغو» از وزیران دفاع سابق تركیه و پروفسو «بیرگل آرمان گولر» نماینده منفرد ازمیر در مجلس این كشور، پرینچك را همراهی كردند.

حریت با اشاره به دیدار هیات تركیه ای با رییس جمهوری، وزیر خارجه و دیگر مقام های بلندپایه سوری در دمشق نوشت: بشار اسد با اشاره به اینكه هیات «حزب وطن» نخستین هیات تركی است كه پس از 2 سال با وی دیدار می كند، گفت، باید به این مساله توجه شود كه تجزیه تركیه، تجزیه سوریه و تجزیه سوریه نیز تجزیه تركیه خواهد بود.

بشار اسد با تاكید بر اهمیت سفر هیات تركیه ای گفت: «تلاش هایی برای دشمن نشان دادن سوریه انجام می شود اما سفر هیات تركیه ای این ادعاها را خنثی می كند؛ ما دشمن تركیه نیستم و تركیه نیز نمی تواند دشمن ما باشد. این پیام خوبی برای دنیای عرب نیز است.»

روزنامه ملیت نیز در گزارشی از سفر هیات تركیه به سوریه نوشت: رهبر حزب وطن در دمشق با بشار اسد به مدت یك ساعت و 45 دقیقه دیدار و گفت وگو كرد.

به نوشته این روزنامه، این دیدار كه زمان و مكان آن به دلایل امنیتی تا لحظه آخر مخفی نگه داشته شد، در ساختمانی كه تابلوی رسمی نداشت، انجام شد.

به گزارش ملیت، بشار اسد در این دیدار گفت: «ما با تركها برادر هستیم؛ پیش از وقوع این تحولات ما امیدواری زیادی به آینده روابط دو كشور داشته و خواستار همكاری تركیه و سوریه برای تعیین سرنوشت منطقه بودیم.»

این روزنامه بدون اشاره به منبع خبر خود نوشت: در این دیدار كه در پشت درب های بسته انجام شد، دولت سوریه ضمن ابراز ناراحتی از عدم كسب اجازه از سوی تركیه برای انجام عملیات شاه فرات، از خروج نیروهای تركیه از خاك سوریه ابراز خرسندی كرد.

تركیه در ماه گذشته در پی افزایش تهدیدهای داعش علیه مقبره سلیمان شاه در عمق 37 كیلومتری خاك سوریه در نزدیكی حلب، با یك نیروی 500 نفره وارد خاك سوریه شد و ضمن خارج كردن 38 پرسنل نظامی خود كه مامور حفاظت از این مقبره بودند، این مكان را منفجر كرد و بخش دیگری به مساحت 10 هزار مترمربع در 180 متری مرز خود در داخل سوریه و منطقه ای كه در كنترل نیروهای كرد حزب اتحاد دمكراتیك سوریه است را تصرف و اعلام كرد، حق خود را در خصوص مكان این مقبره محفوظ می دارد و با بازگشت اوضاع به حالت عادی، دوباره این مكان را ساخته و امانات مقبره را به آن منتقل خواهد كرد.

تركیه مدعی است، مكانی كه این مقبره در آن قرار دارد، براساس قراردادی بین المللی، متعلق به این كشور است.

ملیت در ادامه نوشت: بشار اسد تلویحا آمادگی خود را برای عادی سازی روابط با آنكارا اعلام كرده و از هیات تركیه خواسته است در مقابل تبلیغات ضد سوری دولت اردوغان، افكار عمومی تركیه را از واقعیات در سوریه آگاه سازند.

دوغو پرینچك پس از بازگشت به تركیه در گفت وگو با خبرنگاران با تاكید بر اینكه صلح در سوریه به منزله صلح در تركیه است، افزود: تمامیت ارضی سوریه نیز تمامیت ارضی تركیه به حساب می آید.

حزب «كارگر» كه به تازگی به دنبال آزادی پرینچك از زندان با برگزاری كنگره ای نام خود را به «وطن» تغییر داده، مدعی است كه در انتخابات آتی تركیه به قدرت خواهد رسید. این حزب به استثنای خانم گولر كه به تازگی پس از انتقاد از سیاست های رهبر حزب جمهوریخواه خلق (بزرگترین حزب مخالف در مجلس تركیه)، از این حزب اخراج شد و به حزب وطن پیوست، نماینده ای در مجلس تركیه ندارد.

پرینچك به خاطر اتهاماتی درخصوص مشاركت وی در طرح كودتایی علیه دولت آنكارا ماه ها در زندان بسر برد.

خانم «بیرگل آرمان گولر» نیز پیشتر در گفت وگو با خبرنگاران گفته بود، با یك هیات 13 نفره از جمله «عبدالطیف شنر» كه با یك هویت متفاوت در این هیات جای خواهد گرفت، به سوریه می رود.

وی هدف از این سفر را اعلام همبستگی با دولت بشار اسد خواند و گفت: خواستار دیدار با اسد شده ایم كه به این تقاضا پاسخ مثبت داده شده است.

گولر كه از مخالفان سرسخت دولت آنكارا است، با تقدیر از فداكاری های مردم سوریه در دفاع از كشور خود در برابر توطئه های خارجی افزود: ما خواهان حفظ تمامیت ارضی سوریه و عراق و پاكسازی آنها از تروریستها هستیم.

گولر با تاكید بر اینكه تحولات عراق و سوریه تمام دنیا را تحت تاثیر قرار داده، اضافه كرد: هر كسی كه خواهان حفظ صلح و امنیت در منطقه است، باید در همبستگی با دولت های قانونی، گام های لازم را بردارد.

خاورم/2011**1561 ** 2023