به گزارش ايرنا از پايگاه اطلاع رساني بازار سرمايه ايران(سنا)، علي عباس كريمي هدف از معرفي شاخص هاي جديد را پاسخگويي به سلايق مختلف و ارائه اطلاعات بيشتر به فعالان بازار و سرمايه گذاران عنوان كرد و افزود: به طور قطع هرچه اطلاعات بيشتري در اختيار باشد، تصميم گيري راحت تر و امكان پيش بيني ها براساس اين اطلاعات، آسان تر خواهد شد.
وي تصريح كرد: شاخص هاي جديد، عملا نماگرهاي جديدي از وضعيت بازار است و مي تواند روند بازار را با تركيبات و متدولوژي هاي جديد نشان دهد.
وي اظهار داشت: امروزه در بورس ها استفاده هاي ديگري هم از شاخص ها مي شود به نحوي كه شاخص ها عملا كاركرد سرمايه گذاري پيدا كرده اند و در بازارهاي مختلف معامله مي شوند.
كريمي گفت: در حال حاضر، صندوق هايي براساس اين شاخص ها طراحي و تشكيل مي شود و ابزارهاي جديدي با استفاده از شاخص در اختيار سرمايه گذاران و فعالان بازار قرار مي گيرد.
وي ادامه داد: در حالت قبلي، اعتقاد بعضي از فعالان بازار بر اين بود كه گاهي شركت هايي اندك مي توانند نوسان زيادي در شاخص ايجاد كنند، بي آنكه جو عمومي بازار را نشان دهند به عبارت ديگر با وجود جو مثبت بازار، پايين آمدن چند نماد بزرگ، مي توانست شاخص را منفي نشان دهد يا برعكس گاهي با وجود جو منفي در بازار، بالا رفتن قيمت چند نماد و شركت بزرگ كه تاثير زيادي در ارزش بازار داشتند، مي توانست روند بازار را مثبت كند.
معاون توسعه بورس تهران با بيان تاريخچه بكارگيري شاخص ها در بورس گفت: شاخص هاي بورس عملا از اوايل سال 1369 با محاسبه و انتشار شاخص قيمت كليد خورد.
وي افزود: در واقع در سال 69 شاخص قيمت كل با پايه 100 براي بورس آغاز شد البته شاخص قيمت براي هر صنعت هم در اين دوره محاسبه و منتشر شد.
به گفته وي، محاسبه شاخص ها به طور مستمر تا آذر ماه سال 87 ادامه داشت تا اينكه سامانه معاملات جديد، جايگزين سامانه معاملات قبلي شد و به دلايلي كه بيشتر فني بود، شاخص قيمت و بازده و شاخص نقدي با آن متدولوژي قبلي متوقف شدند.
وي ادامه داد: بنابراين تصميم بر اين شد كه شاخص قيمت و بازده كه الان به شاخص 'بازده كل' مصطلح است، جايگزين شاخص قيمت شود.
به گفته كريمي، با توقف روند قبلي، اگرچه پيگيري ها و درخواست هاي مكرري براي جايگزيني انجام شد، اما عملا امكان فني اين تغيير فراهم نبود، تا اينكه طراحي يك نرم افزار براي محاسبه شاخص در دستور كار قرارگرفت تا علاوه بر شاخص هاي جديد، شاخص قيمت را اضافه كند.
اين مسوول ادامه داد: امسال اين نرم افزار با دقت بالاتر و امكان محاسبه شاخص هاي بيشتر از سوي شركت مديريت فناوري بورس تهران آماده و امكان محاسبه شاخص ها فراهم شد.
كريمي با اشاره به تفاوت هاي شاخص قيمت و بازده كل، گفت: تفاوت اين دو شاخص در اين است كه شاخص قيمت، روند قيمتي بازار را نشان مي دهد و در واقع بازده نقدي در اين شاخص نيست و تنها بخشي از بازده سرمايه گذار را نشان مي دهد.
وي اضافه كرد: به عبارت ديگر، هدف اين شاخص نشان دادن روند قيمتي بازار است و تاكيدي بر بازدهي ندارد، اما شاخص بازده كل بازدهي سرمايه گذار در بازار را به نمايش مي گذارد.
اقتصام(1)9186**1558
معاون توسعه بورس تهران:
شاخص هاي هم وزن، تأثير شركت هاي كوچك و برزگ را يكسان كرد
۱۵ اسفند ۱۳۹۳، ۱۱:۲۳
کد خبر:
81530702
تهران - ايرنا - معاون توسعه بورس تهران با اشاره به مزيت شاخص هاي جديد گفت: تفاوت شاخص هاي هموزن با شاخص هاي ارزشي و علمي يا شاخص هاي وزني كه تا الان داشته ايم، اين است كه در اين شاخص ها تاثيرگذاري شركت ها در شاخص به صورت يكسان ديده مي شود يعني شركت هاي كوچك و بزرگ تاثير يكساني بر شاخص خواهند داشت.