به گزارش روز يكشنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي شركت فولاد مباركه اصفهان، محمود سيد معلمي افزود: با بومي سازي اين كولرها علاوه بر صرفهجويي ارزي، از نشت روغن و به هدر رفتن مقداري زياد روغن جلوگيري به عمل آمد.
رييس دفتر برنامهريزي و كنترل، نگهداري و تعميرات انرژي و سيالات فولاد مباركه اصفهان اظهار كرد: در ابتدا نقشه برداري از شش كولر موجود انجام و سپس دفترچه فني و شناسايي سازندگان توانمند داخلي آن تدوين شد.
وي ادامه داد: با ساخت پنج دستگاه از اين كولرها با مبلغ هر كدام 220ميليون ريال از خريد و خروج ارز به مبلغ 15 هزار دلار به ازاي ساخت هر كولر جلوگيري شد.
وي با بيان اينكه واحد نيروگاه بخار فولاد مباركه اصفهان سه توربوژنراتور با ظرفيت 67 مگاوات و پنج بويلر 200 تني دارد، گفت: بخار در آن با حرارت 460 درجه سانتيگراد و فشار 60كيلوگرم بر سانتيمتر مربع وارد توربين و در اثر برخورد به پرههاي توربين، انرژي حرارتي به جنبشي تبديل و باعث به حركت در آوردن روتور و توليد انرژي الكتريكي ميشود.
اين كارشناس افزود: با افزايش ساعات كاري، دماي روغن توربينها افزايش مييابد كه علت آن نشتيهاي بوجود آمده در كولرهاي روغن است.
سيد معلمي با بيان اينكه اين كار منجر به مخلوط شدن آب و روغن و ايجاد مشكلاتي مانند تعويض 14 هزار ليتر روغن براي هر واحد و گذر از حد استاندارد كور شدن لولهها در توربين ميشود، تصريح كرد: به علت نبود يدك كولرهاي مذكور، تصميم به مهندسي معكوس و بوميسازي تجهيز فوق گرفته شد.
فولاد مباركه اصفهان با توليد سالانه بيش از 5.5 ميليون تن، بزرگترين واحد توليد فولاد در كشور است.
محصولات اين شركت به دليل كيفيت مناسب علاوه بر بازارهاي داخلي به كشورهاي مختلف از جمله كشورهاي اروپايي نيز صادر مي شود.
د/3011/ 6508
اصفهان- ايرنا- رييس دفتر برنامهريزي و كنترل انرژي و سيالات فولاد مباركه اصفهان گفت: با تلاش كارشناسان اين شركت، كولرهاي روغن توربين هاي واحد بخار نيروگاه بومي سازي شد.