به گزارش ايرنا، محمد اسماعيل مطلق روز يكشنبه در سمينار باروري و افزايش جمعيت از ديدگاه اسلام در دانشگاه علوم پزشكي بوشهر افزود: رفع چالشهاي موجود در خصوص سلامت منجر به ارتقاي نرخ باروري كلي در كشور مي شود.
وي با بيان اينكه با ابلاغ سياستهاي رهبر معظم انقلاب در رابطه با جمعيت برنامه ريزي لازم و چالشهاي موجود در اين بخش بررسي شده، تصريح كرد: كاهش نرخ باروري تهديدي براي هر كشور به حساب مي آيد و با رفع چالشها بايد نرخ باروري را ارتقا داد.
مطلق اضافه كرد: بر اساس بررسي هاي انجام شده سن ازدواج در كشور بين پنج تا 10 سال افزايش يافته و هم اكنون 11 ميليون زوج در آستانه ازدواج در كشور داريم.
وي يادآور شد: سن باروري اين افراد به دليل ازدواج نكردن از دست مي رود و اين بزرگترين چالش در مسير جمعيت است كه بايد با فرهنگ سازي زمينه ازدواج آنان فراهم شود.
مطلق با تاكيد بر سلامت ازدواج نيز گفت: براساس بررسي هاي انجام شده ازدواج عامل ارتقاي سلامت جسمي، روحي، رواني و معنوي است و بايد در جامعه ترويج داده شود.
وي تصريح كرد: فرزندآوري زوجهاي ايراني بعد از ازدواج 3.5 سال زمان مي برد كه براي پويايي و بالندگي خانواده كاهش اين فاصله زماني ضروري است.
وي گفت: ارتقاي مشاوره ها با تاكيد بر مهارت هاي زوجين و سلامت جنسي با رعايت چارچوب هاي مذهبي، فرهنگي و اجتماعي، كاهش ميانگين فاصله زماني بين فرزندان، پيشگيري از بارداري هاي پرخطر و سقط ، جلوگيري از مرگ مادر، نوزاد و شيرخوار و كاهش ميانگين فاصله زماني بين ازدواج و فرزند اول از رويكردهايي است كه وزارت بهداشت براي افزايش نرخ باروري در پيش دارد .
رييس دانشگاه علوم پزشكي بوشهر نيز گفت: توجه به مسايل جمعيتي در كشور تنها با شعار امكان پذير نيست بلكه رفع اين مشكلات نياز به فرهنگ سازي و آسيب شناسي دارد.
عليرضا رييسي افزود: براي اجراي سياستهاي ابلاغي رهبر معظم انقلاب در خصوص جمعيت بايد زمينه و بسترسازي مناسب انجام شود.
وي با بيان اينكه جمعيت با اقتدار ملي كشور ارتباط دارد تصريح كرد: اقتدار امروز كشور از مسير فكر و بالندگي جوانان اين مملكت به دست آمده و براي حفظ اين وضعيت بايد تلاشهاي هدفمند و جهت دار صورت گيرد.
وي يادآور شد: براي اينكه افزايش ناگهاني جمعيت ما را با مشكل مواجه نكند بايد همزمان با اجراي اين سياست، زيرساختها و امكانات لازم را نيز مهيا كرد.
رييسي ادامه داد: رشد جمعيت در كشور 1.29 درصد و در استان بوشهر 1.61 درصد، نرخ باروري در كشور 1.8 و در استان بوشهر دو درصد است.
6047/1656/1772
بوشهر- ايرنا- مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: ميزان باروري در كشور هم اكنون 1.8 درصد است و با توجه به سياستهاي ابلاغي در خصوص جمعيت، اين نرخ بايد به 2.1 درصد برسد.