117 نشان رنگارنگ؛ دستاورد ورزش هاي جانبازان و معلولان در سال 93

تهران - ايرنا - ورزش جانبازان و معلولان كه يكي از پديده هاي موفق انقلاب اسلامي ايران محسوب مي شوند در سال 1393 موفق به كسب 117 مدال رنگارنگ در ميادين برون مرزي شدند تا همچنان بيشترين افتخارآفريني را در ورزش كشورمان بر عهده داشته باشند.

به گزارش ايرنا، يكي از كارهاي انجام شده مهم براي ورزش معلولين ايران در سال 93، تعيين روز 24 مهرماه به عنوان روز ملي پارالمپيك در تقويم رسمي از سوي شوراي فرهنگ عمومي كشور است.

دكتر حسن روحاني رئيس جمهوري و رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي را در تاريخ 11 شهريورماه سال جاري تاييد كردند تا از سال 1394 هر ساله 24 مهرماه به عنوان روز ملي پارالمپيك در تقويم رسمي كشور قرار گيرد.

با ابتكار كميته ملي پارالمپيك كشورمان در سال هاي گذشته به مناسبت اين روز مراسم هايي را در سراسر كشور برگزار شده كه مورد استقبال ساير كشورها و همچنين كميته بين المللي پارالمپيك IPC قرار گرفت و امسال نيز همزمان با تمامي استان ها مراسمي باشكوهي در سالن 12 هزار نفري مجموعه ورزشي آزادي تهران برگزار شد.

بيش از 45 هزار معلول در برنامه هاي گرامي داشت هفته پارالمپيك شركت دارند كه با توجه به درج اين روز در تقويم كشور، كميته ملي پارالمپيك از اين به بعد هر ساله اين مراسم را تكرار خواهد كرد.

گزارش هاي ارسالي اين مراسم براي كميته بين المللي پارالمپيك با استقبال خوبي از طرف رياست اين نهاد بين المللي مواجه شد و نماينده سازمان ملل متحد در امور معلولين نيز ايران را يكي از كشورهاي پيشرو در رشد و توسعه ورزش معلولين مي داند و به همين دليل در سال جاري از زهرا نعمتي بانوي طلايي پارالمپيك 2012 لندن براي سخنراني در سازمان ملل دعوت كرد.

در حوزه مدالي نيز سال 93 در حالي به پايان مي رسد كه ورزشكاران جانباز و معلول كشورمان موفق به كسب 117 نشان رنگارنگ از رويداهاي مختلف برون مرزي شدند.

اين نشان ها شامل،42 نشان طلا، 46 نشان نقره و 29 نشان برنز از 7 رويداد جهاني، پاراآسيايي و قهرماني آسيا بوده است.

مهمترين رويدادي كه ورزشكاران پارالمپيكي ايران در سال 93 در آن حضور با اقتدار داشتند، دومين دوره بازي هاي پاراآسيايي اينچئون كره جنوبي بود كه عملكرد كاروان ورزشي ايران حكايت از افزايش 50 درصدي در كسب مدال ها و 37 درصدي در خوشرنگ ترين آنها (طلا) داشت.

كاروان ورزشي ايران شامل ورزشكاران جانباز و معلول و نابينايان و كم بينايان كه با نام «غدير» راهي دومين دوره بازي هاي پاراآسيايي در اينچئون كره جنوبي شده بود، در حالي با كسب 120 مدال و ايستادن بر سكوي چهارم به كار خود در اين بازي ها پايان داد كه در دوره قبل 80 مدال به دست آورده بود و اين ميزان از نظر آماري رشد 50 درصدي را نشان مي داد.

تلاش ورزشكاران ايران در اين رويداد مهم منجر به كسب 37 مدال خوشرنگ طلا شد كه نسبت به دوره قبل (27) افزايش 37 درصدي را به دنبال داشت.

افزايش مدال هاي نقره اي رنگ ايران در دومين دوره بازي هاي پاراآسيايي 116 درصد بود و اين موضوع ميزان احتمالي كسب مدال طلاي ايران را نيز نشان مي دهد. ورزشكاران ايران در نخستين دوره 24 مدال نقره كسب كردند و در اين دوره 52 مدال نقره به دست آوردند كه 28 مدال بيشتر از دوره قبل است.

تعداد مدال هاي برنز كاروان ايران نسبت به دوره قبل افزايش (دو مدال) نشان مي دهد كه البته اين تعداد برابر با 6.5 درصد است. مدال هاي برنز از 29 مدال به 31 برنز رسيده است.

فهرست مدال هاي كسب شده ورزش جانبازان و معلولان (117 مدال) در سال 93 بر اساس زمان بندي به قرار زير است:

فروردين:

مسابقات جهاني وزنه برداري امارات، 6 طلا، 4 نقره، يك برنز

ميزباني ايران در مسابقات واليبال نشسته قهرماني آسيا و كسب يك نشان طلا در بخش آقايان و يك نشان نقره در بخش بانوان

ارديبهشت:

مسابقات جهاني تيراندازي لهستان، يك نشان طلا و يك نشان نقره در بخش انفرادي و يك نشان نقره در بخش تيمي

تير:

مسابقات جهاني واليبال نشسته لهستان، كسب يك نشان برنز تيمي

مرداد:

مسابقات قهرماني جهان تيراندازي آلمان، 2 نشان طلا در بخش انفرادي

آبان:

مسابقات پاراآسيايي اينچئون و كسب 120 نشان رنگارنگ شامل 37 طلا، 52 نقره، 31 برنز كه از اين ميان سهم ورزشكاران فدارسيون ورزش هاي جانبازان و معلولين 30 نشان طلا، 32 نقره و 23 برنز و سهم ورزشكاران فدراسيون ورزش هاي نابينايان و كم بينايان 7 نشان طلا، 20 نقره و 8 برنز است.

اسفند:

مسابقات بين المللي دووميداني فزاع در كشور امارات، كسب 2 نشان طلا، 7 نقره و 3 برنز

سهم بانوان ورزشكار جانباز و معلول از افتخارات كسب شده در سال 93، 8 نشان طلا، 12 نقره و 10 برنز است كه از مسابقات جهاني تيراندازي لهستان، مسابقات قهرماني جهان تيراندازي آلمان، رقابت هاي واليبال نشسته قهرماني آسيا و بازي هاي پاراآسيايي اينچئون بدست آمده است.



** توجه ويژه به ورزش زنان معلول

يكي از مهم ترين سياست هاي فدراسيون ورزش هاي جانبازان و معلولان توجه ويژه به ورزش زنان معلول است. تقويت فعاليت هاي بخش زنان و حضور موثر آنها در مسابقات داخلي و خارجي در سال 93 به خوبي محقق شد و مقايسه عملكرد امسال در بخش داخلي و خارجي با سال هاي گذشته مويد اين مطلب است.

در بخش داخلي فدراسيون ورزش هاي جانبازان و معلولان موفق به برگزاري مسابقات ليگ و قهرماني كشوري در گروه زنان در رشته هاي تيراندازي، واليبال نشسته، دو وميداني، تنيس روي ميز، بسكتبال با ويلچر، شنا و بوچيا شد.

در بخش خارجي نيز مي توان اعزام زنان ورزشكار به مسابقات جهاني تيراندازي لهستان، مسابقات قهرماني جهان تيراندازي آلمان، بازي هاي پاراآسيايي اينچئون و نيز حضور تيم واليبال نشسته بانوان ايران در مسابقات قهرماني آسيا كه كشورمان ميزباني آن را بر عهده داشت، اشاره كرد.

مجموع مدال هاي زنان معلول در مسابقات برون مرزي سال 93، 8 طلا، 12نقره و 10 برنز است و فقط در بازي هاي پاراآسيايي اينچئون، 20 درصد از مدالهاي كاروان ايران از سوي زنان به دست آمده است.

برگزاري كارگاه هاي مربيگري و ارتقا داوري در رشته بوچيا، حضور نايب رئيس انجمن بوچيا در مجمع فدراسيون جهاني بوچيا و بازديد از مسابقات جهاني، انتصاب نايب رئيس فدراسيون به عنوان نايب رئيس سازمان پاراواليبال آسيا و اقيانوسيه، حضور خانم ميربابايي به عنوان داور در مسابقات تنيس روي ميز اينچئون، حضور زهرا نعمتي در سازمان ملل و سخنراني در كنفرانس كنوانسيون حقوق افراد داراي معلوليت، از اتفاقات برگزيده اين سال در پخش زنان است.

انتخاب ساره جوانمردي به عنوان پديده مسابقات جهاني تيراندازي لهستان و برترين ورزشكار زن سال 2014 قاره آسيا، انتخاب خانم اله كرمي به عنوان اولين بانوي رئيس انجمن در فدراسيون، استقبال گسترده بانوان از مسابقات باشگاهي بوچيا و حضور كليه ورزشكاران، مربيان و سرپرستان در دو دوره همايش اخلاق و معنويت در ورزش از ديگر رويداهاي مهم سال 93 در بخش زنان اين فدراسيون محسوب مي شود.



** بازي هاي پارالمپيك مهمترين ميدان پيش رو

حال ورزش جانبازان و معلولان ايران خود را براي حضور شايسته در بازي هاي پارالمپيك 2016 برزيل آماده مي كند و اين ورزشكاران يقين دارند كه با حمايت دولت تدبير و اميد، توانايي كسب جايگاه بهتري از لندن خواهند داشت.

كاروان ورزش ايران در دوره قبلي بازي هاي پارالمپيك كه سال 2012 به ميزباني لندن برگزار شد، با نام دلوار و با شعار توكل، تلاش، ميثاق با شهدا شركت كرد و موفق به كسب 24 مدال (10 طلا، 7 نقره و 7 برنز) شد و جايگاه يازدهمي را به خود اختصاص داد.



گزارش از: هادي افتخاري

ورزشي(5)**1379
۰ نفر