۲۰ اسفند ۱۳۹۳، ۱۱:۳۹
کد خبر: 81537303
T T
۰ نفر

زاهدان - ایرنا- مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران گفت: در چهارمین كارگاه مشورتی تدوین مدیریت یكپارچه سازی تالاب بین المللی هامون كه سال آینده برگزار می شود؛ با نهایی شدن طرح ، شاهد اجرای آن خواهیم بود.

محسن سلیمانی روز چهارشنبه در حاشیه سومین كارگاه مشورتی تدوین مدیریت یكپارچه سازی تالاب بین المللی هامون در هتل لاله نیمروز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در این كارگاه درمورد ساختارهای سازمانی بین بخشی، برنامه ها و پروتكل های پایه مطالب مطرح و تا حدود زیادی مباحث جمع بندی شد.

وی با بیان اینكه در یك سال اخیر فرآیند تدوین برنامه های مدیریت جامع یكپارچه سازی تالاب بین المللی هامون آغاز شده است اظهار داشت: این فرآیند درصدد تدوین برنامه مشترك میان ذینفعان، افراد و سازمانها با موضوع تالاب بین المللی هامون است تا به یك برنامه مشترك و مدیریت جامع دست پیدا كنیم.

سلیمانی ادامه داد: برای محقق شدن این فرآیند چهار گام كلیدی و كارگاه طراحی شده كه در سومین گام فرآیند برنامه مدیریت، مطالعه های پایدار مورد نظر، چشم انداز، هدف كلی، اهداف راهبردی، اقدامات اولویت دار و نهادهای مسوولی مطرح شده است.

عضو شورای مركزی خانه كشاورزان ایران نیز در حاشیه این كارگاه به خبرنگار ایرنا گفت: حیات مردم سیستان بسته به تالاب هامون بود و مردم از طریق تالاب زندگی خود را به نحو احسن اداره و نیاز به خرید گوشت، روغن، مرغ و سایر مواد غذایی نداشتند.

محمدگل ساربانی افزود: مرگ تالاب بین المللی هامون باعث نابود شدن زندگی مردم سیستان شده و دلیل خشك شدن این دریاچه عدم مدیریت صحیح بوده است.

وی كه یكی از بزرگان طوایف سیستان است اظهار داشت: افزون بر 60 كیلومتر دریاچه هامون در شهرستان نیمروز واقع شده و بیشترین ارتباط و بهره برداری را مردم این منطقه با تالاب داشته اند ولی امروز تمام دینفعان تالاب بیكار هستند.

ساربانی بیان كرد: اگر مدیریت صحیح به جوامع مردمی واگذار شود و ذینفعان دخیل این موضوع شوند می توان تالاب هامون را احیا كرد.

وی خواستار اطلاع رسانی صحیح از سوی دولت به مردم شد و خاطرنشان كرد: مردم سیستان در طول تاریخ نشان داده اند هر زمانی كه حقیقت گفته شود با تمام وجود ایستاده اند و با دولت برای احیا تالاب بین المللی هامون كمك خواهند كرد.

یكی از فعالان محیط زیست سیستان نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان كرد: كارگاههای تدوین مدیریت یكپارچه سازی تالاب بین المللی هامون با صرف هزینه و وقت زیاد باید منجر به یك نتیجه شود.

حمید عباسی افزود: احیا تالاب بین المللی هامون نیاز به دیپلماسی قوی خارجی برای افزایش حق آبه دارد كه باید مسوولان وزارت خارجه قوی وارد این عرصه شوند.

وی اظهار داشت: فرهنگ سازی صحیح میان مردم، مدیریت صحیح آب در تالاب، كنترل آبها از جمله اقدمات مدیریت یك پارچه سازی در تالاب است.

عباسی یادآور شد: در دو سال اخیر جلسات و كارگاههایی برگزار شده كه باید صبر كرد تا این برنامه ها به مرحله اجرا در آید و شاهد تاثیر آن در زندگی مردم باشیم.

به گزارش ایرنا، سومین كارگاه تدوین مدیریت یكپارچه سازی تالاب بین المللی هامون با حضور مالكی معاون استاندار سیستان و بلوچستان، فرماندار شهرستان ویژه زابل، فرماندار نیمروز، مدیر طرح ملی حفاظت از تالاب های ایران، مدیركل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان، رییس دانشگاه پیام نور زابل، فرمانده مرزبانی زابل، برخی از مسوولان مناطق پنج گانه سیستان، ریش سفیدان، سران طوایف و قشرهای مختلف مردم بمدت دو روز در هتل لاله نیمروز زابل در حال برگزاری است.

هامون به عنوان هفتمین تالاب بین المللی واقع در شمال استان سیستان و بلوچستان از حدود 16 سال پیش با قطع آب رودخانه مشترك هیرمند با خشكسالی رو به رو و بستر آن به كانون ریزگردها تبدیل شده است.

با خشك شدن این تالاب بین المللی زیست حیات وحش به ویژه پرندگان مهاجر و آبزیان به خطر افتاد و زیستگاه آنها نیز به نابودی كشیده شد.

افزون بر 100 هزار نفر از مردم حاشیه تالاب بین المللی هامون نیز كه به كار صیادی، بابت صنایع دستی، دامداری و كشاورزی مشغول بودند با مشكلات زیادی رو به رو شده و بسیاری از آنان به دلیل نبود اشتغال ناچار به مهاجرت شدند.

7317/6081
۰ نفر