۲۴ اسفند ۱۳۹۳، ۱۳:۳۲
کد خبر: 81541984
T T
۰ نفر
برنامه‌ريزي براي راه‌اندازي صندوق‌هاي جسورانه و توسعه بازار بدهي در سال جديد

تهران - ايرنا - مديرعامل فرابورس ايران با اشاره به توسعه بازارهاي فرابورس در سال 93، از برنامه‌هاي جديد اين شركت براي راه‌اندازي صندوق‌هاي جسورانه در سال 1394 و توسعه بازار بدهي خبر داد.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا از پايگاه اطلاع رساني بازار سرمايه(سنا)، امير هاموني با اشاره به فعاليت‌هاي فرابورس ايران در سال 93، اظهار داشت: سال جاري براي فرابورس، سالي مملو از اتفاقات و رخدادهاي جديد و روبه جلو بود به طوري كه راه‌اندازي بازار دارايي فكري و افتتاح تابلوي معاملات صندوق‌هاي زمين و ساختمان از جمله اقدامات نوآورانه فرابورس ايران در سال 93 به حساب مي‌آيد.

مديرعامل فرابورس ايران افزايش تعداد درخواست پذيرش شركت‌ها در فرابورس ايران را از جمله شاخص‌هاي توسعه آن دانست و افزود: در سال جاري 124 شركت درخواست پذيرش داشتند و طي 16 جلسه هيات پذيرش، درخواست 49 شركت مطرح و بررسي شد كه از اين تعداد، 34 شركت در فرابورس ايران پذيرش شدند.

وي با اشاره به كاهش تعداد عرضه‌هاي اوليه در فرابورس نسبت به سال گذشته، اظهار داشت: آمار فرابورس در عرضه‌هاي اوليه به‌واسطه شرايط بازار، نسبت به سال گذشته كاهش يافت و نتوانستيم روند سال گذشته را ادامه دهيم اما اميدواريم در سالي كه پيش رو داريم اين شرايط تغيير كند.

هاموني پيرامون انتقال نماد چند شركت فرابورسي به بازار بورس اوراق بهادار تهران طي سال 93، يادآور شد: حضور شركت‌ها در بازارهاي مختلف فرابورس به آن‌ها كمك مي‌كند تا به مرور توسعه پيدا كرده و فضاي بازار سرمايه را تجربه كنند و چه بسا بهتر است مسير ورود شركت‌هاي امتحان نشده به بازار بورس را محدود كنيم تا شركت‌ها با توجه به اندازه و ميزان شفافيت، ابتدا با حضور در بازارهاي مختلف فرابورس ايران و پشت سر گذاشتن مراحل ارتقا از بازارهاي پايين‌تر به بازار اول، در صورت تمايل به بورس تهران منتقل شوند.

وي همچنين به درج 18 شركت در بازارهاي اول و دوم فرابورس ايران اشاره كرد و گفت: امسال در مجموع 10 شركت در فرابورس عرضه شده است كه از اين تعداد سهام شركت‌هاي كشتيراني درياي خزر، سرمايه‌گذاري مسكن زاينده رود، قاسم ايران، بهمن ليزينگ، البرز بالك و زغال‌سنگ پروده طبس براي اولين بار عرضه شد و 4 شركت گروه پتروشيمي سرمايه‌گذاري ايرانيان، بانك حكمت ايرانيان، بانك خاورميانه و بيمه اتكايي ايرانيان نيز به بازارهاي بالاتر فرابورس ارتقا يافتند.

مديرعامل فرابورس ايران گفت: از ابتداي امسال تا پايان هفته سوم اسفند، 49 هزار و 179 ميليون ورقه بهادار به ارزش 317 هزار و 760 ميليارد ريال در بازارهاي فرابورس معامله شده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ حجم 29 درصد و به لحاظ ارزش 14 درصد افزايش يافته است.

هاموني در بخش ديگري از سخنان خود به برنامه‌هاي فرابورس ايران در سال 1394 اشاره كرد و با بيان اينكه برنامه‌هاي سال آينده اين شركت براساس ارزيابي يك‌ساله عملكرد استراتژيك و همچنين برنامه‌هاي كلان وزارت امور اقتصادي و دارايي و سازمان بورس و اوراق بهادار تدوين شده است، گفت: راه‌اندازي تابلويي براي شركت‌هاي كوچك و متوسط در كنار راه‌اندازي صندوق‌هاي جسورانه و صندوق‌هاي خصوصي، تنوع بخشي به صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري، توسعه بازار دارايي فكري، توسعه بازار بدهي با انتشار ابزارهاي بدهي جديد و طراحي شاخص‌هاي جديد براي بازارهاي فرابورس از مهم‌ترين برنامه‌هاي سال آينده فرابورس ايران است.

وي به وضعيت اقتصادي كشور در سالي كه گذشت، اشاره كرد و افزود: اقتصاد ايران در سال 1393 دستخوش تحولاتي نظير تأثير نتايج مذاكرات هسته‌اي و نقش آن در انتظارات تورمي بود ضمن آنكه كاهش قيمت نفت در بازارهاي جهاني موجب شد طي ماه‌هاي پاياني سال، درآمد دولت از طريق فروش نفت كاهش يابد.

وي ابراز اميدواري كرد با تدابير مسئولان جديد سازمان بورس و مشاركت سرمايه‌گذاران و سهامداران شاهد رونق بازار سرمايه در سال آينده باشيم و با توسعه و طراحي ابزارهاي مختلف، در مرحله‌اي قرار بگيريم كه بازار سرمايه به تنها راه‌حل بنگاه‌هاي اقتصادي براي تأمين مالي تبديل شود.

اقتصام(1) 9141**1558
۰ نفر