به گزارش ایرنا، معصومه ابتكار روز دوشنبه در نشست شورای اداری استان ایلام اظهار كرد: عرصه محیط زیست یك عرصه فرا بخشی است و همه آحاد جامعه بویژه كسانی كه در سیاست گذاری، برنامه ریزی، اجرا و نظارت مسوولیت دارند، با آن درگیر هستند.
وی با بیان این كه امیداوریم با همكاری یكدیگر این تكالیف را به بهترین نحو ممكن انجام دهیم، افزود:مساله محیط زیست فقط مختص به ایران نیست بلكه اكنون شكل جهانی پیدا كرده و بعد از مباحث مربوط به صلح كه مهمترین مساله جهان است، موضوع محیط زیست قرار دارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: این مقوله نیازمند تغییر رویكرد از تصمیمات استانی گرفته تا كشوری و بین المللی است و باید نوع رویكرد در مصارف و بهره برداری را از مصارف تغییر دهیم و حفاظت را تقویت و اصلاح كنیم.
ابتكار اضافه كرد: در ظرف مدت كمتر از یك قرن جمعیت جهان از 2.5 میلیارد به بیش از هفت میلیارد نفر رسیده این بدان معنی است كه میزان بهره برداری از منابع محدود زمین، آب، خاك و منابع طبیعی بسیار افزایش پیدا كرده است.
وی گفت: با ظرفیت های زیست محیطی كه در دنیا وجود دارد اگر بخواهیم تهدیدات كم شود باید میزان برداشت، تخریب و آلودگی هوا كه یكی از آنها بر اثر انتشار گازهای گلخانه ای و تغییرات آب و هوایی بوجود آمده را كم كنیم.
معاون رییس جمهوری افزود: ارزیابی ها نشان می دهد كه ایران 3.5 برابر ظرفیت ها زیستی خود برداشت از منابع طبیعی دارد كه این وضعیت به طور قطع از متوسط جهانی بهتر نیست بلكه بدتر است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاكید كرد: انسان با فعالیت و زندگی خود روی زمین یك ردپا (اكولوژیك) از خود بر جای می گذارد كه اگر این ردپا با آن ظرفیت، یك تناسب علمی و منطقی داشته باشد، طبیعت نیز می تواند خود را تجدید و جبران كند چرا كه منابع طبیعی قدرت پالایش و تجدید دارند.
ابتكار یادآور شد: باید گفت منابع طبیعی هیچ وقت بی انتها نیست و طبیعت قوانین و سنت هایی دارد كه اگر این سنت ها زیر پا گذاشته شود آن وقت طبیعت هم و اكنش نشان می دهد كه نمونه های آن گرد و غبار و خشكسالی است.
ابتكار یادآور شد: بر اساس آخرین آمار هواشناسی كشور در 23 سال گذشته بطور مستمر با كاهش بارندگی و افزایش دما مواجه بوده ایم پس باید در همه زمینه ها مواجهه علمی و واقع بینانه داشته و برنامه ریز ی های ملی خود را بر اساس این ظرفیت ها تنظیم كنیم.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم همان سناریوهای قبلی را ادامه دهیم راه به جایی نخواهیم برد و آثار تخریب طبیعت و محیط زیست خود را روی بخش های دیگری چون گرد و غبار و تولیدات كشاورزی و از بین رفتن آب های زیر زمینی نشان خواهد داد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نگاه مثبت دولت به مقوله محیط زیست و منابع طبیعی، افزود: دولت یازدهم در شرایط خطیری كه كشور از ناحیه نگاه یك سویه و بی توجهی به محیط زیست آسیب بسیار دیده نخستین نشست خود را با موضوع دریاچه ارومیه تشكیل داد.
وی خاطر نشان كرد: بر اساس برنامه ریاست جمهوری كه از قبل تهیه و تنظیم شده بود با یك جهت گیری خوب در این بخش پیش رفتیم و در این زمینه با ظرفیت های علمی خوب كشور و مدیران با درایت تحولات خاصی انجام گرفته است.
ابتكار با اشاره به ورود پدیده گرد و غبار به استان های مرزی غرب و جنوب كشور گفت: این پدیده در نقاطی از كشورهای عراق، سوریه، عربستان و اردن قابل مشاهده است.
معاون رییس جمهوری اظهار كرد: با عراق مذاكرات زیادی هم در دولت های گذشته و هم دولت یازدهم انجام شده و این كشور هم برنامه مقابله با گرد و غبار را تهیه و تنظیم كرده اما تنها مشكل آنها برای تحقق این برنامه ها، ناپایداری و نا امنی در عراق است.
وی تاكید كرد: پدیده گرد و غبار فقط محدود به كشور عراق نیست و ما از كشورهای سوریه، اردن و عربستان هم شاهد ورود پدیده گرد و غبار و ریزگردها به كشورمان هستیم.
ابتكار خاطر نشان كرد: صندوق بین المللی برای مقابله با این پدیده با همكاری سازمان ملل شكل گرفته كه متاسفانه بدلیل نوبد همكاری میان كشورهای منطقه و دولت قبلی ایران، این مساله متوقف مانده و شكل واقعی به خود نگرفته است.
وی در ادامه با اشاره به موضوع مربوط به حفاظت از جنگل های منطقه زاگرس و درختان بلوط گفت: در این خصوص دولت برنامه های خوبی دارد كه اجرای بخشی از آنها آغاز شده است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست برای انجام سفری یك روزه امروز دوشنبه وارد استان ایلام در غرب ایران شد.
3032/9002/2025
ابتكار:
بی توجهی به محیط زیست به اندازه تروریسم آینده بشر را تهدید می كند
۲۵ اسفند ۱۳۹۳، ۱۴:۵۳
کد خبر:
81543464
ایلام - ایرنا - معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به همان میزان كه جنگ و تروریسم آینده بشر را تهدید می كند، بی توجهی به محیط زیست نیز تهدیدی برای آینده بشری است.