به گزارش ایرنا سیدمحمدرضا سیدحسینی عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به عملكرد ستاد تسهیلات سفر استان گفت: جلسات این ستاد در قالب دوازده كمیته فعال شده است.
وی با بیان اینكه دبیرخانه این ستاد در اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد مستقر است افزود: امسال بیش از 2300 نفر به صورت مستقیم میزبان میهمانان نوروزی در استان یزد هستند.
وی ادامه داد : در ایام نوروز هر كدام از روزها به نام شهرستانی نامگذاری شده است و در آن روز جاذبه های تاریخی و گردشگری آن شهرستان به مهمانان نوروزی اطلاع رسانی می گردد.
به گفته سیدحسینی روز دوم فروردین به نام روز شهرستان یزد، سوم بافق، پنجم میبد، ششم ابركوه، هفتم مهریز، هشتم اردكان، نهم اشكذر، دهم بهاباد، یازدهم تفت و دوازدهم به نام شهرستان خاتم نامگذاری شده است.
معاون هماهنگی امورعمرانی استاندار یزد اظهار داشت : در هریك از این روزها برنامه های متنوع در حوزه های فرهنگی و گردشگری در هر شهرستان برگزار می شود.
وی تصریح كرد: به عنوان نمونه برگزاری ویژه برنامه ها و جشنواره های فرهنگی در مناطق نمونه گردشگری با رویكرد معرفی مناطق كمتر شناخته شده و اجرای برنامه های مفرح كویرنوردی در مناطق نمونه گردشگری و كمپ های گردشگری، اجرای برنامه های زنده رادیویی و تلویزیونی و ارتباط با رسانه ها از جمله برنامه هایی است كه در روز دوم فروردین كه به نام روز شهرستان یزد نامگذاری شده است برگزار شود.
سیدحسینی گفت: البته امسال باتوجه به ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) برنامه های متنوع فرهنگی از طرف ادارات و نهادهای فرهنگی و اوقاف استان در نظر گرفته شده كه در اماكن و بقاع متبركه اجرا می شود.
وی درباره دیگر برنامه های این ایام گفت: 20 موزه فعال استان و بیش از 50 نمایشگاه صنایع دستی، مهمانان نوروزی را با آثار تاریخی، میراث فرهنگی و سوغات یزد آشنا می نمایند و همچنین 650 نفر وظیفه نظارت و بازرسی در این ایام را بر عهده دارند.
جانشین ستاد تسهیلات سفر یزد افزود : بیش از 500 هزار بروشور آشنایی با جاذبه های تاریخی، میراث فرهنگی و آثار تاریخی استان یزد توسط ستاد تسهیلات سفر، اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهیه شده كه در ایام نوروز در بین مسافران نوروزی توزیع خواهد شد.
وی گفت:امسال در مجموع ظرفیت اسكان رسمی 700هزار نفر را در استان داریم البته اگر تعداد میهمانان نوروزی منازل یزدی ها در نظر بگیریم آمار قطعا بسیار بیشتر خواهد بود.
وی تاكید كرد:درمجموع همه دستگاهها همچون میراث فرهنگی، شهرداری، اوقاف ،هلال احمر ،نیروی انتظامی ،اورژانس ، مراكز بهداشتی ،راه و راهداری ، دستگاههای قضایی و همه دستگاههای مرتبط آماده استقبال و پذیرایی از مسافران نوروزی هستند.
استان یزد یكهزار و 600 اثر تاریخی ثبت شده غیر منقول و 600 بنای تاریخی ثبت شده ملی دارد كه میزبان گردشگران داخلی و خارجی است.
یزد، نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی به مساحت عرصه 743 هكتار و مساحت حریم پنج هزار هكتار بوده كه در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده است.
یزد گنجینه ای از هنر، فرهنگ و تمدنی ایرانی را در خود دارد كه از آن جمله می توان به بناهای مذهبی، بقعه، مساجد، حسینیه ها، زیارتگاههای زرتشتیان، خانه های تاریخی، آب انبارها، باغ های تاریخی ، بادگیرها و بازارچه ها اشاره كرد.
از دیگر اماكن دیدنی یزد می توان به زندان اسكندر، بقعه شیخ احمد فهادان، مجموعه تاریخی هشت، مسجد چهل محراب، آتشكده زرتشتیان، گنبد مصلای عتیق، بقعه دوازده امام، مسجد یعقوبی و بقعه سید شمس الدین اشاره كرد .
نارین قلعه میبد به عنوان قدیمی ترین بنای ساخته شده از خشت در دنیا ،قنات زارچ به عنوان طولانی ترین قنات دنیا با 100كیلومتر طول ، قدیمی ترین مسجد ایران یعنی مسجد جامع فهرج، نخل چوبی میدان امیر چخماق به عنوان قدیمی ترین نخل چوبی ایران با 450 سال عمر، بادگیر باغ دولت آباد یزد در شمار زیباترین بادگیرهای دوره زندیه و قاجاریه با قدمتی 270 ساله به عنوان بلندترین بادگیر جهان و سرو 4500ساله ابركوه به عنوان مسن ترین موجود زنده جهان از جمله این آثار تاریخی و طبیعی در استان یزد است.ك/2
6197/1968
یزد-ایرنا- جانشین ستاد سفر استان یزد گفت: ظرفیت اسكان مسافران نوروزی در این استان به صورت رسمی با احتساب مدارس، مهمانسراها و هتل ها 84هزار و 220 هزار نفر مسافر در روز است.