۶ فروردین ۱۳۹۴، ۹:۴۲
کد خبر: 81551494
T T
۰ نفر

موزه مردم شناسی بروجرد، مجموعه ای از فرهنگ و تمدن

۶ فروردین ۱۳۹۴، ۹:۴۲
کد خبر: 81551494
موزه مردم شناسی بروجرد، مجموعه ای از فرهنگ و تمدن

بروجرد- ایرنا- موزه مردم شناسی بروجرد مجموعه ای دیدنی و تاریخی از فرهنگ و تمدن این شهرستان است.

موزه مردم شناسی بروجرد با بیش از 900 قلم شی شناسنامه دار كه هر كدام سندی از تاریخ این دیار است، تمدن مردم بروجرد را نشان می دهد و راوی ناگفته های زیادی از گذشته های دور است.

بخشی از این موزه به صنایع دستی مردم منطقه اختصاص یافته و شامل ظروف و اشیای ورشو، پارچه بافی، گیوه دوزی و صنایع تختخواب و صندلی سازی است.

قالی بافی، چلنگری، نمدمالی و ارسی دوزی(كفاشی) نیز از دیگر بخش های موزه هستند؛ صنایعی كه در موزه مردم شناسی بروجرد در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته اند بیشتر در اواخر قاجاریه، پهلوی و دوران اسلامی توسط مردم بروجرد ساخته شده اند.

انواع سماور، تنگ، سینی، قوری، قالب های استكان و لیوان، آفتابه لگن، منقلدان، شیرینی خوری، میوه خوری، گلدان، چراغ های گردسوز و زنبوری از جنس مس، برنج و ورشو كه در گذشته های دور از جمله كالاهای ضروری خانوارهای بروجردی محسوب می شدند در این موزه نگهداری می شود.

لباس های محلی از جمله سرداری، جلیقه های تزیین شده و چادر عروس مربوط به دوره قاجاریه در این موزه بر تن ایلات و عشایر دیده می شوند.

این لباس ها در گذشته با رنگ و مدل های زیبا و خاص در میان مردم منطقه رواج داشته اند و اكنون جایگاه ویژه ای نزد بازدیدكنندگان موزه مردم شناسی بروجرد دارند.

صندلی دست ساز ساخت بروجرد، چندین عكس مربوط به بیش از 80 سال پیش و عكس هایی از شهر بروجرد و نحوه پوشش آنها در سال 1332 قمری نیز در این موزه نگهداری می شود.

اسناد خطی مالكیت و عقد نامه ازدواج، كفگیرهای چلنگری، سه در چوبی زیبای قدیمی، شمشیر، ساطور و نقشه ای از شهر بروجرد در دوره قاجاریه كه توسط روس ها تهیه شده از دیگر آثار موجود در این موزه می باشند.

كتاب های خطی و چاپی كه شامل مفاتیح، رساله، 60 پاره قرآن، كتاب شعر حماسی حمله حیدری و ترجمه قرآن در این موزه نگهداری می شود.

چراغ های قدیمی و صندوقچه ها( یخدان) كه در گذشته برای نگهداری لباس و اشیای گرانبها استفاده می شد نیز در موزه مردم شناسی بروجرد به نمایش گذاشته شده است.

سكه و زیورآلات شامل گردنبندهای نقره و سنگی، دستبند، پابند، انگشتر، گل كیف و پیشانی بند كه در گذشته زینت بخش لباس و ظاهر بانوان منطقه بوده و امروز سبك و مدل آنها تغییر یافته بخش دیگری از موزه مردمشناسی بروجرد را به خود اختصاص داده اند.

قفل های فولادی دست ساز قدیمی، سفال های و خمره ها كه برای نگهداری ترشی، آرد و حبوبات استفاده می شد نیز در این موزه دیده می شود.

موزه مردم شناسی بروجرد در بنای تاریخی 'خانه فرهنگ' در خیابان صفا واقع شده است و هر سال میزبان تعداد زیادی از گردشگران می باشد.

3031/3022/6001