۱۵ فروردین ۱۳۹۴، ۱۲:۲۳
کد خبر: 81558865
T T
۰ نفر
ابتلاي بيش از 100 ميليون نفر در جهان به آلزايمر تا سال 2050

تهران-ايرنا-متخصص بيماري‌هاي مغز و اعصاب گفت: ميزان شيوع آلزايمر رو به پيشرفت است به طوري كه پيش بيني شده است در سال 2050 بيش از 100 ميليون نفر در جهان به بيماري آلزايمر مبتلا شوند.

به گزارش ايرنا از انجمن متخصصان مغز و اعصاب ايران، دكتر فاطمه خمسه افزود:بيشترين شيوع آلزايمر در سنين بالاي 60 سال است، اما در موارد نادري در سنين 45 سالگي يا 30 سالگي هم ديده مي شود.

وي اضافه كرد: هرچه سن بالاتر مي‌رود احتمال شيوع دمانس بيشتر است به طوري كه در سنين بالاي 80 سال از هر دو نفر يك نفر مبتلا مي‌شود.

خمسه با بيان اينكه دمانس به معني زوال عقلي است كه شايع ترين علامت آن اختلال حافظه است گفت: آلزايمر شايع ترين علت دمانس است.

وي افزود: دمانس اختلال عملكرد شناختي مغز است به طوري كه فرد قادر به توانايي انجام عملكردهاي روزانه و اجتماعي خودش نيست.

اين متخصص بيماري‌هاي مغز و اعصاب با اشاره به اينكه اين بيماري پيش رونده است، اظهار كرد: با دارو مي توان روند رو به پيشرفت آلزايمر را كند كرد اما متاسفانه هنوز درمان قطعي براي آن وجود ندارد.

خمسه شايع ترين علامت آلزايمر را اختلال حافظه دانست و گفت: آلزايمر موجب مي شود فرد قادر به انجام كارهاي روزمره خود نباشد و توانمندي‌ برنامه ريزي را از دست دهد. اختلال در روابط بين فردي و كارهاي اجتماعي و در نهايت وابستگي كامل به اطرافيان براي انجام كارها از مراحل بعدي آلزايمر است.

وي افزود: در مراحل اوليه بيماري، حافظه دوررس ديرتر تحت تاثير قرار مي‌گيرد و فرد اتفاقات همان روز و اخير را فراموش مي كند. اطرافيان اين بيماران در اوايل بيماري فرد از اين شكايت مي‌كنند كه او خاطرات و اتفاقات قديمي را به خوبي در حافظه دارد اما اتفاق امروز را از خاطر مي‌برد. به عنوان مثال جاي پولش را تغيير مي‌دهد ولي فراموش مي‌كند كه پولش را جابه جا كرده است و به ديگران مي‌گويد شما پول من را برداشته‌ايد يا وسايل خود را گم مي‌كند.

خمسه اظهار كرد :اين افراد به مرور اختلال جهت يابي پيدا مي كنند به عنوان مثال دخترش را با خواهرش اشتباه مي گيرد يا همسرش را نمي شناسد. نشناختن اطرافيان براي اعضاي خانواده خيلي دردناك است. آنها در ابتدا نوه ها يادشان مي رود اما خود فرزندان را به ياد دارند و به مرور فرزندان را نيز نمي شناسند.

وي اضافه كرد:‌ اختلال مكان يابي در بيماري كه دچار دمانس شده است در اوايل بيماري به اين صورت است كه مسيرهاي غير آشنا را گم مي كند و قادر به پيدا كردن آدرس ها نيست ولي مسيرهاي آشنا را پيدا مي كند. به مرور مسيرهاي آشنا را هم نمي شناسد و حتي در منزل هم موقعيت ها را تشخيص نمي دهد.

بر اساس اين گزارش، بيست و دومين كنگره بيماري هاي مغز و اعصاب ايران از 22 تا 25 ارديبهشت ماه سال در هتل المپيك تهران برگزار مي‌شود.

علمي **1354**1440
۰ نفر