به گزارش خبرنگار ایرنا، علی باقرزاده عصر دوشنبه در نشست با جمعی از خبرنگاران كهگیلویه و بویراحمد در یاسوج افزود: از سال 58 تاكنون حدود 20 میلیون نفر در كشور در كلاس ها و دوره های سوادآموزی شركت كرده اند.
وی بیان كرد: بر اساس سرشماری نفوس و مسكن سال 90 نرخ باسوادی در كشور در گروه سنی 10 تا 49 سال حدود 95 درصد و در گروه سنی 10 تا 24 سال نیز 97 درصد است.
باقرزاده بدون اشاره به آمار، اظهار كرد: دو سوم افراد بی سواد در نقاط مختلف كشور را زنان تشكیل می دهند و بیشترین نرخ باسوادی در كشور مربوط به استان های تهران، مازندران، البرز، اصفهان و سمنان و كمترین نرخ باسوادی نیز متعلق به استان های سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، كردستان، كرمان و لرستان است.
باقرزاده ابراز داشت: سرشماری نفوس و مسكن سال 55 نشان می دهد كه نرخ باسوادی افراد 10 تا 49 سال كشور 52 درصد بوده در حالی كه این میزان هم اكنون به حدود 95 درصد رسیده است كه موفقیت ارزنده ای محسوب می شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نهضت سوادآموزی كشور افزود: در سال 93 حدود 443 هزار نفر در كشور زیر پوشش دوره های سوادآموزی قرار گرفتند.
وی با اشاره به اینكه از این تعداد 240 هزار نفر بی سواد مطلق بودند، گفت: از این مجموع نیز 200 هزار نفر دوره های تحكیم و تكمیل سواد را با موفقیت سپری كردند.
باقرزاده بیان كرد: شمارش افراد بی سواد كشور از روش سرشماری نفوس و مسكن به روش آمارها و داده های ثبت شده رسمی و نحوه ارایه آموزش به آنان نیز از سنتی به الكترونیكی تغییر خواهد كرد.
وی اظهار كرد: در مصوبه بهمن 93 مجلس شورای اسلامی تنبیه ها و الزاماتی از اوایل سال 95 برای افراد بی سواد كشور لحاظ شده است.
باقرزاده محدود شدن اعطای برخی امتیازات دولتی شامل اعطا یا تمدید گواهینامه رانندگی، صدور یا تمدید پروانه كسب و پرداخت مستمری به افراد زیر پوشش كمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی را از مهمترین این الزامات اعلام كرد.
وی عنوان كرد: ایجاد و راه اندازی 500 مركز یادگیری محلی تا پایان سال 94 برای افراد بی سواد كشور هدف گذاری شده كه پس از نیازسنجی و امكان سنجی لازم این تعداد تا سه سال آینده به یك هزار و 500 مورد می رسد.
باقرزاده ابراز داشت: نرخ باسوادی اتباع بیگانه دارای مجوز اقامت در ایران در 20 سال گذشته از شش درصد به حدود 60 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: كودكانی كه به دلیل بدسرپرست یا بی سرپرست بودن، طلاق و اعتیاد والدین در معرض انواع آسیب های اجتماعی قرار دارند و از سوی مراكز خیریه تحصیل می كنند هزینه های تحصیل آنان به طور 100 درصد از سوی سازمان نهضت سوادآموزی كشور پرداخت می شود.
باقرزاده گفت: آموزش كشاورزان بی سواد و كم سواد به منظور افزایش بهره وری و كاهش هزینه های تولید از برنامه های در حال پیگیری سازمان نهضت سوادآموزی كشور است.
وی بیان كرد: دو جشنواره تولیدات و عكس سوادآموزی در سال 95 در كشور برگزار و دستورالعمل آنها نیز به زودی به 31 استان ابلاغ می شود.
7535/6162
3500 نفر از طریق كلاسهای سوادآموزی به درجات بالای علمی رسیده اند
۱۷ فروردین ۱۳۹۴، ۲۱:۰۶
کد خبر:
81561916
یاسوج - ایرنا - معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نهضت سوادآموزی كشور گفت: تاكنون سه هزار و 500 نفر در كشور شناسایی شده كه با حضور در كلاس های سوادآموزی توانسته اند به درجات بالای علمی شامل لیسانس و بالاتر دست یابند.