علي اكبر اسدالهي روز سه شنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا افزود: دامها بايد خرداد هر سال وارد مراتع شوند و اين زماني است كه رشد گياهان متوقف و چراي دام صدماتي به رشد گياهان مراتع وارد نمي كند.
وي با اشاره به اينكه مديريت چراي دام در مراتع به منظور حفظ پوشش گياهي، تجديد حيات گياهان مرتعي، بهره برداري اصولي و همچنين جلوگيري از روند تخريب مراتع صورت مي گيرد بيان كرد: يكي از فعاليتهاي مخرب انسان در طبيعت، چراي مفرط دام در سطح مراتع است كه تعادل را بر هم مي زند.
اسدالهي بيان كرد: يكي از مضرات چراي بي رويه و بي موقع مراتع ايجاد اختلال در رشد مراتع است كه بايد از آن به صورت جدي جلوگيري شود.
وي اضافه كرد: ورود دام به مرتع قبل از زمان مناسب و چراي زودرس در مرتع علاوه بر اينكه به پوشش گياهي لطمه وارد ميكند، به دليل رطوبت زياد خاك و در اثر تردد زياد دام در مرتع باعث فشرده شدن خاك مي شود كه قابليت نفوذ آب نيز كاهش پيدا مي كند.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان قزوين يادآور شد: باتوجه به فرارسيدن فصل اجراي طرح مديريت چرا و كنترل دام و جلوگيري از ورود زودتر از موعد دام به مراتع، يگان حفاظت منابع طبيعي با استقرار و برقراري پاسگاه در گلوگاههاي ورودي دام به مراتع و همچنين راه اندازي گروههاي سيار از ورود زودتر از موعد دام به مراتع استان جلوگيري مي كند.
اسدالهي در پايان از مرتعداران و دامداران استان خواست تا به منظور حفظ پوشش گياهي از ورود بي موقع دام به مراتع جلوگيري كرده و در صورت مشاهده تخلف مراتب را به يگان حفاظت اين اداره كل اطلاع دهند.
استان قزوين داراي 853 هزار و 485 هكتار مرتع، 29 هزار و 150 هكتار بيابان و 28 هزار و 157هكتار جنگل است.
7390/ 6128
مديركل منابع طبيعي استان: مرتعداران از ورود و خروج دام به مراتع قبل از فصل چرا خودداري كنند
۱۸ فروردین ۱۳۹۴، ۱۱:۰۰
کد خبر:
81562360
قزوين - ايرنا - مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان قزوين گفت: به منظور جلوگيري از فرسايش خاك، از بين رفتن پوشش گياهي و لگدكوب شدن مراتع، مرتعداران استان بايد از ورود و خروج دام به مراتع قبل ار فصل چرا خودداري كنند.