۱۸ فروردین ۱۳۹۴، ۱۳:۳۷
کد خبر: 81562688
T T
۰ نفر
70 درصد زنان نابارور با عامل تخمداني، مشكل مقاومت به انسولين دارند

تهران - ايرنا - رييس مركز تحقيقات سلولي صارم گفت: يافته هاي يك پژوهش انجام شده نشان داده است كه 70 درصد زنان نابارور با عامل تخمداني دچار مشكلات مقاومت به انسولين بوده كه همين امر سبب اختلال در تخمگذاري و چاقي در آنان شده است.

به گزارش ايرنا از مركز تحقيقات سلولي صارم، دكتر ابوطالب صارمي افزود: اين تحقيق روي 87 زن مراجعه كننده از سراسر كشور به بيمارستان صارم با ميانگين سني 29 سال و با هدف بررسي شيوع مقاومت به انسولين در بيماران دچار سندروم تخمدان پلي كيستيك انجام شده است.

وي ادامه داد: 69 درصد اين زنان دچار ناباروري اوليه و 31 درصد آنان ناباروري ثانويه داشتند كه مقاومت به انسولين در 70 درصد آنان مشاهده مي شد.

رييس مركز تحقيقات سلولي صارم اظهار كرد: با درمان هاي دارويي مي توان اين بيماري را درمان كرد و فرد پس از تكميل مراحل درمان قادر به باروري خواهد بود.

وي با اشاره به اينكه در مواردي كه بدن قادر به جذب قند دريافتي نيست، اين مشكل بروز مي كند گفت :هرچند اين اتفاق بيشتر در كساني مي افتد كه در خانواده آنان سابقه ابتلا به ديابت دارند، اما اين بيماري دليلي بر ابتلاي فرد به ديابت نيست.

به گفته صارمي در بيماري مقاومت به انسولين به دليل نرسيدن قند به سلول ها فرد دائما دچار گرسنگي است كه سعي مي كند با خوردن، اين مشكل را برطرف كند و افزايش دريافت انرژي از سوي ديگر سبب چاقي شده كه اين امر نيز بر فعاليت باروري فرد تاثير منفي برجا مي گذارد.

وي يادآور شد: مادام كه سلول ها گرسنه بمانند و سيستم بيوشيميايي بدن مختل شود، تخمدان ها كه مسئول توليد مثل بوده و به گرسنگي حساس تر هستند به دليل دريافت نكردن انرژي زودتر از بقيه سلول ها صدمه ديده و به دنبال آن قاعدگي نامنظم مي شود.

رييس مركز تحقيقات سلولي صارم ادامه داد: از سوي ديگر چون قند كافي به تخمك ها نمي رسد، فرايند رشد 28 روزه تخمك ها در تخمدان ها تكميل نشده، فوليكول هايي كه ناقص رشد كرده اند به هنگام قاعدگي آزاد نمي شوند كه درنتيجه تخمدان ها پر از كيست شده كه اين امر نيز تاثير منفي بر فرايند باروري برجاي مي گذارد.

وي گفت: ميزان بالاي انسولين در اين افراد تاثير منفي بر عملكرد طبيعي تخمدان ها داشته از سوي ديگر، سبب افزايش هورمون مردانه، پرمويي، جوش صورت و چاقي مي شود.

صارمي، پرهيز از خوردن مواد نشاسته اي و قندي و تغذيه مناسب زير نظر متخصصان تغذيه را در مبتلايان به بيماري مقاومت به انسولين كه سبب توليد چربي و پيدايش تخمدان هاي پلي كيستيك و درنهايت مانع باروري مي شود به عنوان راه هاي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري و نيز تجويز داروي ' متفورمين ' را كه براي مهار قند در بيماران ديابتي تجويز مي شود به عنوان درمان هاي دارويي اين بيماران نام برد.

علمي **1354**1599
۰ نفر