۲۲ فروردین ۱۳۹۴، ۱۸:۵۴
کد خبر: 81567379
T T
۰ نفر

مصرف برخي غذاها خلق عصبي و افسردگي را تشديد مي كند

۲۲ فروردین ۱۳۹۴، ۱۸:۵۴
کد خبر: 81567379
مصرف برخي غذاها خلق عصبي و افسردگي را تشديد مي كند

همدان- ايرنا- مدير نظارت بر غذاي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي همدان گفت: برخي غذاها مي توانند خلق عصبي و افسردگي را تحريك كرده و بر اعصاب و روان افراد تاثير گذار باشند.

دكتر محمد كاظم زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: برخي غذاها نيز در كنار عوامل استرس ‌زايي كه وجود دارد مي تواند موجب تشديد اختلالات عصبي و افسردگي شود.

وي چيپس سيب زميني را از مهمترين غذاهاي تحريك ‌كننده و عامل ايجاد عصبانيت بيان كرد و گفت: اين ويژگي چيپس سيب‌زميني به خاطر سرخ شدن عميق و كامل آن در روغن است و چربي‌هاي امگا 6 موجود در روغن سرخ كردني با ورود به بدن، مانع عملكرد صحيح چربي‌هاي امگا 3 مي‌شود.

وي اضافه كرد: چربي‌هاي امگا 3 چربي‌هاي متفاوتي هستند كه در تنظيم خلق و خو بسيار تاثيرگذار بوده و باعث تحكيم رفتار مي‌شود.

وي ادامه داد: افراد تا جاي ممكن مصرف چيپس سيب‌زميني در رژيم غذايي روزانه خود را كاهش دهند چرا كه چيپس سيب‌زميني داراي كالري بالا و كمترين ميزان مواد مغذي است كه مي تواند موجب ايجاد چاقي و در نهايت بيماري ديابت، فشارخون و چربي خون شود.

كاظم زاده نوشيدني‌هاي قندي كربوهيدراتي را از ديگر مواد غذايي تاثير گذار بر خلق دانست و گفت: نوشابه‌ها و نوشيدني‌هاي قندي نه تنها باعث تحريك رفتار و خلق ‌و خوي فرد مي‌شوند، بلكه براي سلامت كلي بدن نيز مضر هستند.

وي افزود: اين نوشيدني‌ها سرشار از قندهاي شيرين و نيز شيرين‌كننده‌هاي مصنوعي‌ هستند و از اين رو حجم بالاي قند در بدن به چربي تبديل مي‌شود و در نهايت تاثير قند بر بدن را به صورت كاهش شادي و خوشحالي و تبديل شخص به فرد عصباني بر جاي مي‌گذارد.

وي چاي يخ خانگي، آب ميوه‌هاي طبيعي و خنك، و حتي آب‌هاي طعم دار شده با تكه‌هاي ميوه را جايگزين مناسبي براي اين نوشابه‌ها برشمرد.

كاظم زاده همچنين شيريني‌، پيراشكي‌ و روغن مارگارين را نيز در فهرست اين غذاها قرار داد و بر كاهش مصرف اين مواد غذايي و يا جايگزين‌هاي مناسب تاكيد كرد.

مدير نظارت بر مواد غذايي افزود: امروزه بادام‌ زميني بسته ‌بندي‌شده در تمام مغازه‌ها به فروش مي‌رسد كه اين بادام زميني فرآوري شده سرشار از سديم، افزودني‌هاي طعم‌دهنده و رايحه‌هاي مصنوعي است كه مي‌تواند با اختلالاتي نظير مشكلات تنفسي، خس‌خس كردن سينه، ميگرن و احساس سوزش و ضعف عضلاني در ارتباط باشد.

وي ادامه داد: افراد بهتر است بادام ‌زميني و ساير مغزهاي تازه و بدون نمك يا حداقل فرآوري نشده را در سبد غذايي خود جاي دهند.

شعار امسال سازماني جهاني بهداشت ايمني غذا از مزرعه تا سفره است.

7530/6993