۲۴ فروردین ۱۳۹۴، ۱۷:۵۰
کد خبر: 81570036
T T
۰ نفر

هشدار وزیر ارشاد به سایت‌های خبری بدون مجوز

۲۴ فروردین ۱۳۹۴، ۱۷:۵۰
کد خبر: 81570036
هشدار وزیر ارشاد به سایت‌های خبری بدون مجوز

تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بار دیگر به سایت ها و پایگاه های خبری بدون مجوز هشدار داد تا نسبت به اخذ مجوز اقدام كنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی جنتی روز دوشنبه در مورد برخورد با بی اخلاقی برخی سایت های خبری و سایت‌‌هایی كه بیشتر شبیه شبنامه هستند و هویت آن ها نامشخص است، گفت: آنچه كه ما در حال حاضر دنبال می‌كنیم، این است كه سایت‌های خبری كه مجوز ندارند، برای اخذ مجوز اقدام كنند.

به گفته وی این گونه سایت ها باید دقیقا مانند ناشران و چاپخانه‌هایی كه نشریه یا كتابی را چاپ و منتشر می‌كنند، از پیش مجوز لازم را اخذ كنند و لذا سایت‌ها هم مشمول قانون مطبوعات بوده و نظارت لازم بر سایت‌ها نیز همانند این حوزه صورت می گیرد.

رییس هیات نظارت بر مطبوعات اضافه كرد: در چند ماه گذشته تعداد قابل توجهی از مسئولان سایت‌ها، به سامانه مربوطه اخذ مجوز، مراجعه و نسبت به ثبت سایت خود در آن سامانه اقدام كرده‌اند. با این وجود هنوز بخش عظیمی از سایت‌های خبری فعالیت‌ می‌كنند كه اینها دارای مجوز از هیات نظارت بر مطبوعات نیستند كه چنانچه در اسرع وقت نسبت به اخذ مجوز اقدام نكنند، ما آنها را برای برخورد قانونی، به وزارت ارتباطات معرفی می‌كنیم و فهرست اسامی آنها به اطلاع مسئولان مربوطه جهت اعمال قانون، خواهد رسید.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در عین حال تصریح كرد: این سایت‌ها پس از آنكه مجوز فعالیت را دریافت كردند، تحت شمول قانون مطبوعات قرار می‌گیرند و مرتباً رصد خواهند شد و همانند سایر رسانه‌ها چنانچه مرتكب تخلفی شوند، مطابق قانون با آنها برخورد می‌شود.

جنتی همچنین در خصوص نحوه ورود خبرنگاری از یك رسانه رژیم صهیونیستی (یدیعویت ـ آهارونوت) به ایران و انتشار گزارش هایی از كشورمان در رسانه اش، ‌با تاكید بر اینكه وی مجوزی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای فعالیت خود نداشته است، تاكید كرد: دغلی كه آنها به كار برده‌اند، این بوده كه نامبرده به عنوان توریست به ایران آمده است.

وی خاطرنشان كرد كه البته ما یك كمیته سه نفره داریم كه تقاضای خبرنگاران خارجی غیرمقیم را برای سفر به ایران جهت انجام كارهای خبری بررسی می‌كند و مثلاً به آنها اجازه می‌دهد كه به ایران بیایند و مدت زمان اقامت آنها را هم در كشور مشخص می‌كند.

جنتی اضافه كرد: این فرد بعدا از اینكه از ایران خارج شده، مشخص شده كه خبرنگار یك روزنامه اسرائیلی بوده و اتفاقاً برای كار خبری هم به كشورمان سفر كرده و نه جهانگردی.

پیش تر مدیر كل مطبوعات و خبرگزاری های خارجی وزارت ارشاد توضیح داده بود: وقتی خبرنگاری می‌خواهد به ایران بیاید، باید به‌عنوان «PRESS» مجوز فعالیت را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت كند و به همین منظور متقاضی به سفارتخانه كشورمان در كشور متبوعش می‌رود و این مسئله را كه من یك فرد رسانه‌ای هستم، عنوان می‌كند و این موضوع در چرخه پیگیری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در هماهنگی با وزارت امور خارجه قرار می‌گیرد. به این ترتیب او از ما كارت خبرنگاری می‌گیرد و مجوز فعالیت به مدت روزهای اقامتش و یا زمانی كه خود او درخواست كرده، به او داده می شود. فرد یاد شده اصلاً به‌عنوان خبرنگار به ایران نیامده بلكه به عنوان توریست وارد كشورمان شده است.

وی افزود: با این وجود ما در حال پیگیری این موضوع هستیم كه آیا او ویزایش را در سفارتخانه گرفته یا در فرودگاه به او تحویل شده است. این فرد شهروند آمریكا بوده و پاسپورتش هم متعلق به ایالات متحده است. علی‌رغم این مسائل ما در حال بررسی موضوع هستیم. البته با توجه به این كه ویزای او توریستی بوده و نه خبرنگاری، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هم به موضوع ورود خواهد كرد تا ابعاد مسئله روشن و ابهامات برطرف شود.

فراهنگ**1355**1569
۰ نفر