گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان مزبور حاكی است، بهروز برنا، افزود: استان آذربایجان غربی در سطح ملی بزرگترین ذخایر طلا كشور را با حدود 150 تن در خود جای داده و ایران درحالی كه سالانه حدود سه تن طلا تولید می كند، تركیه حدود 40 تن تولید سالیانه دارد و كشورمان با سهم بسیار ناچیز در این زمینه نیازمند برنامهریزی دقیقتر است.
پیش از این محمد كشتی آرای رئیس اتحادیه طلا و جواهر كشوری از میزان تولیدات طلای كشور به میزان 110 تن خبر داد و گفت: ایران در بین 10 كشور مصرف كننده مصنوعات طلا و جواهر در جهان جای دارد.
رئیس اتحادیه یادشده افزوده است: كشور ایران از نظر تولید شمش طلا در ردیف 54 جهان قرار گرفته است.
معاون سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور گفته است: بررسی ها نشان می دهد در 14 استان كشور 10 محدوده سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی وجود دارد.
برنا از معدن طلای زرشوران در منطقه تكاب آذربایجان غربی به عنوان بزرگترین معدن طلای كشور نام برد و گفت: سازمان زمین شناسی به دنبال توسعه فعالیت اكتشافی برای شناخت مواد معدنی است، اما در این جهت به بودجه های لازم نیاز دارد.
وی عمر سازمانهای زمینشناسی در دنیا را حدود 200 سال ذكر كرد و گفت: ایران با عمر 52 سال فعالیت در این زمینه جوان محسوب می شود اما توانسته در شمار هشت شركت برتر در سطح جهانی قرار گیرد.
برنا خاطرنشان ساخت: سازمان زمینشناسی و اكتشافاتمعدنی كشور در مدت تحریمهای به ناحق بر كشورمان نسبت به معرفی پهنههای زمینشناسی تلاش كرده و از 9 پهنه زمینشناسی موجود در كشور، چهار پهنه در استان آذربایجان غربی واقع شده است.
براساس آمار شورای جهانی طلا، میزان تقاضا برای مصرف و سرمایه گذاری طلا در هند سال 2014 به بیش از 842.7 تن رسید، درحالی كه چین رقم مصرف خود را 813.6 تن در این سال ذكر كرد.
چین، هند ، آمریكا و روسیه از مصرف كنندگان شاخص طلا معرفی شده اند و در سال 2014 رقم تقاضای جهانی این فلز دو هزار و 153 تن ثبت شد.
اقتصام (2)1559**1558
تهران - ایرنا - معاون سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور گفت: میزان طلای تولیدی ایران به سالانه حدود سه تن می رسد، اما كشورمان به عنوان پنجمین مصرف كننده طلای جهان معرفی شده است.