۲۶ فروردین ۱۳۹۴، ۹:۰۸
کد خبر: 81571924
T T
۰ نفر
بارندگی ها، جانی دوباره به حیات وحش مانه و سملقان داده است

بجنورد - ایرنا - رییس اداره حفاظت محیط زیست مانه و سملقان گفت: بارندگی های خوب سال زراعی جاری جانی دوباره به حیات وحش این شهرستان داده به طوریكه خشكسالی گونه های جانوری را تهدید نمی كند.

موسی ولی زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار كرد: چشمه های مناطق حفاظت شده این شهرستان در فصل بهار پارسال به علت نبود بارش مناسب خشكیده بود.

وی گفت: اكنون بارندگی كه رخ داده منجر به افزایش منابع آبی و رویش گیاهان یكساله و سر سبزی در منطقه شده است.

وی افزود: همچنین بارندگی در منطقه باعث شده تا خروج دام از مناطق حفاظت شده در این شهرستان از جمله قرخود این شهرستان از سوی دامداران كه به علت نبود تغذیه دام در سال های گذشته انجام می شد، امسال زودتر صورت گیرد.

ولی زاده گفت: امسال خروج زودهنگام دام از مناطق حفاظت شده در این شهرستان باعث شده تا آرامش برای گونه های جانوری در این منطقه فراهم شود.

وی در خصوص وضعیت زادآوری گونه های جانوری در منطقه نیز افزود: به علت سرد بودن منطقه، زادآوری حیات وحش از جمله قوچ و می و آهو از میانه اردیبهشت ماه صورت می گیرد.

در شهرستان مانه و سملقان منطقه حفاظت شده قرخود با 45 هزار هكتار گستره در بخش سملقان در انتهای غرب استان خراسان شمالی تحت مدیریت حفاظت محیط زیست قرار دارد كه این منطقه از نظر منابع آبی غنی می باشد و علاوه بر 35 چشمه پرآب منطقه، دارای تعدادی چشمه كم آب دائمی و فصلی دیگر نیز است.

در شرایط مناسب و قبل از بروز پدیده خشكسالی، متوسط بارندگی سالانه منطقه قرخود تقریبا بالاترین میزان بارندگی را در استان خراسان داشت و در بلندی ها و شیب‌های شمالی آن، یخبندان دائمی از آذر ماه تا پایان سال رخ می داد.

در منطقه حفاظت شده قرخود، بزرگترین قوچ و میش ایران (قوچ اوریال) زیست می كند.

همچنین پستانداران دیگر از جمله كل و بز، پلنگ، گرگ، گراز، خرس قهوه‌ای، آهو، كفتار، روباه، شغال، خرگوش، تشی، انواع گربه‌های وحشی، سمور و سنجاب، پرندگان شامل

كبك، تیهو، سیاه سینه، انواع كبوتر و انواع پرندگان شكاری و پوشش گیاهی درختان ارس، كركو، گوجه وحشی، زالزالك، گلابی، گردو، زبان گنجشك، زرشك، گون و درمنه در منطقه قرخود دیده می شود.

شهرستان مانه و سملقان در غرب خراسان شمالی حدود شش هزار كیلومتر مربع گستره دارد.

اواخر سال قبل خراسان شمالی جزو سه استان نخست خسارت دیده از خشكسالی در كشور معرفی شده بود. ك/3

6204/ 6042