۶ آذر ۱۴۰۳، ۱۱:۳۸
کد خبرنگار: 1224
کد خبر: 85669934
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فصلی نو در تقویت بخش خصوصی خراسان شمالی

۶ آذر ۱۴۰۳، ۱۱:۳۸
کد خبر: 85669934
فصلی نو در تقویت بخش خصوصی خراسان شمالی

بجنورد-ایرنا- بخش خصوصی به جهت تعادل بخشیدن بین دولت و بازار و رونق تولید در اولویت های مسوولان خراسان شمالی در دولت چهاردهم قرار گرفته است و سعی دارند اقتصاد استان را با تقویت و رفع مشکلات این بخش رونق دهند.

به گزارش ایرنا، بخش خصوصی بعنوان موتور محرک رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال بیش از هر زمان دیگری اهمیت خود را درک کرده و اینک توسعه اجتماعی، تحصیل، بهداشت و تامین اجتماعی به رونق این بخش گره خورده است.

تاثیر بخش خصوصی بر توسعه اقتصادی و اجتماعی، احترام به محیط زیست و مدیریت موثر و کارآمد منابع اهمیت مشارکت آن در رفاه جوامع را بیان می‌کندولی این بخش نمی‌تواند به تنهایی کار کند و این وظیفه اصلی دولت‌هاست که محیط مقرراتی و قانونی مناسبی فراهم کند تا کسب‌وکارها نقش خود را در اقتصاد ایفا کنند.

بخش خصوصی در خراسان شمالی با ۴۵۰ واحد تولیدی بزرگ و کوچک و تولید ۷۱ کالای صنعتی، غذایی و ساختمانی در سال های اخیر اهمیت ویژه ای یافته است.

اگرچه حرف و بحث بر سر خصوصی‌سازی به ویژه در حوزه اقتصاد مطرح است اما همچنان سهم بزرگی از اقتصاد استان دولتی و این امر باعث شده، پویایی کافی در این حوزه شکل نگیرد.

مشکلاتی از جمله عدم وجود زیرساخت‌های مناسب حمل و نقل، مشکلات تخصیص ارز و زمان بر بودن آن و ناترازی انرژی دامن بخش خصوصی این استان را گرفته است و تحرکات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بعنوان نماینده این بخش در استان همزمان با آغاز دولت چهاردهم بیشتر شده و سعی دارند تا مشکلات این بخش را برطرف کنند.

فصلی نو در تقویت بخش خصوصی خراسان شمالی

تلاش برای رفع مشکلات پروازی استان

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی نبود زیرساخت هوایی را از مشکلات تولیدکننده های استان عنوان کرد و گفت: اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی سعی دارد تا سرمایه گذاران را ترغیب به ورود به سرمایه گذار در فرودگاه بجنورد کند.

عباس کاظمی اظهارکرد: خرید هواپیما باید با ورود بخش خصوصی انجام شود اما تلاش خواهیم کرد تا با مشارکت ایرلاین های فعلی، پروازهای مسافری و باری این فرودگاه را افزایش دهیم.

فرودگاه شهدای بجنورد که طولانی ترین باند فرودگاهی کشور را داراست سعی دارد آماده همکاری با سرمایه گذاران در بخش های حمل و نقل هوایی، ایجاد پیست دوچرخه سواری و واگذاری سوله های ورزشی به بخش خصوصی است.

اگرچه فرودگاه بجنورد در سال‌های گذشته حتی بین ۱۲ تا ۱۴ پرواز در هفته نیز داشت، اما اینک تنها سه پرواز در هفته دارد که این امر خود از موانع توسعه‌یافتگی این خطه محسوب می شود که سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی به توسعه حمل‌ونقل گره خورده است.

فرودگاه بجنورد به تازگی به عنوان مهم ترین بخش سرمایه گذاری و یکی از دغدغه‌های استان خراسان‌شمالی به شمار می رود و راه حل‌های متفاوتی جهت بهبود عملکرد آن انجام شده اما مشکل نبود ناوگان همچنان مطرح است.

فرودگاه بجنورد از زمان بهره برداری تا سال ۱۳۸۴ فرودگاه اقماری فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد محسوب می شد، اما در سال ۱۳۸۵ به عنوان یک فرودگاه مستقل معرفی شد.

بیشتر بخوانید:

بایسته‌های رونق صادرات در خراسان شمالی

چشم انداز روشن صادرات در خراسان شمالی

صادرات خراسان‌شمالی در دولت سیزدهم ۷۱ درصد رشد یافت

فصلی نو در تقویت بخش خصوصی خراسان شمالی

تلاش برای تسهیل صادرات و واردات

وی افزود: اعزام هیات های تجاری به کشورهای هدف و پذیرش هیات های تجاری از کشورهای مختلفی که به ایران و استان خراسان شمالی وارد می شوند از جمله وظایف اصلی اتاق بازرگانی و برنامه های خاصی در این خصوص دنبال شده است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی اضافه کرد: مطالعات لازم در خصوص اعزام هیات های تجاری به کشورهای هدف از جمله ترکیه انجام و در چند روز آینده یک اعزام هیات به ترکیه خواهیم داشت و از نمایشگاه ۲ سالانه موسیاد بازدید خواهند کرد.

وی ادامه داد: تعدادی از فعالان اقتصادی و نمایندگان مجلس این هیات را همراهی خواهند کرد و امید می رود که بازدید از نمایشگاه دستاوردهای اقتصادی برای صنایع و فعالان اقتصادی استان داشته باشد.

کاظمی بیان کرد: برنامه ریزی های خاصی در دستور کار قرار دارد و اعزام چنین هیات هایی برای کشورهایی مثل عمان و چین خواهیم داشت.

وی با اشاره به دستاوردهای هیات های اعزامی خاطرنشان کرد: نشست های رودروی بین تجار اهمیت بالایی دارد و اخیرا در سفر هیات تجاری تاجیکستان تولیداتی از جمله آسانسور و کیسه منجر به قرارداد شد.

کاظمی در خصوص ایجاد پایگاه های اقتصادی و صادراتی در کشورهای مختلف برای این استان تصریح کرد: ایجاد پایگاه های صادرات در کشورهای مختلف برای استان دستاوردی نداشته است.

بیشتر بخوانید:

افزون بر ۳۶ میلیون دلار کالا از گمرک خراسان شمالی صادر شد

۳۱ میلیون دلار کالا از خراسان شمالی صادر شد

صادرات خراسان شمالی ۶۰ درصد افزایش یافت

به گزارش ایرنا، خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که سالانه بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی در آن تولید می شود و همواره دستی در تولید محصولات ارگانیک انگور، زعفران و انواع میوه و خشکبار دارد و کود اوره، محصولات فولادی، رب گوجه فرنگی، پودر کریستال ملامین و ورقه های اسفنجی از دیگر کالاهای قابل صادراتی این استان است.

این کالاها به ۱۲ کشور عراق، ترکمنستان، افغانستان، ترکیه، پاکستان، ازبکستان، ارمنستان، روسیه، گرجستان، جمهوری آذربایجان، سوریه و لیبی صادر می شود.

سهم اشتغال در این استان در سه بخش کشاورزی با ۳۹.۶ درصد، صنعت با ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است.

استان با داشتن یک نماینده در بین ۴۳۰ نماینده از فعالان اقتصادی در کشور مظلوم واقع شده است.

۲۵۰ عضو این اتاق که دارای کارت بازرگانی هستند در امر صادرات و واردات فعال هستند.

خراسان شمالی با ۱۰ شهرستان و یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha