۲۶ فروردین ۱۳۹۴، ۹:۳۷
کد خبر: 81571981
T T
۰ نفر
ستاد مدیریت بحران درنمایشگاه بین المللی كتاب تهران راه اندازی شد

تهران- ایرنا- رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از راه اندازی ستاد مدیریت بحران در نمایشگاه بین المللی كتاب پایتخت خبر داد و گفت: این ستاد با توجه به گستردگی نمایشگاه برای پیشگیری و مقابله با هرگونه حادثه احتمالی ایجاد شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا احمد صادقی شامگاه سه شنبه در نخستین آیین شبگردی اصحاب رسانه در سال 94 با بیان اینكه نمایشگاه بین المللی كتاب تهران همواره شاهد خضور اجتماعات بزرگ است افزود: ستاد مدیریت بحران در این نمایشگاه فعال خواهد بود تا از هرگونه حادثه احتمالی جلوگیری كند و در صورت بروز حادثه تبعات ناشی از آن را به حداقل برساند.

وی با اشاره به اینكه برای شهر ایمن نیازمند طرح های جامع هستیم گفت: این سازمان در زمینه كنترل سیلاب ها با هم اندیشی سه سازمان مسوول دیگر، طرح جامع كاهش خطرپذیری را آماده كرده كه در مراحل نهایی بوده و پس از تصویب شورای اسلامی شهر تهران به دستگاه ها ابلاغ می شود.

صادقی با بیان اینكه پهنه های گسل شهر تهران و موقعیت مكان های مختلف نسبت آن شناسایی شده خاطرنشان كرد: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران آمادگی دارد به صورت برخط و آزمایشی هشدار سریع زلزله را در اختیار دستگاه های نیازمند قرار دهد.

وی با اشاره به اینكه در زمان وقوع زلزله دو موج اولیه و ثانویه داریم كه فاصله میان آنها از 10 ثانیه تا 40 ثانیه متغیر است گفت: موج اول مخرب نبود و با اطلاع سریع می توان اقدامات زیادی از جمله فطع شبكه آب، برق، گاز و مترو را به منظور كاهش آسیب و خسارت انجام داد.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تاكید كرد: باید سیستم های هشداردهنده سطح شهر فعال و مردم نسبت به آژیرهای هشداردهنده شرطی شوند.

وی احیای خانه های دوام و ایمنی، ایجاد روند واحد برای اطلاع رسانی درپیرامون حوادث و انتخاب رابط خبری در محلات، تهیه سند كاهش خطرپذیری در سه محله از هر منطقه، تهیه سیستم هشدار برخط در زمینه بادهای شدید با همكاری سازمان هواشناسی و توجه ویژه به امر آموزش در این زمینه را به عنوان اولویت های سازمان پیشگیری و مدیریت بحران در سال جاری عنوان كرد.

صادقی در ادامه با اشاره به اینكه این سازمان در حال طی كردن دوران گذار است گفت: مدیریت بحران باید مبتنی بر تفكر خطر محوری و فعالیت های پیشگیرانه باشد، بنابراین یكی از راهبردهای سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در سال جاری ارتقای آمدگی شهروندان، انجام فعالیت های پیشگیرانه و ایجاد زیرساخت های اولیه برای مقابله با بحران است.

وی افزود: باید خطر را بشناسیم و قبل از بروز آن رفع خطر یا كاهش اثرات را داشته باشیم، به همین منظورانجام برنامه های علمی و همگام با تجارب بین المللی در دستور كار این سازمان قرار دارد.

صادقی مشاركت شهروندان و ارتقای نقش آنان در مدیریت بحران را بسیار تعیین كننده دانست.

به گفته ی وی، برنامه ها باید براساس شناخت مخاطرات تنظیم شود.

وی نبود مدیریت واحد در نظام مدیریت بحران را یكی از مشكلات این حوزه خواند و گفت: این موضوع نیازمند بازنگری كلی و تشكیل یك نظام واحد برای هماهنگی و ایمنی شهر است.

صادقی افزود: در همین راستا این سازمان در حال نوشتن دستورالعمل پیرامون تمامی مباحث مدیریت بحران در مراحل چهارگانه پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازتوانی است كه پس از نهایی شدن باید به تصویب مراجع مختلف برسد.

وی امضای تفاهم نامه با آموزش پرورش درخصوص طرح «مدرسه آماده» را مورد اشاره قرار داد و گفت: این طرح از تابستان سال جاری كلید می خورد تا در آغاز سال تحصیلی 95- 94 طرح مدارس آماده اجرا شود.

در ادامه این برنامه، خبرنگاران از بخش های مختلف سازمان پیشگیری و مدیریت بحران بازدید كردند و با چگونگی فعالیت این سازمان آشنا شدند.

تهرام/9350/1831
۰ نفر