كارشناس ارشد میز بین الملل گروه رسانه ای 'ساهارا' در دهلی نو شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا عضویت ایران در سازمان همكاری شانگهای را به نفع منافع ملی ایران و كشورهای عضو دانست و اظهار كرد: این عضویت می تواند كشورهای آسیای میانه محصور در خشكی را به آبهای آزاد متصل كند و زمینه تقویت صلح و امنیت را در خلیج فارس و آسیای میانه فراهم كند.
گروه رسانه ای 'ساهارا' مجموعه ای بزرگ از رسانه های دیداری ، شنیداری و مكتوب در هند است.
به گفته این كارشناس ارشد رسانه ای هند، عضویت كامل ایران در سازمان همكاری شانگهای، منافع اقتصادی، راهبردی و سیاسی زیادی برای ایران به همراه خواهد داشت.
'آرتی بال' با بیان اینكه سازمان همكاری شانگهای نقش مهمی در برقراری صلح و امنیت در افغانستان بعد از خروج نیروهای امریكایی ایفا خواهد كرد؛ گفت: ایران می تواند از گسترش افراط گرایی و ناآرامی به دیگر كشورها جلوگیری كند.
وی در بخش دیگری از این گفت وگو با تشریح منافع عضویت ایران در شانگهای خاطرنشان كرد: عضویت كامل و دایم ایران در این سازمان موجب تثبیت بیش از پیش موقعیت ایران در منطقه و ترویج سیاست رییس جمهوری ایران خواهد شد.
این كارشناس ارشد امور بین الملل، در تشریح منافع اقتصادی و تجاری عضویت ایران در این سازمان گفت: حضور قوی تر ایران در شورای تجاری سازمان همكاری شانگهای موجب ترغیب كشورهای عضو این سازمان برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف بویژه انرژی و نقش موثرتر این كشور در بهبود امنیت انرژی در منطقه خواهد شد.
وی با اشاره به انعقاد قرارداد هسته ای ایران با گروه پنج بعلاوه یك و تاثیر آن در عضویت ایران در سازمان شانگهای اظهار كرد: این سازمان در انتظار مشخص شدن وضعیت ایران در گفت وگوهای هسته ای است و درصورت توافق ایران با این گروه هرچه سریعتر زمینه برای عضویت ایران دراین سازمان فراهم می شود.
دهمین اجلاس دبیران شورای امنیت ملی كشورهای عضو و ناظر سازمان همكاری شانگهای هفته گذشته در مسكو برگزار شد و علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی از سوی ایران در این اجلاس شركت كرد.
اجلاس سران سازمان همكاری شانگهای قرار است تابستان امسال در شهر 'اوفا' مركز جمهوری 'باشقیرستان' روسیه برگزار شود.
بررسی عضویت اعضای جدید در دستور كار نشست 'باشقیرستان' قرار دارد و ایران از گزینه های مهم عضویت در این اجلاس به شمار می آید.
سازمان همكاری شانگهای سازمانی میان دولتی است كه برای همكاری های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تشكیل شده است. رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیكستان و ازبكستان سال 2001 میلادی سازمان همكاری شانگهای را پایه گذاری كردند.
چین و روسیه نقش اصلی و تعیین كننده را در سازمان شانگهای به عهده دارند.
ظرفیت سازمان همكاری شانگهای و همچنین توانمندی های آن با توجه به عضویت دو عضو از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل در این سازمان، دارا بودن بیش از یك سوم جمعیت جهان، وسعت قابل توجه و توانمندی های اقتصادی، نوید یك ائتلاف بالقوه توانمند را می دهد.
اگر چهار كشور عضو ناظر (مغولستان، ایران، پاكستان و هند ) نیز به جمع اعضا اضافه شوند، سازمان شانگهای با جمعیتی حدود دو میلیارد و 700 میلیون نفر و وسعتی به اندازه نیمی از كره زمین به موقعیتی مهمتر دست خواهد یافت.
*آساق* 3* 262*1600**1392
كارشناس هندی:
عضویت ایران در سازمان همكاری شانگهای موجب تقویت ثبات منطقه ای می شود
۲۹ فروردین ۱۳۹۴، ۱۱:۴۳
کد خبر:
81575261
دهلی نو - ایرنا - خانم 'آرتی بال' كارشناس ارشد امور رسانه ها در هند با اشاره به تاثیرات عضویت منطقه ای و جهانی ایران در سازمان همكاری شانگهای معتقد است عضویت كامل ایران در این سازمان موجب تقویت بیش از پیش صلح و ثبات در آسیای میانه و خلیج فارس می شود.