به گزارش ایرنا از دانشگاه صنعتی امیركبیر، پژوهشگر طرح با بیان اینكه اكسید تیتانیوم یكی از كاتالیست های مناسب برای تجزیه رنگ در حضور نور فرابنفش است گفت: یكی از مشكلات این كاتالیست نیاز به جداسازی آن از محیط پس از استفاده و همچنین چسبیدن و كلوخه شدن ذرات اكسید تیتانیوم بوده است.
فرناز معماریان درباره جزییات طرح پژوهشی خود توضیح داد: در این طرح ابتدا محلول پلیمری مناسبی تهیه و سپس نانوذرات اكسید تیتانیوم محبوس شده در داخل پلیمر نایلون با استفاده از روش الكتروریسی به نخ تبدیل شد.
وی افزود: نوآوری این طرح قرار گرفتن ذرات نانوساختار اكسید تیتانیوم در الیاف و در ساختار نخ بوده است به گونه ای كه مشكلات استفاده از آن را از بین می برد.
معماریان خاطرنشان كرد: این الیاف به گونه ای طراحی و ساخته شده اند كه ذرات از آنها خارج نمی شود از این رو نه مشكل چسبندگی ذرات و نه مشكل بازیافت آنها به عنوان آلودگی ثانویه از محیط مطرح است.
به گفته وی در ساختار جدید معرفی شده، نفوذ نور و نفوذ جرمی مایع به داخل ساختار نخ به راحتی صورت گرفته و با عبور محلول رنگ از كاتالیست و بدون نیاز به دیسپرس كردن كاتالیست در داخل آن، تجزیه رنگ به خوبی انجام می شود، ضمن آنكه مراحل سانتریفیوژ و فیلتراسیون برای جداسازی كاتالیست از ساختار حذف شده است.
معماریان تصریح كرد: در این روش محلول حاوی رنگ از الیاف حاوی اكسید تیتانیوم در حالی كه پرتوی فرابنفش به آن تابانده می شود، عبور می كند كه در این حالت كاتالیست اكسید كننده های اكسیژن فعال را تولید كرده و موجب تجزیه رنگ می شود.
علمی (1)**1055**1440
ساخت نوعی نانوساختار برای تصفیه پساب های رنگی در دانشگاه امیركبیر
۳۰ فروردین ۱۳۹۴، ۹:۳۴
کد خبر:
81576302
تهران-ایرنا-پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیركبیر نوعی نانو ساختار از جنس اكسید تیتانیوم برای تصفیه پساب های آلوده به رنگ ساختند.